Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 22

Weekoverzicht 22

Ook in de week van 31 mei tot en met 6 juni hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 22 van 2021.
Serienieuws

Casting Nieuws


Casting nieuws voor The Terminal List van Amazon Prime Video


Er zijn drie acteurs toegevoegd aan de cast van de Amerikaanse actieserie The Terminal List, die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Jack Carr.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 22 (31 mei tot en met 6 juni)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Trailer en premièredatum voor De Luizenmoeder film


Het filmvervolg van De Luizenmoeder verschijnt binnenkort in de bioscopen. De eerste beelden zijn nu te bekijken, er is namelijk een trailer uitgebracht.

Riverdale keert in augustus terug bij Netflix


Er wordt al een tijdje gewacht op het tweede deel van het vijfde seizoen van Riverdale. Netflix heeft nu bekend gemaakt dat de nieuwe afleveringen in augustus verschijnen.

Laatste seizoen Atypical begin juli in première


Het vierde seizoen van Atypical verschijnt begin op Netflix. Het zal het laatste seizoen van de Amerikaanse komedieserie zijn.

Outlander keert volgend jaar terug met zesde seizoen


Start heeft bekend gemaakt dat het langverwachte zesde seizoen van Outlander begin volgend jaar in première gaat. Het seizoen bevat minder afleveringen dan verwacht.

FX maakt premièredatums bekend


Fx heeft onder andere de premièredatum van American Horror Stories, American Horror Story seizoen tien en Archer seizoen twaalf bekend gemaakt.

FOX zendt Clarice vanaf begin juli uit


Het eerste seizoen van Clarice, het vervolg van de film The Silence of the Lambs, is binnenkort wekelijks te bekijken bij FOX.

Gecancelde Series


Netflix cancelt Jupiter's Legacy


Er zal geen tweede seizoen Jupiter's Legacy verschijnen, Netflix heeft de Amerikaanse superheldenserie namelijk gecanceld.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 21


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 24 tot en met 30 mei 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


Overzicht nieuwe series in juni 2021


In juni 2021 staan er weer een aantal nieuwe series/programma’s op het programma. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Seriebewerking van The Lost Apothecary in productie bij FOX


Fox heeft de rechten van The Lost Apothecary, de bestseller Van Sarah Penners, bemachtigd. Het netwerk bewerkt het boek tot een serie.

Pilots


Pilot The Horror Of Dolores Roach besteld door Amazon Prime Video


Er wordt gewerkt aan een seriebewerking van de hit-podcast The Horror Of Dolores Roach. Amazon Prime Video heeft een pilot besteld van de nieuwe serie.

Vernieuwde Series


City on a Hill vernieuwd door Showtime met derde seizoen


De Amerikaanse misdaadserie City on a Hill is vernieuwd met een derde seizoen. Het tweede seizoen ging afgelopen maart in première.

The Mosquito Coast vernieuwd met tweede seizoen


Apple TV+ heeft de Amerikaanse avonturenserie The Mosquito Coast vernieuwd met een tweede seizoen. De laatste aflevering van het eerste seizoen verschijnt 4 juni.

Tweede seizoen The L Word: Generation Q begin augustus in première


Het tweede seizoen van de Amerikaanse dramaserie The L Word: Generation Q gaat begin augustus in première bij Showtime.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Disney+ breidt aanbod Star-, Hulu- en FX-titels uit


Disney+ heeft veel nieuwe titels aangekondigd, die er binnenkort te bekijken zijn. Onder andere American Horror Stories en Pam & Tommy zullen er verschijnen.

MijnSerie nieuws

Column


Mei 2021: MijnSerie in 500 woorden


Mei stond in het teken van de upfronts van de grote vijf netwerken (ABC, CBS, FOX, NBC en The CW). Echt heel spectaculair waren die niet, het enige nieuwtje was dat The CW ook op zaterdag gaat uitzenden.

Spotlight On: Jonathan Tucker


Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Jonathan Tucker ook op zijn cv heeft staan.

Poll


Serie van het jaar verkiezing 2021; poll mei 2021


Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (22)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het tweede seizoen van Le Bureau des Légendes


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het tweede seizoen van Lyckoviken


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Lyckoviken. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Zasada przyjemności (The Pleasure Principle); Zasada przyjemności (The Pleasure Principle) speelt zich af in drie steden, Warschau – Polen, Praag – Tsjechië en Odessa. Maar in welk land ligt Odessa? was Oekraïne. Weetje: Odessa is een havenstad in Oekraïne aan de Zwarte Zee. Het inwoneraantal bedraagt ruim 1 miljoen. Odessa ligt op de heuvels rondom een kleine haven, en is de op vier na grootste stad in Oekraïne. Het is de grootste stad aan de Zwarte Zee. Odessa is ook het bestuurlijke centrum van de oblast Odessa.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Investigation (2020); The Investigation (2020) is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, ook in Nederland is deze zaak veelvuldig in het nieuws geweest. Hoe noemde de media in Nederland deze moordzaak? was De Duikbootmoord. Weetje: The Investigation gaat over de duikbootmoord: “De naam van de moordenaar verdient het niet genoemd te worden.” In de serie wordt nergens de naam van de moordenaar genoemd.

- Het antwoord op de prijsvraag van Supernatural; In Supernatural rijden Sam en Dean Winchester in een auto die Dean liefkozend Baby noemt. Maar wat voor auto is het, merk en model/jaar? was Chevrolet Impala 1967. Weetje: Jensen Ackles, hij speelt Dean in de serie, heeft de auto mee naar huis genomen na de laatste opnames van de serie.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni 2021 die in week 23 van start of in première zullen gaan.



-

Dinsdag 8 juni


21.00 – 999: What's Your Emergency? – Seizoen 13 (Channel 4)
De Zaak Menten – Miniserie (Ziggo)

-

Woensdag 9 juni


21.00 – Sistas – Seizoen 3 (BET)

-

Donderdag 10 juni


20.30 – Manhunt – Seizoen 2 (Veronica)

-

Vrijdag 11 juni


Voetbal International LIVE – Seizoen 2 (YouTube)
Car SOS – Seizoen 7 (Disney+)
Ramses – Miniserie (Disney+)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten