Nieuwsoverzicht

Weekoverzicht 45

Ook in de week van 2 tot en met 8 november hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 45.
Serienieuws

Afleveringen


Connecting...


NBC heeft de resterende vier afleveringen van de komedieserie Connecting... per direct uit het uitzendschema gehaald. De vier afleveringen zullen alleen nog online te zien zijn op Peacock en NBC.com.

Casting Nieuws


The Walking Dead heeft de vrouw van Negan gecast


Het wordt een heuse familieaangelegenheid op de set van The Walking Dead. Lucille de vrouw van Negan zal in 2021 haar debuut krijgen.

Datums


Doc Martin


Het derde seizoen van Doc Martin zal vanaf 16 november te zien zijn bij Videoland. De Britse serie die in Nederland ook een versie kreeg als Dokter Tinus met Thom Hoffman, zal in 2021 met het tiende seizoen bij ITV aan zijn einde komen. De dramedy draait om Martin Ellingham (Martin Clunes), een briljante chirurg die door een plotse angst voor bloed niet meer kan opereren, en als dokter aan de slag gaat in een klein dorpje. Het derde seizoen dateert alweer uit 2007.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 45 (2 - 8 november 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

The CW komt met het verwinterde herfstschema


Vanwege de COVID-19 pandemie is ook het schema van The CW helemaal omgegooid. Het herfstschema is een winterschema geworden.

Tweede seizoen Bad Banks verschijnt aankomende week op Netflix


Het tweede seizoen van de Duitste dramaserie, met Barry Atsma (KLEM) in een van de hoofdrollen, zal over een aantal dagen te zien zijn bij Netflix.

Gecancelde Series


Interrogation


CBS All Access heeft besloten om de ondervraging te stoppen. De misdaadserie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, Interrogation is na één seizoen gecanceld. De serie verteld het verhaal over een jonge man die werd aangeklaagd en veroordeeld voor de brute moord op zijn moeder. Elke aflevering is opgebouwd rond een ondervraging die rechtstreeks uit de echte dossiers van de politie is gehaald, met als doel de kijker in een detective te veranderen.

Castle Rock gecanceld na twee seizoenen


Hulu heeft de Amerikaanse anthologie en horrorserie niet vernieuwd met een derde seizoen, de serie is na twee seizoenen gecanceld.

Welke series gaan we niet terugzien in seizoen 2021-2022


Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2020-2021, dus ongeveer van september 2020 tot september 2021 en die we dus niet terug zullen zien in het seizoen 2021-2022.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 44


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 26 oktober tot en met 1 november 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


Assassin’s Creed in productie bij Netflix


Netflix bewerkt Assassin’s Creed, een van de meest verkochte video games in de geschiedenis, tot een serie. Daarvoor werd er een deal gesloten met Ubisoft.

Vernieuwde Series


Netflix vernieuwt Young Wallander met een tweede seizoen


Netflix heeft de Zweedse detectiveserie Young Wallander, met Adam Pålsson (Avenue 5) in de hoofdrol, vernieuwd met een tweede seizoen.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Amazon Prime Video breidt uit met Channels


Amazon lanceert Amazon Prime Video Channels, waarmee het Prime Video abonnement kan worden uitgebreid met onder andere hayu, Film1 en Starzplay.

MijnSerie nieuws

Populairste series


Populairste series afgelopen week (45)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op de complete serie van The Big Bang Theory


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de complete serie van The Big Bang Theory. We geven twee dvd boxen weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de complete serie van The Wire


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de complete serie van The Wire. We geven twee blu ray boxen weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de complete serie van Big Little Lies


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de complete serie van Big Little Lies. We geven twee dvd-boxen weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van The Plot Against America; De miniserie The Plot Against America is gebaseerd op een boek. Welke schrijver schreef het gelijknamige boek? was Philip Roth. Weetje: In 2004 verscheen The Plot Against America, dat gezien wordt als een ander hoogtepunt in Roths oeuvre. Dit boek gaat over een what-if geschiedenis, die zich afspeelt in de VS tijdens de jaren dertig en veertig, wanneer de verkiezingen niet door de zittende president Franklin D. Roosevelt worden gewonnen, maar door vliegpionier Charles Lindbergh, van wie bekend is dat hij benaderd is voor het presidentschap en wiens nazisympathieën en isolationisme gedocumenteerd zijn. Onder president Lindbergh worden er allerlei antisemitische wetten doorgevoerd in de VS, waartegen de joodse familie waar de roman om draait, zich moet verweren.

- Het antwoord op de prijsvraag van Krypton; Seg-El is een karakter uit de serie Krypton. Maar naar wie is Seg-El vernoemd? was Jerry Siegel. Weetje: Jerry Siegel is samen met Shuster de bedenker van Superman. Deze superheld werd in 1938 geïntroduceerd in de comic Action Comics #1.

- Het antwoord op de prijsvraag van Advokaten; Advokaten is bedacht door een bestsellerauteur. Hoe heet deze auteur? was Jens Lapidus. Weetje: Jens Lapidus (Snabba Cash) heeft vijftien jaar lang gewerkt als strafrechtadvocaat. Hij heeft aan de serie meegewerkt door de juridische elementen zo geloofwaardig mogelijk te maken.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november 2020 die in week 46 van start of in première zullen gaan.-

Maandag 9 november


21.00 – Hospital – Seizoen 6 (BBC Two)
22.00 – Til Death Do Us Part (2019) – Seizoen 2 (Investigation Discovery)

-

Dinsdag 10 november


20.00 – Masterchef The Professionals – Seizoen 13 (BBC Two)
Bad Banks – Seizoen 2 (Netflix)

-

Vrijdag 13 november


Becoming You – Serie première (Apple TV+)
Inside Pixar – Serie première (Disney+)

Met overzichtelijke groet

Mandy

Reactie's (0)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.