Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 41

Weekoverzicht 41

In de week van 5 oktober tot en met 11 oktober is weer veel gebeurd, mede dankzij de New York Comic Con. We hebben dan ook een bomvol weekoverzicht voor je. Je hoeft je in ieder geval nu helemaal niet meer te vervelen want de MijnSerie Quiz is te spelen op Android en Apple, zo kun je je kennis van series ook testen. Ik houd het deze week kort want er is veel meer te lezen dan mijn schrijfsels alleen.

Series
12 Monkeys
- Het tweede seizoen van de tijdreis serie van Syfy 12 Monkeys zal in april 2016 van start gaan, bekijk hieronder de trailer:
Video on youtube


American Horror Story
- Lady Gaga is gevraagd voor het zesde seizoen van American Horror Story. FX moet formeel de serie nog vernieuwen voor een zesde seizoen maar mede-bedenker Ryan Murphy is er van overtuigd dat vernieuwing slechts een kwestie van tijd is. Murphy openbaarde op twitter dat het optreden van Lady Gaga in het vijfde seizoen reden was om haar ook te vragen voor het zesde seizoen. Lady Gaga heeft het aanbod nog niet geaccepteerd. Zie hieronder de tweet:

Banshee
- Het vierde en allerlaatste seizoen heeft een startdatum gekregen van Cinemax. Op vrijdag 29 januari 2016 zal de eerste aflevering van de laatste acht beginnen. Zie de tweet en de trailer hieronder:

Video on youtube


Bob's Burgers
- Twee seizoenen krijgt de familie Belcher erbij. Dat betekent dat Bob's Burgers tot zeker 2018 is te zien bij Fox.

David Tutera’s CELEBration
- De We tv serie David Tutera’s CELEBration is vernieuwd met een derde seizoen. Tutera mag nog een seizoen lang allerlei VIP gasten ontvangen in zijn show die weer begint op vrijdag 30 oktober 2015.

Halt & Catch Fire
- AMC heeft hun dramaserie Halt & Catch Fire vernieuwd met een derde seizoen. De tien afleveringen van het derde seizoen zullen in 2016 te zien zijn.

Hemlock Grove
- Als je een zwakke maag hebt of niet geheel onverschrokken of koelbloedig bent, waarschuwt deze video aan het begin om het niet te gaan kijken. De trailer laat volgens de makers weinig te wensen over waar het derde en tevens laatste seizoen, die op 23 oktober van start gaat, van Hemlock Grove overgaat. Kijk en oordeel zelf hieronder:
Video on youtube


Impractical Jokers
- De TruTV realityserie Impractical Jokers is vernieuwd met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen krijgt 26 afleveringen en in het vijfde seizoen wordt meteen de 100ste aflevering uitgezonden. Het vierde seizoen zal op 15 oktober 2015 zijn laatste aflevering hebben.

Pretty Little Liars
- Seizoen 6B van Pretty Little Liars zal op dinsdag 12 januari van start gaan bij Freeform (ABC Family). Maar op 24 november zal er een speciale aflevering worden uitgezonden van de mooie leugenaartjes. Zie hieronder de tweet:

Rosewood
- Fox heeft van de procedurele serie Rosewood drie extra afleveringen besteld. Morris Chesnut mag dus nog even aanblijven als de patholoog Rosewood.

Sherlock
- Voor alle fans, de nieuwe trailer van de serie Sherlock, er is een volledige trailer uitgebracht van de aankomende speciale aflevering waarin Cumberbatch als Sherlock en Freeman als Watson te zien zijn in Londen aan het begin van de vorige eeuw. Geruchten gaan dat het een kerstspecial zal zijn, maar er is nog niets officieel bekend gemaakt. Zie de trailer hieronder:
Video on youtube


Teen Wolf
- Op de New York Comic Con is bekend gemaakt dat de bovennatuurlijke serie van MTV op 5 januari verder zal gaan. Teen Wolf seizoen 5B zal in ieder geval niet het laatste deel worden want de serie is inmiddels vernieuwd met een zesde seizoen en een zevende seizoen lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

The Bold and the Beautiful
- Tot woensdag 14 oktober is Ferry Doedens nog te zien bij ’s werelds grootste soapserie The Bold and the Beautiful. Doedens speelt in de soap Lars, de PR-man van Modehuis Forrester Creations. De afleveringen zijn verleden jaar opgenomen in Amsterdam waar de grachten en Hotel L ‘Europe mooi in beeld worden gebracht. Vrijdag 9 oktober en vanaf maandag tot en met woensdag 14 oktober zijn de afleveringen te zien op RTL8 om 18.00.

