Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 48

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 27 november tot en met 3 december voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes


  Orphan Black – 7 Genes


  De Space/BBC America-serie Orphan Black krijgt een Japanse remake. Tokai TV gaat de remake van de populaire sciencefictionserie Orphan Black produceren. De Zuid-Koreaanse actrice/zangeres Kang Ji-Young zal de hoofdrol gaan spelen. De actrice speelt vanaf komend weekend de rol van Sara Aoyama en haar alter-ego's in de remake die de titel Orphan Black - 7 Genes heeft gekregen. Tatiana Maslany speelde de hoofdrol in het origineel, dat op 12 augustus 2017 zijn allerlaatste aflevering had.


  Algemeen Serienieuws


  Friends


  Eindelijk leek het zover en konden de Nederlandse/Belgische Netflix-abonnees binnenkort gaan genieten van de tien seizoenen van Friends, maar helaas wil Netflix het nieuws niet bevestigen. Volgens Netflix is het slechts een gerucht. Een Twitter-bericht met zes nieuwe vriendschapsverzoeken maakte duidelijk dat Friends, dat wereldwijd wel bij Netflix te zien is (alleen nog niet in Nederland), naar Nederland gaat komen. De fans zullen nog even moeten wachten.

  House of Cards (2013)


  Kevin Spacey zal niet terugkeren in het zesde seizoen van de Netflix-serie House of Cards (2013). Maar hoe nu verder?

  Datums Series


  Britannia


  De nieuwe historische Sky Atklantic serie Britannia zal op 18 januari 2018 in première gaan. De serie is gesitueerd in 43 AD in een land vol met machtige Druïden en Warrior vrouwen.


  December


  Welke series starten wanneer in en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The Oath (2018)


  Crackle heeft aangekondigd dat hun nieuwe Curtis ’50 Cent’ Jackson-serie The Oath op 18 maart 2018 in première zal gaan. The Oath gaat een wereld binnen vol bendes/gangs, bestaand uit degenen die hebben gezworen te beschermen, verdedigen en licht te schijnen op de corrupte geheime genootschappen. Waar leden doen wat ze moeten doen, om elkaar te beschermen van vijandelijke buitenstaanders en binnenin hun eigen troepen.


  Gecancelde Series


  Going Forward


  De Getting On spin-off Going Forward van BBC Four krijgt geen tweede seizoen. Schrijfster Jo Brand zei het volgende: “Going Forward is niet opnieuw besteld. Ik wil niet ondankbaar klinken, maar het was eigenlijk een beetje een opluchting. Ik had het zo druk. Misschien zal ik het ooit nog eens gaan bezoeken.”

  Haters Back Off


  Netflix heeft besloten om de komedieserie Haters Back Off niet te vernieuwen met een derde seizoen. Haters Back Off is gebaseerd op de populaire YouTube-persoonlijkheid Colleen Ballinger. Of de serie dan ook door zal gaan op YouTube, is niet bekendgemaakt. Op dit moment zijn er geen plannen bij Netflix om de serie op te graven en nieuw leven in te blazen.

  Utopia (2014)


  Een busbaan heeft de langlopende realityserie van SBS 6 genekt. Vanaf 1 juni 2018 zal de serie Utopia (2014) niet meer te zien zijn. De grond in Laren, waarop de bewoners van Utopia (2014) in een loods wonen, is verkocht. Het blijkt dat het stuk grond aan de natuur wordt teruggegeven ter compensatie van een busbaan die aangelegd gaat worden. Of de programmamaker en Talpa hebben geprobeerd om dat tegen te houden, of bijvoorbeeld fors meer hebben geboden voor de grond, wil hij niet zeggen. "Op die onderhandelingen ga ik niet in. Dit is in ieder geval de uitkomst.”

  Nieuwe Series


  Confederate


  Het werk aan de controversiële serie Confederate ligt stil. Showrunners David Benioff (foto L) en D.B. Weiss (foto R) richten zich op dit moment geheel aan het allerlaatste achtste seizoen van Game of Thrones. De serie van HBO werd al meteen slecht ontvangen, want het gaat over de Confederatie dat los staat van de Verenigde Staten en slavernij is daar nog steeds legaal. Ondanks dat sommige mensen niet blij zijn met het verhaal, schijnt HBO gewoon door te willen gaan met de serie.
  Embed from Getty Images

  Conspiracy of Silence


  De Nederlandse actrice Halina Reijn zal volgend jaar te zien zijn in de nieuwe, Zweedse dramaserie Conspiracy of Silence. Volgens Martin heeft Syfy hem rijkelijk bedeeld, een substantieel budget, dat hen toe moet staan een serie te maken die er zo goed uitziet als het publiek tegenwoordig verwacht. Daniel Cerone is showrunner en Jeff Buhler is bezig met het schrijven van het script. Nightflyers zou meerdere seizoenen moeten krijgen en wordt een duister horrorverhaal.

  Good Omens


  Begin oktober 2017 berichtte MijnSerie over de nieuwe serie van Amazon/BBC, Good Omens. Nu heeft hoofdrolspeler Jon Hamm de eerste foto gepubliceerd van zijn karakter Gabriel. De serie Good Omens zal in 2019 in première gaan bij Amazon en de BBC.


  Nightflyers


  George R.R. Martin, schrijver van A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), is ook de schrijver van Nightflyers, waar afgelopen zomer een serie van is besteld. We kunnen nu vertellen dat het eerste seizoen tien afleveringen krijgt en een substantieel budget.

  Overzicht nieuwe series december


  In december komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van december.

  Sabrina


  De partnerserie van Riverdale, Sabrina, verhuist naar Netflix en krijgt daar gelijk een bestelling van twee seizoenen. The CW heeft het project laten vallen en Netflix heeft het opgepakt. De twee seizoenen van Sabrina krijgen 20 afleveringen en het eerste seizoen zal in 2018 in première gaan, gevolgd door het tweede seizoen in 2019.

  Vernieuwde Series


  SMILF


  Showtime heeft de komedieserie SMILF vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen ging op 5 november in première en 5 afleveringen later heeft de serie al een vernieuwing te pakken. SMILF, gesitueerd in Boston, geeft een eerlijke, rauwe en komische kijk op een alleenstaande twintiger uit Southie wiens wensen over relaties, seks en carrière botsen met de werkelijkheid. Op 10 december 2017 zal aflevering zes van het eerste seizoen worden uitgezonden bij Showtime.

  The Gifted


  FOX heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar bronnen melden dat de superhelden-serie The Gifted stilletjes is vernieuwd met een tweede seizoen. The Gifted vertelt het verhaal van een familie waarvan de kinderen mutanten zijn. Ze vluchten voor de overheid en sluiten aan bij ondergronds netwerk van mutanten. Op 2 oktober ging de serie in première. Op 4 december 2017 wordt de negende aflevering uitgezonden door FOX.

  The Night Manager


  Het tweede seizoen van The Night Manager komt steeds dichterbij. Hoewel AMC/BBC nog niets officieel heeft verklaard, is Matthew Orton aangenomen om het tweede seizoen neer te pennen. Het verhaal luidt dat Orton, die al aardig wat films heeft geschreven voor MGM en FOX, bezig is met het schrijven van een nieuwe seizoen van de BBC- en AMC-coproductie The Night Manager. Medeoprichter van The Ink Factory, Simon Cornwell, vertelde eerder dit jaar: “Er is geen boek en er is nooit een Le Carré-verhaal geweest dat is uitgebreid buiten de grenzen van een boek. Het zou interessant zijn om dat eens te proberen.”

  Worst Cooks in America


  Food Network heeft nog veel meer slechte koks gevonden, want het spelprogramma Worst Cooks in America heeft een twaalfde seizoen gekregen. Het twaalfde seizoen, met de chefs Anne Burrell en Tyler Florence, zal tien afleveringen krijgen en op 7 januari 2018 van start gaan bij Food Network.

  Afleveringen


  CBS


  CBS heeft van twee komedieseries, Man with a Plan en Superior Donuts, meer aflevering besteld. Ook Elementary heeft meer aflevering gekregen. Wisdom of the Crowd heeft geen extra bestelling gekregen. UPDATE: Ook de komedieserie Kevin Can Wait krijgt meer afleveringen in het tweede seizoen. Het tweede seizoen van Kevin Can Wait gaat van 20 naar 22 afleveringen, wat een volledig seizoen is. Waarschijnlijk ligt een vernieuwing met een derde seizoen in het verschiet.

  Ghosted


  Het lijkt erop dat de dramedy van FOX, Ghosted, in de race zit om vernieuwd te worden met een tweede seizoen. FOX heeft namelijk zes afleveringen bijbesteld voor het eerste seizoen. Het eerste seizoen zal dus uitkomen op zestien afleveringen. Het is nog niet helemaal een vol seizoen, maar waarschijnlijk genoeg voor de garantie op een tweede seizoen van Ghosted.

  Casting Nieuws


  American Gods


  Bedenkers Bryan Fuller en Michael Green hebben de serie American Gods verlaten voor het tweede seizoen. Beide mannen hebben de cast en crew al geïnformeerd over hun vertrek. Op dit moment is het script voor het tweede seizoen halverwege en Starz mikt nog steeds op een start halverwege 2018. Wanneer en of er twee nieuwe showrunners worden gevonden, zal MijnSerie dat laten weten.

  Daredevil


  Wilson Bethel (Astronaut Wives Club) gaat een rol spelen in het derde seizoen van Daredevil. Variety weet te vertellen dat Bethel’s rol een cruciale gaat zijn in wat zich gaat afspelen tussen Matt Murdock (Charlie Cox) en Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio). Er is nog niet duidelijk gemaakt welke rol Bethel precies gaat spelen, maar ze waren enkele maanden geleden op zoek naar een acteur die de rol van FBI-agent met de naam Stanley Carter / Sin-Eater moet spelen. Nu wordt er gefluisterd dat Bethel die rol op zich gaat nemen. Wanneer het derde seizoen van Daredevil te zien zal zijn bij Netflix, is nog niet bekendgemaakt.

