Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Mei 2021: MijnSerie in 500 woorden

Mei 2021: MijnSerie in 500 woorden

Mei stond in het teken van de upfronts van de grote vijf netwerken (ABC, CBS, FOX, NBC en The CW). Echt heel spectaculair waren die niet, het enige nieuwtje was dat The CW ook op zaterdag gaat uitzenden.
Wat ook weer centraal stond in mei was de corona-pandemie. Eindelijk versoepelingen voor de middelbare scholen en wie staan er op hun achterste benen? Juist. Maar de horeca, musea, bioscopen staan te juichen. Er is nu echt licht aan het einde van de tunnel en ook het weer lijkt mee te gaan zitten. Laten we hopen op een prachtige lente, al duurt deze nog maar kort, en een heerlijk zomer vol met musea, horeca en bioscoopbezoeken. En vergeet ook niet, voor de broodnodige (ont)spanning te gaan escapen, want ook de escaperooms mogen weer open.

Een festival en op vakantie gaan blijft even een dingetje, maar wellicht kunnen we in september of oktober weer met zijn allen dansen op een mooi muziekfestival. Dan zal de nieuwste James Bond eindelijk ook te zien zijn. We hebben dus een mooie zomer in het vooruitzicht, hopelijk zonder beren op de weg. Hoe de televisiezomer er uit gaat zien blijft afwachten. Als alle producties op tijd klaar zijn met het opnemen van de series kunnen we ons gaan opmaken voor een mooie serie-zomer, maar het nieuwe herfstseizoen zal waarschijnlijk toch pas medio oktober van start gaan.



Hopelijk is aan het eind van de zomer het merendeel van de bevolking gevaccineerd en kan het normale leven na de zomer weer op gang komen. Wellicht is er in het najaar en winter weer meer ruimte om met vakantie te gaan en kunnen we ons in 2022 verheugen op een nieuw jaar vol met ‘normale’ dingen; festivals, pretparken, vakanties, knuffels, feesten en barbecueën. Voorlopig is het nog niet zover en mogen we alleen maar duimen dat alles op zijn pootjes terecht zal komen en er niet nog een virus zal ‘ontsnappen’.

In mei werd er ook bekend gemaakt welke serie het meest populair en minst populair was in het seizoen 2020-2021. Football blijkt het nog steeds te winnen van series en programma’s. Niet raar als je bedenkt dat American Football sport nummer één is in Amerika. Ook in mei; de langverwachte reünie-aflevering van de zes vrienden die in 1994 gingen samenwonen en in 2004 ieder hun eigen weg gingen. Enkele fans moesten al huilen door de teaser video van deze speciale aflevering, die in Nederland is uitgezonden door SBS 6.

In mei was er ook het Eurovisie Songfestival, met als winnaar Italië en Groot-Brittannië als verliezer. Ook Nederland behaalde een historisch laag puntenaantal. Nu valt er over smaak niet te twisten, maar zeg nu zelf Jeangu Macrooy was toch niet echt slecht er zaten landen tussen die valser en slechter zongen. Hierover is al veel gezegd en gezwegen en ik hoop dat we niet weer 44 jaar hoeven te wachten op een winnaar. Op naar Italië dus maar volgend jaar. Misschien kunnen we Danny Vera met Roller Coaster sturen?

Een hele fijne sportzomer en tot juni.

Met vriendelijke virusvrije groet,
Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

DAVE2804
DAVE2804 2 juni 2021, 14:26
Leuke colum weer. Ben het met je eens wat betreft Jeangu, het was helemaal niet zo'n slecht nummer. Maar de concurrentie was dit jaar enorm sterk viel me op. Italië was daarintegen dan wel niet mijn favoriet, maar goed, dat hoeft ook niet. Danny Vera zou ik best een goede kandidaat vinden voor 2022. Maar Kensington vind ik ook zeer geschikt. Europa houdt blijkbaar wel van iets stevigs, haha. En die mooie, warme zomer? Laat maar komen! :)
Log in om een reactie achter te laten