The First 48
- The First 48 krijgt een vijftiende seizoen en in dat vijftiende seizoen zal de 300ste aflevering worden uitgezonden. En meteen heeft A&E aangekondigd dat het vijftiende seizoen van de realityserie op donderdag 5 november 2015 van start zal gaan.

The Fosters (2013)
- The Fosters (2013) krijgen twee nieuwe gastacteurs in het aankomende tweede deel van het derde seizoen. Kelli Williams foto (Lie to Me) en Rob Morrow (Numb3rs) zullen terugkerende rollen krijgen. Williams gaat Justina spelen, een pleegzorg specialist met uitstekende connecties en Morrow gaat Will spelen, een vrije geest die geïntroduceerd wordt in de familie door Sharon (Annie Potts), de moeder van Stef. De productie van seizoen 3B is 5 oktober van start gegaan in Los Angeles.

The X Files
- Volgens Chris Carter, bedenker van The X Files voelde het aan als heiligschennis als de serieopening veranderd zou worden: "Deze opening heeft 202 afleveringen lang dienst gedaan, ze horen dus ook bij de komende zes afleveringen.” Het serieopening van de ‘nieuwe' The X Files is dus niet nieuw. Toen er tijdens de MIPCOM television trade fair de serieopening werd getoond werd deze met het warmste en grootste applaus ontvangen. Zie hieronder hoe alles bij het oude blijft bij het begin van het nieuwe seizoen van The X Files en de officiële trailer:
Video on youtube

Video on youtube


Total Divas
- Niet alleen krijgen de Total Divas een vijfde seizoen van E!, maar de WWE worsteldames The BellaTwins™ , Natalya™, Eva Marie™, Paige™, Rosa Mendes™ en Alicia Fox™ krijgen er ook een diva bij Mandy™. Het vijfde seizoen van Total Divas zal in 2016 terugkeren.

Tyrant
- Goed nieuws voor alle fans van Tyrant, de dramaserie van FX. De serie krijgt een derde seizoen en die zal in 2016 te zien zijn bij FX

Nieuwe Series
Gear Knobs
- Jeremy Clarkson heeft, samen met collega James May, op de eerste dag van de opnames van het nieuwe Amazon autoprogramma tweets gedeeld. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het autoprogramma Gear Knobs heten.

Jessica Jones
- Jessica Jones krijgt nog meer publiciteit door de gratis digitale comic. Het officiële bericht ziet er als volgt uit:
I am so excited to give to you. a BRAND NEW JESSICA JONES comic FOR FREE. By myself, Michael Gaydos and David Mack.
De comic is hier te verkrijgen.
It is in the marvel tv universe and it celebrates the new show and the connective tissue that will build between the series. And a big THANK YOU to all of you for your support, excitement and enthusiasm for Jessica and everything else.

Real Rob
- Rob Schneider’s (foto) nieuwe sitcom Real Rob gaat op dinsdag 1 december 2015 in première bij Netflix. De nieuwe sitcom krijgt acht afleveringen en zal een mix zijn tussen Schneider’s stand-up comedy en een overdreven maar eerlijke voorstelling van het echte leven van Rob Schneider (¡Rob!). Schneider: “Ik kan niet meer blij en opgewonden zijn dat ons publiek Real Rob kan gaan zien op het beste platform te wereld – Netflix.”

Shadowhunters
- Freeform (voorheen ABC Family) heeft een tipje van de sluier opgelicht en ons een eerste blik gegund van hun nieuwe fantasieserie Shadowhunters, een adaptatie van de gelijknamige film en boek. De serie gaat op 12 januari 2016 in première, zie de video hieronder:
Video on youtube


Shannara
- Op de New York Comic Con is niet alleen een trailer uitgebracht maar ook een premièredatum van Shannara (The Shannara Chronicles). Op dinsdag 5 januari 2016 start de fantasieserie met een twee uur durende première uitzending. Zie hieronder de trailer:
Video on youtube


The Magicians
- De Syfy serie The Magicians zal op 15 januari 2016 in première gaan. Zie hieronder de eerste trailer die op New York Comic Con was te zien:
Video on youtube


The Perished Land
- De producenten van Game of Thrones en Rome slaan hun handen in één en gaan een nieuwe serie maken. De nieuwe serie gaat Perished Land heten maar het is nog niet bekend wie het gaat uitzenden.

