Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 45

Inhoud

  De dagen worden steeds korter en de avonden steeds langer. Heerlijke maanden dus voor de seriefanaat. Lekkere lange avonden om languit op de bank te ploffen en onder het genot van warme chocolademelk met slagroom je favorieten series te gaan kijken. Verwarming aan (open haard kan ook), kaarsjes aan, en kijken maar. Uiteraard houden wij van MijnSerie je weer op de hoogte over wat er met je favoriete series gebeurd of op welke nieuwe serie je mag gaan verheugen. Een stukje voorpret dus. Ook is er deze week van 2 november tot en met 8 november weer veel (serie)nieuws.

  Algemeen Serienieuws
  Once Upon a Time
  - Voor seizoen 5B heeft Once Upon a Time een duivelse en mysterieuze man gevonden. Greg Germann (Case of Emergency, Ally McBeal, Ned and Stacey) zal een zware terugkerende rol krijgen in het tweede deel van het vijfde seizoen. Germann (foto) zal zoals het nu wordt omschreven “The Distinguished Gentleman” gaan spelen. Er zijn verder geen details vrijgegeven, maar de casting oproep omschrijft de rol als volgt: “Een mysterieuze figuur met god-achtige bevoegdheden die altijd gekleed is in een perfect maatpak, iemand die vrees bij mensen kan veroorzaken door gewoon vriendelijk te zijn, en de laatste persoon met wie je ooit een drankje wil drinken."

  The Muppets
  - Showrunner Bob Kushell heeft The Muppets verlaten. Volgens insiders omdat hij niet door één deur kon met uitvoerend producent Bill Prady over de creatieve richting die de serie op moest gaan. Er is spraken van dat Kristin Newman (Galavant) het stokje van Kushell gaat overnemen als showrunner, maar de deal is nog niet rond.

  Gecancelde Series
  Flesh and Bone
  - De balletserie van Starz! Flesh and Bone is inderdaad een one-and-done serie geworden. De kans dat het wordt vernieuwd met een tweede seizoen zijn extreem klein. Sascha Radetsky (Ross) heeft dit nieuws bevestigd: "Jawel. {Maar} Ik denk niet dat er zelfs maar een kleine kans is dat het gaat gebeuren. Ik denk dat iedereen heel gelukkig is met de serie als een op zichzelf staand seizoen en inmiddels verder is gegaan, dus...."

  Lewis
  - ITV heeft Lewis gecanceld. Op 10 november 2015 zal er een eind komen aan het ‘perfecte’ detective duo Robbie Lewis (Kevin Whately) en James Hathaway (Laurence Fox). Op 3 en 10 november zal het verhaal een einde krijgen in een tweedelige aflevering “What Lies Tangled.” Lewis was een spin-off van Inspector Morse en is vanaf 2006 voor negen seizoenen lang uitgezonden door ITV1.

  Mythbusters
  - Mythbusters maakt zich op voor het laatste seizoen dat op 9 januari 2016 van start zal gaan. Omdat de fans, op zijn zachtst gezegd, niet blij waren met het nieuws dat het vijftiende seizoen de laatste zou zijn hebben de Mythbusters, Jamie Hyneman en Adam Savage een video gemaakt en Savage heeft deze video gedeeld via twitter:

  The Voice (UK)
  - BBC heeft The Voice (UK) gecanceld, het vijfde seizoen (die nog van start moet gaan in januari 2016) zal het laatste seizoen zijn. In ieder geval bij de BBC; Mark Linsey, waarnemend directeur bij BBC Television vertelde dat een andere omroep de Engelse versie van de talentenjacht The Voice (UK) heeft aangekocht, hij wilde niet zeggen om welke omroep dit ging. Naar alle waarschijnlijkheid is dat ITV aangezien zij eerder ook al series hebben aangekocht bij Talpa.

  Vernieuwde Series
  BattleBots (2015)
  - ABC heeft het robot vechttoernooi BattleBots (2015) vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen staat gepland voor de zomer van 2016. Het tweede seizoen ziet het toernooi verdubbelen in grootte en heeft een uitgebreid veld van deskundige robotica, garagebouwers, gezinnen op een missie, en winnaars die hun titel verdedigen.

