Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 31 Jubileumuitzending

"It's Showtime everybody. Showtime"

Geen column maar de jubileumuitzending.

Op 18 november zonden wij de 75ste Showtime uit. Dat vieren we vandaag met een speciale jubileum uitzending waarin we de luisteraars en lezers van MijnSerie om hulp hebben gevraagd.

We hebben tien platen uitgezocht en uit die tien mochten de luisteraars en MijnSerie lezers een plaat kiezen. Zoals het meestal gaat met stemmen, degene met de meeste stemmen heeft gewonnen en vandaag gaan we dus de Showtime Top 5 uitzenden.

De winnaar heeft inmiddels bericht gehad van Jos van MijnSerie die het dvd-pakket ter waarde van € 100,- beschikbaar heeft gesteld. Van harte gefeliciteerd en heel veel kijkplezier met de dvd’s.

Het was een week lang stuivertje wisselen tussen de vijf nummers. Maar uiteindelijk heeft de nummer één met een krappe meerderheid gewonnen. Omdat het een stemronde was voor het beste nummer uit de afgelopen 75 afleveringen vertellen we iets over de plaat en niet over de serie waarbij het nummer hoort.

5. We beginnen met de nummer vijf dat in de serie Fear The Walking Dead werd gedraaid. Afkomstig van Lou Reed's tweede solo-album Transformer uitgebracht in 1972, waaraan ook David Bowie meewerkt als producer. Aan het einde van de 20ste eeuw wordt voor het goede doel een nieuwe versie van dit nummer opgenomen. Op deze single is bijna iedereen die er dan toe doet in muziekland te beluisteren. Denk aan Bono, Robert Cray, Elton John, Shirley Bassey, en natuurlijk Lou Reed zelf. Wij draaien het origineel, door jou stem terecht gekomen op nummer 5. Dit is Lou Reed, A Perfect Day!

4. Komt uit de serie Grimm, waar de versie van Marlyn Manson werd gedraaid. In 1982 verschijnt het album Sweet Dreams (Are Made Of This) van de Eurythmics. De eerste single, Love Is A Stranger, is maar een klein hitje. De volgende single Sweet Dreams wordt -mede dankzij de clip- een knaller van een hit. De plaat wordt nummer 1 in de V.S. De re-release van Love Is A Stranger wordt vervolgens een top-10 hit in Engeland.

3. Big Little Lies verzorgde de nummer drie in de lijst. De single Glory Days uit 1984 van Bruce Springsteens hitalbum Born in The USA. Tijdens concerten breidt Springsteen dit nummer soms wel uit tot meer dan 10 minuten. Springsteens toenmalige echtgenote Julianne Phillips speelt een rol in de bijbehorende videoclip, overigens net als Patti Scialfa, die de volgende mevrouw Springsteen zou worden.

2. In de serie Criminal Minds werd de nummer twee gedraaid. Afkomstig van het in augustus 2002 uitgekomen album A Rush Of Blood To The Head van Coldplay. The Scientist is in de laatste twee weken van de periode in de studio opgenomen. Het is een ingetogen nummer, waarbij je voornamelijk frontman Chris Martin aan het werk hoort op zang en piano. Volgens het muziekblad Q van september 2002 is The Scientist een geschenk uit de hemel voor filmmakers die een modern maar toch klassiek nummer zoeken voor onder een huilscène. En dus niet alleen in films maar ook in series is dit nummer veelvuldig gebruikt.

1. Een hartverscheurende scène uit Person of Intrest werd nog hartverscheurender door dit prachtige nummer. De laatste single die Johnny Cash bij leven uitbrengt is het schrijnende Hurt. Het nummer is een cover van een track van de Amerikaanse rockband Nine Inch Nails. Met grijze slapen en een verweerd gezicht lijkt Cash in de nu legendarische videoclip terug te kijken op zijn roerige leven. Kort na de opnames overlijdt zijn vrouw June aan complicaties na een hartoperatie. Johnny Cash, in diepe rouw, overlijdt zelf 3 maanden later in september van 2003.

Dit was de speciale jubileumuitzending, je kunt het het fragment uit Ochtend Oostromhieronder beluisteren. Volgende week weer een ‘gewone’ Showtime.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is vorige week, 25 november, al uitgezonden.

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_JanWillemK
02 dec 2017 15:34 -
Ik vind het niet eens erg dat ik het DVD-pakket niet gewonnen heb (wel jammer uiteraard :P).. Ik ben allang al blij dat Johnny Cash met `Hurt` op nummer 1 staat!
Reageer
avatar_Roeman
02 dec 2017 17:23
Het was onverwacht, Peter en ik hadden Coldplay verwacht, maar een geweldige en verdiende nummer 1 idd ;-)
Reageer
avatar_peter1981
02 dec 2017 18:02
Zeker! Al had Bobbie Seger ook wel leuk geweest! ;-)
Reageer
avatar_Roeman
02 dec 2017 18:03
Dan draai je die volgende week als alternatieve nr 1 haha.
Reageer

Laatste nieuws

Het derde seizoen van de superheldenserie Titans (2018) krijgt een nieuwe politiecommissaris.
Vandaag, 15:00
Vijftien seizoenen lang waren de gebroeders Winchester een begrip bij The CW. Het vijftiende seizoen zal te zien zijn bij Amazon.
Vandaag, 14:00
Het gonsde al enige tijd van de geruchten, maar het nieuws was nog niet officieel bevestigd. Maar nu is het zeker Bridgerton krijgt een tweede seizoen.
Vandaag, 13:00
Het vijfde seizoen van de Starz fantasyserie is al te zien bij Ziggo, maar binnenkort ook op Netflix.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Er zijn drie nieuwe castleden toegevoegd aan de cast van Succession, het derde seizoen van de Amerikaanse dramaserie zal binnen kort verschijnen.
Vandaag, 10:01