Webserie Fear The Walking Dead; Flight 462
- Al eerder heeft de serie The Walking Dead webseries gehad, nu is het de beurt aan Fear The Walking Dead. Alle webisodes spelen zich af aan boord van Flight 462.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
ABC Family
- ABC Family gaat vanaf januari 2016 Freeform heten. Ze willen hiermee een jonger publiek proberen te trekken.

Overlijdensberichten
Jay Gerber
- Jay Gerber vooral bekend van Dog Day Afternoon, All in the Family en L.A. Law is vrijdag 2 oktober overleden in zijn huis in Los Angeles. Dat heeft zijn neef producer Bill Gerber bekend gemaakt. Gerber begon zijn carrière in 1956 speelde in vele televisieseries waaronder ook General Hospital, The Rockford Files. En hij speelde in meerde afleveringen van series als Barney Miller, Night Court, Knots Landing en Doogie Howser, M.D. Zijn laatste gastoptredens waren in onder andere Gilmore Girls en Alias. Jay Gerber is 86 jaar geworden, R.I.P.

MijnSerie
Columns
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben wij Rodejong gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

MijnSerie Quiz
- MijnSerie heeft een nieuwe app, voor Android en Apple, waar je tegen andere serieliefhebbers een spelletje kan spelen. Ben je benieuwd of je kennis van series optimaal is, download de app en ga spelen tegen andere seriefanaten, fans en liefhebbers.

Kijkcijfers
- Klik hier voor de kijkcijfers van week 40.

Prijsvragen
-Tot 15 oktober kun je kans maken op de onderstaande serie:

2 Broke Girls
- Klik hier om nog kans te maken op het vierde seizoen van 2 Broke Girls.

Antwoorden prijsvragen week 40
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Dancing on the Edge
Vraag: Welke artiest/band heeft de soundtrack van Dancing on the Edge gecomponeerd?
Antwoord: Adrian Johnston

* Gran Hotel
Vraag: Gran Hotel speelt zich af in de 20e eeuw in het noorden van Spanje. Wie regeerde er in de periode waarin de serie zich af speelt?
Antwoord: Alfonso XIII

* The Crimson Field
Vraag: Ondanks de vele positieve reacties over het eerste seizoen van The Crimson Field is de stekker er door BBC One na één seizoen uitgetrokken. Wat gaf BBC One als reden waarom dit is gebeurd?
Antwoord: Ze wilden het geld gaan besteden aan andere projecten

* The Walking Dead
Vraag: Aan het eind van seizoen 3 overlijdt Andrea. Hoe is zij tot haar einde gekomen?
Antwoord: Ze pleegde zelfmoord

* Weissensee
Vraag: Het eerste seizoen van Weissensee ging onder andere over Martin en Julia. Waarmee werd dit koppel door de kijkers vaak vergeleken?
Antwoord: Romeo en Julia

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met de prijs.

Zo en na al dat kijken naar series en erover lezen, tijd voor een spelletje, de MijnSerie Quiz ligt klaar om gedownload te worden. Misschien spelen we binnenkort wel tegen elkaar. Voor je agenda nog een aantal series om op te schrijven, op 14 oktober begint The Apprentice UK en op 16 oktober starten All Hail King Julien en QI weer. Veel plezier met de quiz en een hele fijne serie week. Tot volgende week.

Met overzichtelijke spelletjesgroet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

xlucasverbunt
12 oktober 2015, 18:55
Super weer! Alleen de nieuwe serie Shadowhunters is inderdaad gebaseerd op een boekenreeks. Deze is alleen niet gelijknamig. De boekenreeks heet ''The Mortal Instruments'' met delen als ''City of Bones'' (dit deel is ook verfilmd) en ''City of Ashes'' etc.. :)
0
Log in om een reactie achter te laten