  Cold Feet
  - Eén van de meest populaire Britse dramedy’s krijgt een vervolg. Cold Feet is na twaalf jaar vernieuwd met bijna iedereen van de originele cast.

  Doctor Foster
  - De BBC One dramserie Doctor Foster, die meer dan acht miljoen kijkers gemiddeld heeft getrokken, is vernieuwd met een tweede seizoen. De uitzending van de seizoensfinale op 7 oktober was de één na best bekeken finale van dit jaar met 10,1 miljoen kijkers. Alleen Call the Midwife was beter bekeken. Doctor Foster is met deze cijfers de best bekeken nieuwe serie dit jaar bij de BBC.

  Doctor Who
  - Het is nog niet officieel maar Steven Moffat heeft bevestigd dat Doctor Who nog zeker doorgaat tot seizoen 2020-2021. Dat betekent dat er zeker nog vijf seizoenen bij komen. “Het gaat zeker nog vijf seizoenen mee. Ik heb het businessplan gezien. Het gaat nergens heen. En ik denk dat we zelfs verder kunnen gaan. Het is een televisie legende. Het zal maar door blijven gaan,” verklaarde Moffat aan Variety. Ook heeft Moffat verklapt dat Capaldi voor het tiende seizoen nog aan blijft als de twaalfde Doctor. Moffat heeft ook de geruchten, dat Doctor Who minder afleveringen zou krijgen in seizoen tien, de kop ingedrukt: “Het tiende seizoen krijgt gewoon twaalf afleveringen en een kerstspecial. Wanneer het uitgezonden gaat worden weet ik niet.”

  Full Throttle Saloon
  - Na maanden van speculaties komt er nu eindelijk duidelijkheid. Full Throttle Saloon is overgenomen door Destination America en die hebben de realityserie over de medewerkers van Full Throttle Saloon vernieuwd met een zesde seizoen. Het zesde seizoen krijgt vier afleveringen die op 1 december 2015 om 22.00 uur van start gaan. Na die vier afleveringen zal besloten worden of het Full Throttle Saloon weer opnieuw zal worden opgebouwd.

  Idols
  - De moeder aller tv-talentenjachten (sorry Henny Huisman) keert volgend jaar voorjaar terug op de televisie. Idols zal dan niet op RTL 4 maar op RTL 5 worden uitgezonden. RTL Boulevard maakte het nieuws wereldkundig in hun uitzending van 5 november 2015. De laatste Idols dateert van 2008 en in vele landen is de talentenjacht nog steeds mateloos populair, in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Frankrijk wordt het nog steeds uitgezonden. RTL Nederland kwam met de volgende verklaring: “De talentenjacht, waar in 2003 gemiddeld 3,7 miljoen mensen naar keken, past perfect bij RTL 5.” Er is nog niet aangekondigd wie deze keer in de jury zal plaatsnemen. Maar de presentatoren zijn wel bekend gemaakt. Het wordt weer een duo; Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond (foto) zullen Idols aan elkaar gaan praten. Opgeven voor Idols kan hier.

  Maron
  - IFC heeft de originele komedie Maron vernieuwd voor een vierde seizoen. De productie van Maron zal in januari 2016 aanvangen om in het voorjaar van 2016 van start te gaan. Marc Maron zei: “Ik heb mijn karakter een beetje in problemen gebracht het vorige seizoen. Ik hoop dat ik hem weer op de rails kan krijgen. De echte ik doet het uitstekend.”

  Nashville
  - Het is nog slechts een gerucht want ABC moet het nieuws nog officieel bevestigen, maar het ziet er naar uit dat Nashville is vernieuwd met een vijfde seizoen. Tot ABC het nieuws bevestigd blijft het slechts een gerucht. MijnSerie houdt het nieuws scherp in de gaten en zodra er een bevestiging komt zullen wij daar uiteraard over berichten. Op 6 januari 2016 zal het vierde seizoen even in winterslaap gaan. Televisiemaker Phil Autelitano kwam met het volgende twitter bericht:

  The Real Housewives of Beverly Hills
  - Bravo heeft de realityserie The Real Housewives of Beverly Hills vernieuwd met een zesde seizoen. De huisvrouwen uit Beverly Hills komen vanaf 1 december 2015 om 21.00 uur weer met ongelofelijke bling, ongetemd plezier, schokkend drama en een paar verrassingen.

