Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Al Molinaro overleden

Al Molinaro is donderdag 29 oktober overleden in een ziekenhuis in Wisconsin. Molinaro had nierstenen maar wilde zich niet laten opereren vanwege zijn leeftijd, verklaarde zijn zoon. De acteur begon zijn carrière in 1954 en speelde zijn eerste televisierol in The Name of the Game in 1969. Daarna speelde hij in diverse series als; Get Smart, Green Acres, The Odd Couple en Fantasy Island.

Maar het bekendst werd hij als Big Al ‘Yepppp, yep, yep, yep’ Delvecchio, de chef bij Arnold’s Drive-in, de favoriete hangplek van The Fonz in Happy Days. Molinaro heeft 10 jaar lang de rol gespeeld van Big Al, hij werd zelfs eigenaar van de Drive-in. Ook in de spin-off van Happy Days, Joanie Love Chachi speelde hij de rol van Big Al. En als Big Al heeft hij de toen nog onbekende Robin Williams geïntroduceerd als de alien Mork, die later zijn eigen komedie spin-off kreeg, Mork & Mindy.

Molinaro heeft na Happy Days en Joanie Love Chachi nog een rol gehad in Punky Brewster en hij speelde Joe Alberghetti in The Family Man. In 1994 heeft Molinaro nog eenmaal de rol gespeeld van Big Al in de videoclip van Weezer die met het nummer Buddy Holly teruggingen naar de jaren ’50, dat was zijn laatste televisie optreden. Zie de videoclip hieronder:

Video on youtube


Al Molinaro wordt overleefd door zijn vrouw Betty en zijn zoon Michael. Albert Francis Molinaro is 96 jaar geworden, R.I.P.

Al Molinaro als Big Al in 1978
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Helgoned
Helgoned 2 november 2015, 23:07
Ja, karakteristieke acteur, mede vanwege zijn neus. Ik ken hem voornamelijk van Happy Days en The Odd Couple.
Log in om een reactie achter te laten