  Fear The Walking Dead – The Walking Dead


  In oktober werd bekendgemaakt dat er een cross-over zou komen tussen The Walking Dead en Fear The Walking Dead. Nu is er bekendgemaakt welk karakter uit Te Walking Dead te zien zal zijn in het vierde seizoen van Fear The Walking Dead. UPDATE: Maggie Grace gaat een rol spelen in het vierde seizoen van Fear The Walking Dead. Welke rol Grace precies gaat spelen is niet bekendgemaakt, maar de Lost-actrice zal in meerdere afleveringen te zien zijn.

  Suits


  Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel dat Meghan Markle gaat verhuizen naar Londen en dus stoppen met Suits.

  Too Old to Die Young


  Regisseur Nicolas Winding Refn onthulde via zijn twitter account wie er een rol krijgt in de nieuwe Amazon-serie Too Old to Die Young.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


  Black Mirror


  Er is nog geen startdatum bekendgemaakt van het vierde seizoen van Black Mirror, maar wel een trailer van de afleveringen Crocodile, Black Museum en Hang the DJ uit het aankomende vierde seizoen van de Netflix-serie.
  MijnSerie nieuws


  Column


  - De Onbekende Seriekijker
  Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Roy Grevelink gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  - Showtime, seizoen 2 aflevering 31 Jubileumuitzending
  Deze week was er weer een Showtime. Deze week had Showtime een speciale jubileumaflevering.

  Kijkcijfers: Week 47


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 20 tot en met 26 november in Amerika.

  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.  Prijsvragen


  - Maak tot 5 december kans op een pakket van The Powerpuff Girls (2016).

  - Maak tot 8 december kans op het eerste seizoen van Designated Survivor.

  Prijsvraag antwoorden


  - Het antwoord op de prijsvraag van Monster; Welke Amerikaanse zender heeft de uitzendrechten van deze serie weten te bemachtigen?, was Starz.

  - Het antwoord op de prijsvraag van Showtime; Wat is jouw favoriete plaat uit Showtime?, was 1. Johnny Cash, 2. Coldplay, 3. Bruce Stringsteen, 4. Eurytmics, 5. Lou Reed. .

  - Het antwoord op de prijsvraag van The Magicians; Op boeken van welke schrijver is deze serie gebaseerd?, was The Magician's World.

  - Het antwoord op de prijsvraag van Hassel (2017); De serie is gebaseerd op een aantal boeken. Welk van onderstaande titels hoort daar NIET bij?, was Olov Svedelid.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Wist je Dat?


  The X Files


  Bedenker Chris Carter voor het eerst een reactie heeft gegeven op de kritiek die het tiende (revival) seizoen heeft gekregen. Volgens Carter (foto) was het vooral te wijten aan het narratief dat minder op zich zelf stond in het tiende seizoen en daarom leek het niet op The X Files die de fans kennen. Carter vertelde: “Toen we weer verder konden, waren we twaalf jaar niet op tv geweest,” begon Carter. “Dus we moesten weer even wennen aan de serie. Het voelde alsof een groep oude vrienden bij elkaar kwam. We moesten dus wat van die stijfheid van ons af schudden. Maar ik denk dat we onze oude vorm hervonden hebben en nu weer als vanouds verder kunnen.” Seizoen elf heeft tien afleveringen en vertelt een eenvoudiger mythologie. Het elfde seizoen zal dus meer op zichzelf staande afleveringen krijgen, met vermoedelijk een rode draad. Het elfde seizoen van The X Files start op 3 januari 2018 bij FOX.
  Embed from Getty Images

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy
  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Een acteur voegt zich bij de cast van Dead Ringers, gebaseerd op de gelijknamige film. De rol van briljante wetenschapper Tom is vervult.
  Vandaag, 12:00
  Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
  Vandaag, 11:03
  Amazon Prime Video heeft een nieuwe serie besteld. De serie is een bewerking van de gelijknamige bestseller van Neil Gaiman.
  Gisteren, 16:00
  Prijzen, er is al veel over gezegd en gezwegen, maar waar ik soms verbaasd over sta zijn de nominaties die zo overduidelijk ‘vreemd’ (bij een gebrek aan een ander woord) zijn dat mijn wenkbrauw ver omhooggaat, zelfs verder dan mijn haargrens.
  Gisteren, 15:00
  5
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Unsere Mütter, unsere Väter. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Gisteren, 14:00
  2
  Netflix werkt aan The Night Agent, gebaseerd op de bestseller van Matthew Quirk. Shawn Ryan (S.W.A.T. (2017)) en Seth Gordon (Atypical) werken aan de serie.
  Gisteren, 11:00