  The Walking Dead en Talking Dead
  - Het zal niet als een verrassing komen, AMC heeft The Walking Dead vernieuwd met een zevende seizoen. Talking Dead krijgt overigens een zesde seizoen.

  Twin Peaks
  - Het is officieel gemaakt, de nieuwe Twin Peaks serie zal pas in 2017 van start gaan, zie de tweet hieronder:

  Z Nation
  - Syfy heeft de zombieserie Z Nation vernieuwd met een langer derde seizoen van 15 afleveringen die in 2016 van start zal gaan. Op dit moment trekt het tweede seizoen van Z Nation 1,5 miljoen kijkers per aflevering. Op 27 november wordt de twaalfde en laatste aflevering van seizoen twee uitgezonden.

  Nieuwe Series
  Beyond en Guilt
  - Freeform (ABC Family) heeft twee nieuwe series besteld. De sexy dramaserie Guilt en de bovennatuurlijke serie Beyond.

  Fuller House
  - De terugkeer van Full House, Fuller House is nu echt serieus in volle gang. Volgend jaar zal de vervolg serie van de komedie Full House uit de jaren ’90 terugkeren bij Netflix en iedereen, behalve de Olsen tweeling, keert terug naar het originele huis in San Francisco. Het huis is gereconstrueerd en staat klaar voor de ‘nieuwe’ bewoners. Zie de onderstaande tweet:

  Sneaky Pete
  - Sneaky Pete: de nieuwe serie van Bryan Cranston (Breaking Bad) en David Shore (House) met Giovanni Ribisi (Dads (2013) als oplichter die uit de gevangenis komt en de identiteit aanneemt van zijn voormalige celmaat Pete om te schuilen voor zijn verleden, zal in januari 2016 in première gaan. Nadat CBS de serie in mei terug had gegeven was Amazon de hoogste bieder en heeft Amazon de pilot tot serie besteld. Er is ook eindelijk een officiële trailer, zie hieronder:


  Star Trek
  - In 2017, meer dan 50 jaar na de allereerste aflevering van de sciencefiction serie Star Trek, zal op CBS Television Network en CBS All Access de volgende generatie naar de nieuwe serie van Star Trek kunnen kijken.

  The Girlfriend Experience
  - De nieuwe dramaserie van Starz! The Girlfriend Experience is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2009. De experimentele film werd geregisseerd door Steven Soderbergh en in de serie is Soderbergh samen met Philip Fleishman de uitvoerend producent. Riley Keough zal de hoofdrol spelen in de dramaserie die naar verwachting begin 2016 in première zal gaan. Zie hieronder de eerste trailer:


  Van Helsing
  - De vampierjager Van Helsing krijgt een eigen serie. Naar verwachting zal de dit keer vrouwelijke Van Helsing in de herfst van 2016 in première gaan.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben wij Dubst3p gevraagd naar welke series hij kijkt. Ook vragen we Dubst3p waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Datums
  American Crime
  - Het tweede seizoen van de anthologie serie American Crime zal op woensdag 6 januari van start gaan, het neemt om 22.00 uur het stokje over van Nashville. Het tweede seizoen van American Crime vindt plaats in het Midwesten van Amerika op twee middelbare scholen, een openbare en een privéschool.

  Black Sails
  - Starz! heeft bevestigd dat het derde seizoen van de piratenactie serie Black Sails op zaterdag 23 januari 2016 van start zal gaan om 21.00 uur, zie hieronder voor de tweet en de officiële trailer voor het derde seizoen:  Colony
  - De nieuwe sciencefiction/actie serie Colony van USA Network gaat op donderdag 14 januari 2016 in première. Colony met Josh Holloway (Lost) als voormalig FBI agent Will Bowman en Sarah Wayne Callies (The Walking Dead) als zijn vrouw Katie, die het niet eens kunnen worden hoe om te gaan met de buitenaardse invasie die Los Angeles bezet houdt.

