Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 51

Weekoverzicht 51

Ook in de week van 14 december tot en met 20 december hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 51.
Serie van het Jaar Verkiezing 2020

Aankondiging


De Serie van het Jaar Verkiezing 2020


Sinds 2012 organiseert MijnSerie elk jaar deze verkiezing waarin we terugkijken op het afgelopen jaar. Binnenkort kan er gestemd worden in verschillende categorieën op de beste series van 2020.

Nominaties


Serie van het jaar 2020 - Beste komedieserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie komedieserie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Serienieuws

Casting Nieuws


Meer castleden bekend voor House of the Dragon


De cast van de aankomende Game of Throne prequel House of the Dragon is uitgebreid met twee actrices en een acteur.

Hoofdrol voor The Village actrice in horrorserie 1899


The Village actrice gaat een hoofdrol vervullen in de nieuwe horrorserie 1899 van Netflix. De serie is afkomstig van de makers van de bovennatuurlijk Netflix hit Dark.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 51(14 - 20 december 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Trailer en premièredatum voor Netflix serie Bridgerton van Shonda Rhimes


Netflix heeft een trailer uitgebracht van de nieuwe Britse miniserie, die eind december in première gaat. De serie is afkomstig van Shonda Rhimes.

Trailer en premièredatum voor Deense Netflix serie Equinox


De Deense fantasieserie Equinox gaat eind december in première. Netflix heeft de eerste beelden uitgebracht in de vorm van een trailer.

Laatste afleveringen Vikings binnenkort te bekijken bij Ziggo


De laatste afleveringen van de avonturenserie Vikings zijn vanaf begin januari te bekijken bij Ziggo Movies & Series.

Riverdale keert eind januari terug bij Netflix


Het vijfde seizoen van Riverdale zal eind januari van start gaan bij Netflix, kort na de première bij The CW. Er is nu ook een trailer uitgebracht.

Snowpiercer komt eerder bij Netflix aan dan verwacht


De treinreis van Snowpiercer is nog niet aangekomen bij het eindstation. De voortdenderende trein op een in sneeuw en koude gehulde aarde start eerder dan verwacht bij Netflix.

Star Trek: Lower Decks begin volgend jaar bij Amazon


De komische animatieserie Star Trek: Lower Decks zal in januari 2021 te zien zijn in meerdere gebieden wereldwijd bij Amazon Prime Video.

Achtste seizoen When Calls the Heart eind februari in première bij Hallmark Channel


Volgend jaar februari gaat het achtste seizoen van de Amerikaans-Canadese dramaserie When Calls the Heart in première.

Snowfall keert volgend jaar februari terug


Het vierde seizoen van Snowfall gaat volgend jaar eind februari in première bij FX, net iets meer dan een jaar na het einde van seizoen drie.

Vijftiende seizoen Flikken Maastricht start in januari 2021


In januari 2021 kun je wekelijks weer gaan genieten van de Nederlandse politieserie Flikken Maastricht. Op NPO Plus kun je vooruitkijken.

Gecancelde Series


Helstrom gecanceld, geen tweede seizoen voor Hulu-serie


Ondanks dat er nog genoeg kwaad was om te overwinnen zitten Daimon en Ana zonder werk. Hulu heeft besloten om de serie Helstrom te cancelen na slechts één seizoen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 50


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 7 – 13 december 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


Alien


Ridley Scott, regisseur van de Alien-film uit 1979, zal waarschijnlijk gaan meewerken als producent aan de Alien-serie. De horrorfilm heeft al een aantal sequels, prequels en cross-overs gehad maar zal binnenkort ook een eigen televisieserie krijgen. De serie wordt ontwikkeld door FX en geproduceerd door Noah Hawley (Fargo, Legion). FX is in gesprek met Scott of hij bereid is aan boord te klimmen als producent. Het enige wat we over de nieuwe serie kunnen vertellen is dat het zich op aarde in de niet zo verre toekomst zal gaan afspelen. Wanner de serie in productie zal gaan is ook nog niet bekend gemaakt.

Reagan & Gorbachev


Paramount Television Studios hebben Michael Douglas (The Kominsky Method) en Christoph Waltz (Most Dangerous Game) gestrikt voor de gelimiteerde serie Reagan & Gorbachev dat geregisseerd zal worden door James Foley (House of Cards (2013). De serie zal gebaseerd zijn op het boek van Ken Adelman; Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War. De serie zal direct worden aangeboden aan zenders en streamingsdiensten.

Zorro serie met vrouwelijke hoofdrol in productie bij NBC


NBC ontwikkeld een serie over Zorro, met een vrouwelijke hoofdrol. De serie is afkomstig van Robert Rodriguez en Rebecca Rodriguez.

Hoofdrol voor Kevin Hart en Wesley Snipes in Netflix serie True Story


Netflix en Eric Newman werken aan de drama serie True Story. Kevin Hart en Wesley Snipes zullen de hoofdrollen gaan vervullen in de nieuwe serie.

Netflix kondigt zeven nieuwe series aan


Netflix heeft zeven nieuwe series in verschillende genres aangekondigd. Allen worden ze volledig geschreven en geproduceert in het Verenigd Koninkrijk.

Savannah nieuwe thriller voor Amazon


Amazon Studios werkt samen met Topic Studios en PKM Productions om de nieuwe serie Savannah te ontwikkelen.

Groen licht voor I'm A Virgo bij Amazon


Amazon Studio's werkt aan een nieuwe serie, genaamd I'm A Virgo. De serie is afkomstig van Boots Riley (The Simpsons) .

