House of the Dragon

8.2 / 10
63 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.2 / 10
2seizoenen/10afleveringen/2022 - heden
NetwerkHBO
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:63 min2022 - heden
Genres:Fantasy
Netwerk:HBO
House of the Dragon is een Amerikaanse fantasyserie van de zender HBO. De serie ging in première op 21 augustus 2022.

In de prequel serie staat de Targaryen dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken onder haar juk. De meeste rijken, echt of ingebeeld, vallen van zulke hoogten af. In het geval van de Targaryens begint hun langzame val bijna 193 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones, als koning Viserys Targaryen breekt met een eeuw traditie door zijn dochter Rhaenyra tot erfgenaam van de IJzeren Troon te benoemen. Maar wanneer Viserys later een zoon verwekt, is het hof geschokt wanneer Rhaenyra haar status als zijn erfgenaam behoudt, en zaait het zaad van verdeeldheid in het rijk.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 0
Seizoen 2

Populaire reacties (16)

avatar Faceman
6.5
20 sep 2022
Ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan vind. Veel tijdsprongen en het einde van de bruiloft in afl.5? Waar kwam dat ineens vandaan? Het is duidelijk nog geen niveau GoT.
avatar JanWillemK
9.5
4 okt 2022
Wat een sterke 7e aflevering! De spanning tussen de karakters was hoger dan ooit waarbij zoveel gezegd werd met alleen maar de blikken die ze elkaar gaven. Tot nu toe mijn favoriete aflevering waarbij de kinderen centraal stonden.
De kinderen zijn pas sinds de vorige aflevering geintroduceerd en je hebt nu al het gevoel dat je ze echt kent. De karakter ontwikkeling is zo sterk, en dat in zo weinig afleveringen. Er zit geen karakter tussen welke oninteressant is.

De show weet gewoon hoe drama moet worden opgebouwd en gooien de karakters in situaties waar ze wel met elkaar moeten botsen. De scene tussen Daemon en Viserys, de scene tussen Rhaenyra en Alicent, de scenes tussen Daemon en Rhaenyra, het gevecht tussen de kinderen..

Dit is één van de weinige series waarbij de verhaallijn na verschillende tijdsprongen tussen de afleveringen zo sterk blijft.
House of the Dragon