  F is for Family
  - De nieuwe Original Netflix zesdelige animatie serie F is for Family gaat op vrijdag 18 december in première. De serie van en met stand-up komediant Bill Burr speelt zich af in het pre-computertijdperk van de jaren ’70. Zie hieronder de teaser video:


  Luther
  - John Luther: “There are some things that you might’ve heard about me that quite possibly could be true”
  John Luther, de zelfdestructieve bijna-genie detective, keert voor de laatste keer terug naar de straten van Londen. Waar hij op de harde manier leert dat hij nooit kan weglopen voor de gekwelde psychopaten die in de straten van Londen op de loer liggen. Op donderdag 17 december 2015 om 21.00 uur zal Luther zijn lang verwachte verschijning maken in een één speciale uitzending.

  Shades of Blue
  -Op 28 oktober maakte Jennifer Lopez bekend dat haar nieuwe serie Shades of Blue op 14 januari in première zou gaan. Nu heeft NBC besloten om de première een week vroeger te doen op 7 januari 2016. Zie de tweet van JLo hieronder:

  Suits
  - USA Network heeft een datum aangekondigd voor de laatste zes afleveringen van het vijfde seizoen van de advocatenserie Suits. Iedereen in om rondom het advocatenkantoor Pearson Specter Litt zullen vanaf woensdag 27 januari 2016 om 22.00 uur weer te zien zijn.

  Girls
  - De komedieserie van HBO Girls is klaar voor de start op 21 februari 2016. Op die datum gaat het vijfde seizoen van start. Er zijn geen details bekend gemaakt maar een tweet laat zien dat Lena Dunham (Hannah) een hoop plezier heeft tijdens dansles.

  Kijkcijfers
  - Klik hier voor de kijkcijfers van week 44.

  MijnSerie
  Update
  - Zoals eerder vermeld is een website of app nooit echt helemaal af, er is altijd ruimte voor verbeteringen en aanpassingen. Dit keer zijn er nieuwe badges bijgekomen en is het serie suggesties systeem geheel vernieuwd. Klik hier om te lezen wat er allemaal is aangepast en verbeterd.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  HBO
  - John Stewart heeft een contract getekend bij HBO voor vier jaar. Stewart gaat korte video’s maken over actuele onderwerpen, die meerder keren per dag ververst gaan worden, voor HBO. Stewart gaat hierbij samenwerken met de grafische studio Otoy, zij zullen de video’s vorm gaan geven. Stewart: “Het is voor mij een koud kunstje om deze video’s te maken, het is een paar minuten content per dag, ik heb iedere dag The Daily Show with John Stewart gemaakt.” Het contract houdt ook in dat als Stewart een leuk idee heeft voor films of series, HBO eerste keus heeft. Op 10 februari maakte Stewart bekent dat hij na zestien jaar zou stoppen met The Daily Show with John Stewart, op 6 augustus nam hij afscheidt van The Daily Show.

  NBC
  - Een tweede seizoen kan de serie Blindspot bijna niet meer ontgaan. NBC heeft de serie een extra aflevering gegeven waardoor het totaal aantal afleveringen van het eerste seizoen op 23 komt. Ook de series Chicago Fire, Chicago PD en Law & Order: Special Victims Unit hebben 23 afleveringen gekregen van NBC. Het moet dus wel heel raar lopen willen al deze series niet vernieuwd gaan worden.

  Popcorn Time
  - De oorlog tegen het illegaal streamen via Popcorn Time is nog niet gestreden, maar de eerste slag is gewonnen door de MPAA (de Amerikaanse Filmindustrie). Er zijn diverse versies van de illegale concurrent van Netflix maar één is er nu van het internet gehaald (popcorntime.io). Volgens Popcorn Time zelf komt dat door een geschil met de ontwikkelaars. De MPAA zegt echter dat zijn zes leden in Canada een rechtszaak zijn begonnen tegen de beheerders van popcorntime.io, aldus The Verge. Maar Popcorn Time is nog niet helemaal uitgeschakeld, de popcorn-time.se versie is nog steeds beschikbaar.

  Nominaties en Prijzen
  People’s Choice Award 2016
  - Er worden in januari 2016 weer de People’s Choice Awards uitgereikt. Klik hier om alvast te zien wie de genomineerden zijn.

  Overlijdensberichten
  Al Molinaro
  - Al Molinaro uit Happy Days is overleden, R.I.P.

  Fred Thompson
  - Ex-presidentskandidaat, senator en acteur Fred Thompson is 1 november vredig overleden in Nashville omringd door familie, R.I.P.