Pilots


NBC


NBC heeft een update gegeven over verschillende pilots. In jui heeft NBC zich gecommitteerd aan drie pilots; Night School, American Auto en Grand Crew. Alle pilots zijn af maar Night School zal niet doorgaan, maar de laatste twee zijn zich aan het opwarmen om verder te gaan.

Verbatim


Chris Messina (The Sinner) zal de hoofdrol gaan spelen in de HBO Max-pilot Verbatim over het toelatingsschandaal op de Universiteit. Welke rol Messina precies gaat spelen is niet duidelijk. Wellicht die van Rick Singer. Verbatim begon als korte film en is inmiddels uitgegroeid tot anthologieserie. De serie behandelt actuele gebeurtenissen met alle dialogen uit primaire bronnen en woordelijk gepresenteerd. De pilot-aflevering volgt het verhaal van het toelatingsschandaal van 2019.

Spin-off


FOX bestelt Fantasy Island reboot serie


FOX heeft de reboot van Fantasy Island besteld. De serie is afkomstig van Liz Craft en Sarah Fain (The 100), Sony Pictures TV en Gemstone Studios.

Vernieuwde Series


It’s Always Sunny in Philadelphia


Het dysfunctionele kwartet van vrienden zal nog zeker voor vier seizoenen lang oneerbiedig kunnen blijven. In mei dit jaar vernieuwde FX de komedieserie It’s Always Sunny in Philadelphia met een vijftiende seizoen. Afgelopen week werd aangekondigd dat de serie zeker is van een zestiende, zeventiende en achttiende seizoen. Dat komt erop neer dat It’s Always Sunny in Philadelphia tot zeker 2024 te zien zal zijn bij FXX en FX on Hulu.

Servant vernieuwd met derde seizoen voor de première van het tweede seizoen


Het tweede seizoen gaat midden januari pas in première bij Apple TV+, maar de streamingdienst heeft de serie al vernieuwd met een derde seizoen.

Locke & Key nu al vernieuwd


De wereld van Locke & Key gaat voorlopig nergens heen. Netflix heeft de fantasyserie vernieuwd met een derde seizoen.

The Flight Attendant vernieuwd met tweede seizoen


HBO Max heeft de Amerikaanse misdaadserie The Flight Attendant vernieuwd met een tweede seizoen, de serie ging eind november in première.

The Wilds vernieuwd met een tweede seizoen


De Amerikaanse dramaserie The Wilds ging een aantal dagen geleden in première bij Amazon Prime Video, de serie is nu al vernieuwd met een tweede seizoen.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


De best bekeken niet Engelstalige serie op Netflix


Netflix heeft bekend gemaakt welke niet Engelstalige series er het afgelopen jaar het meest bekeken, De lijst is gebaseerd op accounts uit de Verenigde Staten.

Weetjes


Genius


Genius gaat verhuizen voor het vierde seizoen. De anthologieserie zal van National Geographic Channel verhuizen naar Disney+ na het uitgestelde derde seizoen over het leven van Aretha Franklin. Het vierde seizoen op Disney+ zal het leven van Martin Luther King Jr. gaan volgen. Het is nog niet bekend wie King gaat portretteren in het vierde seizoen maar Rapper T.I. zal in Genius: Aretha aantreden als King. Cynthia Erivo zal de rol van Franklin op zich gaan nemen. Wanneer het derde seizoen te zien zal zijn bij National Geographic is nog niet bekend gemaakt.

MijnSerie nieuws

Populairste series


Populairste series afgelopen week (51)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het eerste seizoen van Perry Mason (2020)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans het eerste seizoen van Perry Mason (2020). We geven twee blu ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Avenue 5


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Avenue 5. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste deel van het zesde seizoen van Vikings


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste deel van het zesde seizoen van Vikings. We geven twee blue ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Castle Rock; In Castle Rock speelt Lizzy Caplan het karakter Annie Wilkes. Uit welk boek van Stephen King komt dit karakter? was Misery. Weetje: In Misery, de bestseller van meesterverteller Stephen King, wordt een auteur het slachtoffer van een doorgedraaide fan die hem dwingt haar favoriete personage weer tot leven te wekken. Schrijver Paul Sheldon wordt op een afgelegen boerderij gegijzeld door de zonderlinge Annie Wilkes, een fan van zijn boeken. Maar Annie kan niet accepteren dat Misery, haar geliefde romanpersonage, is vermoord door haar schepper. Annie dwingt Paul zijn heldin weer tot leven te brengen. Paul heeft, gekluisterd aan zijn rolstoel, geen keus. Maar schrijvers beschikken ook over wapens...

- Het antwoord op de prijsvraag van Prodigal Son; In Prodigal Son speelt Michael Sheen de seriemoordenaar The Surgeon. Maar hoeveel moorden heeft hij minstens gepleegd? was 23. Weetje: Dr. Martin Whitly (Sheen) is een intelligente charismatische moordende sociopaat die zeker 23 mensen heeft vermoord, maar het zijn er waarschijnlijk meer.

- Het antwoord op de prijsvraag van Westworld; Westworld de serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. Maar wie schreef en regisseerde deze film? was Michael Crichton. Weetje: Chrichton kreeg het idee voor de film toen hij in Disneyland was.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december2020 die in week 52 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 21 december


21.25 – MolTalk – Seizoen 7 (NPO 3)

-

Woensdag 23 december


Lego Masters (FR) – Serie première (M6)

-

Vrijdag 25 december


Disney Gallery: The Mandalorian – Seizoen 2 (Disney+)

-

Zaterdag 26 december


Fast & Furious: Spy Racers – Seizoen 3 (Netflix)

-

Zondag 27 december


21.15 – Promenade – Seizoen 3 (NTR)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten