Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Dubst3p

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De vijfde Onbekende Seriekijker is Jan Willem Kistemaker (25).

Jan Willem Kistemaker

Aantal serie-uren per week: Ik kijk meestal ongeveer tussen de 10 á 15 uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie die ik serieus begon te volgen was Lost. Ik weet nog dat ik compleet ondersteboven was van het eerste, tweede en derde seizoen, met name omdat de mysterieuze verhaallijn zo goed was. Dingen die ik nog herinner: ‘Smoke Monster’, ´The Others´ en natuurlijk Charlies handboodschap: ´Not Penny’s Boat´.
Beste serie ooit: Person of Interest, Battlestar Galactica en Banshee. Drie geweldige maar zeer verschillende series. Person of Interest heeft een geweldig verhaal, Battlestar Galactica is de beste sciencefiction serie en Banshee zit vol met geweldige actiescènes.
Beste serie op dit moment: Person of Interest. Michael Emerson en Jim Caviezel zijn zo overtuigend in hun rol dat je volledig wordt opgenomen in de serie. Ook de verhaallijn is geweldig en wordt met het seizoen beter. Person of Interest is de meest ondergewaardeerde serie die ik ken.
Serie die op de planning staat: Hercules: The Legendary Journeys en Xena: Warrior Princess. Vroeger heb ik enige afleveringen gezien en vond de mix tussen comedy, drama, actie en spanning erg leuk.Jan Willem, zijn gebruikersnaam is Dubst3p is al drie jaar en negen maanden lid van MijnSerie en er niet meer weg te slaan. Op de vraag welk series hij nu volgt zegt hij: “Dat zijn er teveel om op te noemen. Kijk gerust eens in mijn favorietenlijst, hier staan alle series aangegeven die ik volg zodra er een aflevering is uitgezonden.” De vele series die hij volgt betekenen vooral ontspanning maar ook entertainment: “Er is niets leuker dat het kijken van een serie met een drankje op de bank.” Het maakt hem niet uit waar of met wie hij is, wat dat aangaat is hij heel flexibel, maar meestal zit hij voor de televisie in joggingbroek en t-shirt. Wat het allerbelangrijkst is dat de kwaliteit HD is, voor minder kijkt hij niet.

De top vijf van Jan Willem ziet er als volgt uit; 1. Person of Interest, 2. Battlestar Galactica, 3. Banshee, 4. It's Always Sunny in Philadelphia, 5. Longmire. Daar tegenover staat dat hij Under the Dome zonder twijfel de slechtste serie vindt die hij ooit heeft gezien: “De verhaallijn is slecht geschreven, het acteerwerk is over het algemeen slecht en elk personage is vervelend.” Op dit moment is Jan Willem ‘verslaafd’, al is dat een groot woord bij Jan Willem, aan New Girl: “Toen ik vakantie had, had ik besloten om een leuke comedy serie te gaan kijken. New Girl werd als suggestie gegeven op de website en daarom heb ik besloten om de serie te gaan kijken. Met de verslaving kan ik wel goed omgaan, het is echter niet zo dat ik 24/7 aan de buis gekluisterd zit. Indien ik elders word verwacht kan ik de schakelaar redelijk snel omschakelen.”


Katee Sackhoff uit Longmire
Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Jan Willem: “Katee Sackhoff, vanaf het eerste moment dat ik haar zag in Battlestar Galactica was ik fan. Ook in de serie Longmire speelt ze haar rol geweldig. En dat ze een knap koppie heeft helpt ook mee. Richard Harmon is ook één van mijn favorieten. Hij heeft in Continuum en The 100 laten zien een geweldige slechterik te kunnen spelen maar ook de switch kan maken naar the good guy.

Engelstalig of voornamelijk Amerikaanstalige series hebben zijn voorkeur: “Het zien van series waarvan ik de taal niet begrijp vind ik persoonlijk altijd heel erg storend.” En dan heeft het genre drama zijn voorkeur want dat kan alles inhouden volgens Jan Willem, van vampiers tot supercomputers. De meeste serieafleveringen download hij en de Nederlandse series volgt hij gewoon via de televisie. Op de vraag of hij een account heeft bij Netflix of een andere streamingdienst antwoordt hij: “Ik heb geen account bij een streamingdienst. De reden hiervoor is omdat ik meer lopende series kijk dan series die afgelopen zijn. De nieuwste afleveringen zullen niet meteen beschikbaar komen op een streamingdienst zoals bijvoorbeeld Netflix.”Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Jan Willem: “Ik geef mezelf een 8. Er zal geen enkele dag zijn dat ik geen aflevering kijk maar ik zal er niet mijn schema voor omgooien.”

Jan Willem (Dubst3p) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 16 november 2015 komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Jan Willem, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Netflix gaat wereldwijd een Top 10 van de meest bekeken series en films lanceren.
Vandaag, 15:00
Overspel is een Nederlandse dramaserie, afkomstig van de VARA.
Vandaag, 14:00
Netflix heeft de wereldwijde rechten – met uitzondering op Australië – verkregen van het zesdelige vluchtelingendrama Stateless, mede gecreëerd door Cate Blanchett (Mrs. America), die ook de hoofdrol vervult.
Vandaag, 13:00
NBC werkt aan de pilot van de komedieserie Jefferies, afkomstig van Universal Television.
Vandaag, 12:00
Het streamingplatform Disney+ werkte tot voor kort aan een televisieserie op basis van de lhbt-speelfilm Love, Simon. Dat werd in juni 2019 bekend.
Vandaag, 11:00
2
Private Practice is een Amerikaanse medische dramaserie van de zender ABC. De serie liep van 2007 tot 2013 en in totaal verschenen er 111 afleveringen.
Vandaag, 10:00