  George Barris
  - De man die de Batmobile maakte voor de televisieserie Batman (1966) is overleden in het bijzijn van zijn familie. George heeft de Batmobile gemaakt in 15 dagen voor $15.000, hij maakte het voertuig van een Lincoln Futura, die hij voor $1 kocht van Ford, een prototype uit 1955 die nooit in productie was genomen. Nadat Batman (1966) na drie seizoenen was afgelopen kocht hij de Batmobile weer terug van de producenten en de auto staat sindsdien tentoongesteld in zijn zaak. De Batmobile is nu te koop voor maar liefst $5 miljoen. George Barris is 89 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  - Tot 12 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Saving Hope
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Saving Hope.

  Antwoorden prijsvragen week 44
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  *Chicago Fire
  Vraag: Welke award heeft Chicago Fire, als gehele serie, mogen ontvangen?
  Antwoord: Prism Awards

  * Chicago PD
  Vraag: Van welke serie is Chicago PD een spin-off?
  Antwoord: Chicago Fire

  * Extant
  Vraag: Hoe heet het ruimtestation waar Molly Woods dertien maanden lang verbleef?
  Antwoord: Seraphim

  *Mr Selfridge
  Vraag: In welke stad had Harry Selfridge eerst een warenhuis omgetoverd voordat hij naar Londen kwam?
  Antwoord: Chicago

  * The Good Wife
  Vraag: De hoofdpersoon in The Good Wife wordt gespeeld door Julianna Marguilies. Zij heeft in haar carrière al veel prijzen ontvangen voor haar acteerwerk. Voor welke serie won zij een Golden Globe?
  Antwoord: The Good Wife

  Voor je Serieagenda
  Welke serie(s) beginnen aankomende week?*
  - *Series die we niet vermeld hebben in het maandoverzicht van de maand november
  * 9 november - Teletubbies – Seizoen 15 (CBeebies)
  * 15 november - Dragon Ball Chou - Seizoen 2 (Fuji TV)

  Graag wil ik via deze weg een oproep doen; wil Sesamstraat behouden blijven op de vroege avond moet iedereen gaan kijken naar Sesamstraat in de vroege avond. De hele Sesamstraat discussie is zelfs doorgedrongen tot aan het Binnenhof, wat een kinderprogramma allemaal niet te weeg kan brengen. Wil je dat Sesamstraat niet verloren gaat achter decoders en digitale televisie of abonnementen op duurdere televisiepakketten allemaal kijken dus. Zodat onze volgende generatie en toekomstige generaties ook in de vroege avond kunnen genieten van Bert en Ernie, Tommy, Pino, Graaf Tel, Vergeetachtige, Meneer Aart, Elmo, Koekie en de vele andere leuke figuren bij Sesamstraat.

  Met overzichtelijke Sesamstraat groet,

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_Inna1989
  09 nov 2015 20:15 -
  Blindspot is vernieuwd voor een tweede seizoen, zag het nieuws voorbij komen op Twitter.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  10 nov 2015 08:13 -
  En nu is ook Chicago Fire vernieuwd voor een vijfde seizoen en Chicago P.D. een vierde seizoen.
  Reageer

  Laatste nieuws

  The White Lotus, bedacht en geschreven door Mike White (School of Rock), is besteld door HBO. Het netwerk heeft zes afleveringen van de serie besteld.
  Vandaag, 15:00
  2
  Kaley Cuocu produceert en speelt de hoofdrol samen met Michiel Huisman in de nieuwe HBO Max serie The Flight Attendant.
  Vandaag, 11:00
  3
  Netflix heeft besloten de Amerikaanse sciencefictionserie Away, met Hilary Swank (Trust (2018)) in de hoofdrol, niet te vernieuwen met een tweede seizoen.
  Vandaag, 10:00
  5
  Het eerste seizoen ging op 9 oktober opnieuw van start bij Videoland, en de fans hoeven niet lang meer te wachten op het tweede seizoen.
  Vandaag, 09:00
  2
  Voor het derde seizoen van You voegen een NCIS: New Orleans-actrice en een The Last Ship-acteur zich bij de cast van de Amerikaanse dramaserie.
  Gisteren, 16:00
  Het is geen paranoia als de dreiging echt is. Dat is de tagline van de nieuwe sciencefictionserie van FOX die in november in Nederland van start zal gaan.
  Gisteren, 15:00
  1