Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: RodeJong

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De derde Onbekende Seriekijker is Robert de Jong, 1 jaar en 8 maanden lid van MijnSerie.nl.

Robert de Jong

Aantal serie-uren per week: Dat is verschillend. Het ligt ook aan de tijd die ik heb, maar ik kijk gemiddeld zeker wel een uur of 15 per week.
Allereerste serie ooit gezien: Happy Days. Ik wilde als jochie net zo stoer zijn als “The Fonz”. Eeeyy wie nou niet?
Beste serie ooit: Dat is een moeilijke. Ik heb heel wat goede series gezien inderdaad. Maar ik denk dat ik Game Of Thrones het beste vind als serie waar het beste over nagedacht is. De hype eromheen, de verhaallijn en de grafische kwaliteiten zijn gewoon erg goed. Parenthood vond ik dan weer het beste in de manier waarop maatschappelijke problemen verwoord werden en waar ik me het meeste bij thuis gevoeld heb.
Beste serie op dit moment: Naast Game Of Thrones vind ik Switched at Birth een prachtige serie waar ik met veel plezier naar kijk. Het snijdt een aantal maatschappelijke problemen aan en de serie is grotendeels in gebarentaal. Hoewel het acteerwerk soms minder goed is, blijft dit een van de beste series van deze tijd. Een baanbreker voor toekomstige gebarentaal series.
Serie die op de planning staat: The Blacklist, Suits en Rookie Blue. Die heb ik nog niet gezien.Robert, zijn gebruikersnaam is Rodejong, beantwoordde de vraag wat series betekenen voor hem als volgt: “Ik heb een soort van haat-liefde voor series. Het is tijdverslindend, maar aan de andere kant kan ik even mijn eigen gezondheidsproblemen ontvluchten en mezelf in de verhalen verliezen. Goede series zijn dan ook het moeilijkste want als ik eenmaal in het verhaal zit dan wil ik alle beschikbare afleveringen meteen achter elkaar zien. Dat kan erg vermoeiend zijn, vooral als je om drie uur ’s nachts nog denkt... ach nog eentje dan.” Robert vertelt verder waar en met wie hij graag kijkt: “Ik kruip languit op de bank, flink wat kussens in de rug en nek, lappie (laptop) op schoot, koptelefoon op, glaasje cola en chocolade in een schaaltje naast me op tafel. Meestal alleen want ik houd niet van afleidingen en zeker niet van commentaren tussendoor die me uit het verhaal kunnen halen. Soms zit ik met mijn vrouw samen voor de TV.”

De top vijf van Robert ziet er als volgt uit; 1. Game of Thrones, 2. The Last Ship, 3. Pretty Little Liars, 4. Little House on the Prairie, 5. Switched at Birth. Hij volgt op dit moment vrij veel series: Dark Matter, Under the Dome, Wolfblood, The Vampire Diaries, The Originals, Teen Wolf, The Walking Dead, Continuum, Fear The Walking Dead, Switched at Birth, The Fosters, Extant, Tyrant, The Last Ship, Aquarius, Once Upon a Time en meer. Sciencefiction is zijn favoriete genre. Robert vertelt: “Series als Extant, Game of Thrones, Continuum, Outlander, Dark Matter enzovoort. Tijdreizen en ruimtereizen hebben altijd een speciaal plaatsje bij mij gehad. Er zijn er te weinig (echt goede) van, helaas. Maar series waar een goede verhaallijn in zit en waar niet teveel “ongeloofwaardigheden” in zitten, en waar goed over is nagedacht, daar heb ik een zwak voor.”Robert kijkt het liefst naar Amerikaanse series, voornamelijk omdat daar de meeste series vandaan komen. Maar hij is ook erg gecharmeerd van Deense series, vanwege de hoge kwaliteit. Robert: “Daarom krijgen Deense series vaak een remake. Maar series als Borgen en Bron/Broen (The Bridge (2011)) doen het zelfs goed met ondertiteling. Denen hebben een woordje dat we niet kennen in het Nederlands: Hygge, wat min of meer betekent: We maken er iets gezelligs van, we hebben het gezellig, knus, thuisvoelend, vertrouwd. Dat zie je veel terug komen op het scherm. Ook Australische, Canadese en Engelse series kan ik zeer goed waarderen.”


Craig T. Nelson uit Parenthood
Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Robert: “Ik heb niet één specifieke acteur/actrice waar ik fan van ben. Ik vind er velen goed, maar dat komt en gaat met de tijd dat ook de series komen en gaan. Als ik toch iemand zou moeten noemen dan denk ik dat ik Craig T. Nelson noem. Een stabiele acteur die altijd de hele cast weet te dragen. Zijn rol als Zeek Braverman in Parenthood is zijn beste rol ooit.” Wat de slechtste serie is die hij ooit heeft gezien? “Hmmm, ook dat vind ik een moeilijke. Er zijn verschillende series die daarvoor in de prijzen zouden kunnen vallen. Series als Ned and Stacy bijvoorbeeld irriteren mij mateloos. Nietszeggend, totaal geen inhoud, geen thema, slechte humor. Een serie moet voor mij wel inhoud hebben, ook al is het humor.”

Robert kan snel verslaafd worden aan een serie: “Als ik een serie zie die mij vangt, dan kan ik mijzelf uren verliezen aan het lezen op het wereldwijde web, video’s kijken op YouTube, etc. Dan wil ik alles weten (...). De beste serie ooit vind ik Parenthood. Deze serie laat het familieleven zien vanuit verschillende gezichtspunten en sneed vele maatschappelijke problemen aan. Toen die serie eindigde liet ik wel degelijk een aantal traantjes vallen. Ik voelde mij verbonden met die familie (ook al is het dan fictie) en het niet meer wekelijks kunnen kijken naar deze familie vond ik werkelijk erg moeilijk. Dus zeer verslaafd!” Hij heeft een account bij Netflix en streamt eigenlijk het meeste want hij kan niet wachten tot iets uitgezonden gaat worden: “Ik heb een hekel aan het feit dat series vaak veel later pas komen, en daarmee al weer maatschappelijk achter lopen.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Robert: “ Ik geef mijzelf een 8. Er zullen vast nog wel ergere tussen zitten, dan ik zelf. Maar ik ben erg dol op series, omdat ze me langere tijd kunnen vasthouden dan een film. Via MijnSerie.nl kan ik het allemaal bijhouden, de laatste nieuwtjes lezen, en zeker ook de recensies er op nalezen.”

Robert (Rodejong) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 19 oktober komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Robert, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Keown
05 okt 2015 20:23 -
Sci-fi serie met tijd en ruimtereizen dan moet doctor who toch ook wel in je lijstje staan :-)
Reageer
avatar_Rodejong
06 okt 2015 01:17 -
Heb je gelijk in. IK denk dat het lijstje echter veel te lang zou worden als je ook alle Star Trek series en films zou moeten noemen. Maar gelijk heb je. Een van de betere Sci-fy series die ik gezien heb ja
Reageer
avatar_monique1963
06 okt 2015 16:50 -
Leuk te lezen, brede smaak heb je.
Reageer
avatar_anonymous
07 okt 2015 00:40 -
Tof om te zien dat ook mannen series zoals Pretty Little Liars kijken. ^^
Reageer