Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Jonathan Tucker

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Jonathan Tucker ook op zijn cv heeft staan.

Jonathan Tucker werkt de laatste jaren flink aan zijn status. Niet alleen door zijn rol in de sciencefictionserie Westworld, ook in Debris speelde hij een zeer aardig karakter. Voor NBC was dat echter niet genoeg. De Amerikaanse zender zette na slechts één seizoen een streep door de - eveneens - sciencefictionserie.

Tucker begon zijn carrière in 1994. Hij was als jonge, kleine Moses te zien in Botte di Natale, een kerstfilm in westernjasje. Drie jaar later speelt hij voor het eerst gastrolletje in een serie. Die primeur is voor Early Edition, een komedie over een man die één dag eerder de krant met het nieuws van die dag ontvangt. Een curieus concept, maar beslist niet onsuccesvol.

Na wat kleinere rollen in films keert Tucker in The Practice kort terug naar het kleine scherm. De succesvolle advocatenserie die liefst tien jaar en acht seizoenen heeft een rol in een dubbelaflevering voor hem. Het is dan 2001 en het moment is daar dat Tucker in veel meer verschillende series opduikt.

Dat zijn veelal rollen in misdaad- en politieseries. Tucker is te zien in de 'originele' CSI: Crime Scene Investigation, in 2003. Die rol wordt gevolgd door rollen in Law & Order: Special Victims Unit, Six Feet Under, Masters of Horror en Law & Order: Criminal Intent. Dat alles afgewisseld met meerdere filmrollen, waarvan de actiefilm Hostage en de horrorfilm The Texas Chainsaw Massacre wellicht het meest bekend zijn.

Als het 2007 is, heeft Tucker het dan eindelijk voor elkaar. Na dertien jaar gast-, bij- en figurantenrollen krijgt hij een vaste rol in The Black Donnellys. De serie over vier jongeren die verzeild raken in de onderwereld van New York had onder meer ook rollen voor Olivia Wilde (House M.D.) en Kirk Acevedo (Fringe, Band of Brothers), waarvan met name de laatste voor- en na The Black Donnellys een imposante carrière op het kleine doek heeft opgebouwd.

De misdaadserie wordt echter ook al na één seizoen stopgezet, voor Tucker het sein zich weer even op filmrollen in onder meer The Ruins en In the Valley of Elah te richten. Uitstapjes maakt hij in 2010 naar White Collar en 2011 naar Criminal Minds.

Parenthood is de volgende serie waarin Tucker een vaste rol bemachtigd. En wonderwel weet deze serie het wel meerdere seizoenen vol te houden. En hoewel de rol van Tucker een terugkerende bijrol is, zien we hem in een ruim aantal afleveringen. Misschien maar goed ook, want intussen begint het ook op andere vlakken voor Tucker te lopen. Met gastrollen in dan populaire series als Royal Pains, Perception en Person of Interest zit hij zeker niet stil.

In Ro speelt hij meerdere afleveringen, maar de serie wist slechts een zeer beperkt publiek te trekken. Tucker zit dan al lang niet meer bij de pakken neer en speelt kort in Hannibal voordat hij met Kingdom een nieuwe serie vindt die meerdere seizoenen blijft lopen. De serie over een gepensioneerde MMA vechter die zijn familie bijeen probeert te houden is erg gewaardeerd en gooit hoge ogen. Na drie seizoenen, die met twee knallers van afleveringen eindigen, gaat Tucker door naar een rolletje in American Gods voordat hij in drie series tegelijkertijd gaat spelen.

We hebben het dan over Westworld, Snowfall en City on a Hill - terwijl hij ook nog in de reboot van Charlie's Angels is te zien. Van deze drie is Westworld wellicht het meest bekend. Zijn rol, die van Majoor Craddock, is kneiterhard en uiterst dubieus. Het maakt hem een gave tegenstander.

En dan was daar in 2021 Debris. De serie die veelbelovend begon en al snel een groeiende schare fans aan zich wist te binden. Voor zender NBC echter niet genoeg - de kijkcijfers vielen tegen. Toch wordt er stilletjes gehoopt dat er een streamingdienst is die de serie over wil nemen. En dat mag ook wel, met die enorme cliffhanger aan het eind.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Jonathan Tucker heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
08 jun 2021 11:35 - 08 jun 2021 11:36
In Westworld is hij me niet opgevallen. Eigenlijk zag ik hem voor de eerste keer "echt" in Debris. En helaas is dat al weer ten einde...
Overigens, altijd leuk deze artikelen. Keep 'm coming :-)
Reageer
avatar_antimidant
04 jul 2021 02:27 -
Kingdom is groots
Reageer