Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: renzoroy

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 59ste Onbekende Seriekijker is Roy Grevelink (33)

Roy Grevelink


Aantal serie-uren per week: Te veel, haha. Ik probeer toch wel bijna elk vrij uurtje een film of een aflevering te kijken. Ik denk dat ik elke dag wel op iets van vijf uur zit en in het weekend nog meer.
Allereerste serie ooit gezien: Dat was Buffy the Vampire Slayer. Elke maand kocht ik toendertijd een seizoen daarvan op dvd. En één zo’n seizoen had ik in een week gezien.
Beste serie ooit: Heb je even? Game of Thrones natuurlijk, Buffy the Vampire Slayer en Angel blijven een speciaal plekje hebben, haha. Voor de rest vond ik Mad Men, Sons of Anarchy, Banshee, Fargo, Black Mirror, Alias, Fringe, The X Files en Boardwalk Empire erg goed. Nog wel meer, maar deze schieten zo snel even te binnen.
Beste serie op dit moment: Op dit moment zit ik helemaal in Mindhunter van Netflix. Ik heb mij altijd al erg veel verdiept in het hoe en waarom van seriemoordenaars, dus dat maakt deze serie reuze interessant voor mij.
Serie die op de planning staat: Ja, een hele waslijst. Prison Break heb ik ooit de eerste paar afleveringen van gezien, maar vond het toen niet heel boeiend. Jaja, sorry. Maar ik heb ze klaar liggen om een keer te gaan kijken. Breaking Bad, Falling Skies, Black Sails, Vikings en Arrested Development staan ook nog op de lijst.Roy Grevelink, zijn gebruikersnaam is renzoroy, is 1 jaar en 3 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn echte naam is Roy en ik ben 33 jaar oud. Series kijken deed ik vroeger wel eens op televisie, maar het was toen niet dat ik er elke week er speciaal voor bij de televisie ging zitten. Dat begon pas toen series uitkwamen op dvd. Dus dat is ergens sinds eind jaren '90.We beginnen met je top vijf. Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “Zo dat is een lastige. Ik denk dan 5. The X Files, 4. Black Mirror, 3. Mad Men, 2. Game Of Thrones en 1. Buffy the Vampire Slayer, om nostalgische redenen.” En wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?:Cougar Town is wel één van de slechtste die ik ooit gezien heb. Ik heb de eerste vijf seizoenen gekeken met een vriendin, zij was ook de reden dat ik het heb gezien. Maar die serie gaat echt nergens over, behalve een groepje mensen die te veel wijn drinken. Hadden ze beter van Courtney Cox’ serie Dirt zes seizoenen kunnen maken, die was wel vrij goed, maar helaas.”Wat betekenen series voor je? Is het ontspanning of nog iets meer?: “Ontspanning voornamelijk, maar soms is het ook even ontsnappen van de realiteit.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Ja, wat is verslaafd? Sommige series kan ik niet stoppen met kijken tot ik bij het einde ben, maar ik moet toch werken en heb ook nog een redelijk druk sociaal leven en af en toe slaap ik ook nog eens een paar uurtjes, haha.” En waar kijk je naar al die serie? Hoe zit je erbij en eventueel met wie?: “Het liefst kijk ik films en series helemaal alleen. Dan zit je er meestal het best in. Met anderen kijken moet ik altijd wachten tot diegene ook tijd heeft en sommige mensen vinden het ook fijn om tijdens een film of serie een gesprek te beginnen. Ik dus niet…”Serie worden onderverdeeld in diversen genres. Wat is je favoriete genre?: “Horror is altijd mijn favoriete genre geweest. Weet niet precies waarom…haha.” Naast diverse genres zijn er ook diverse landen waar series vandaan komen. Heb je een voorkeur voor een bepaald land?: “Maakt mij niet zoveel uit. Ik kijk voornamelijk Amerikaanse series, maar ook wel series uit andere landen. Zolang het maar geen Nederlandse series zijn. Daar kan ik gewoon niet naar kijken, sorry.”
Jon Hamm uit Mad Men
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur m/v? Waarom?: “Ik vond Jon Hamm erg goed in Mad Men, gewoon omdat hij die rol zo overtuigend speelt en natuurlijk Sarah Michelle Gellar als Buffy. Die serie was niks geworden als iemand anders Buffy had gespeeld. En dan te bedenken dat ze in eerste instantie auditie heeft gedaan voor de rol van Cordelia.”Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: Ik heb geen televisie. Tenminste, wel een televisie maar geen abonnement met zenders. Ook Netflix en dergelijke heb ik niet. Ik kijk via andere bronnen met K*d* op mijn televisie, via mijn pc.” Welke series volg je op dit moment?: “Nu zit ik dus middenin Mindhunter. Voor de rest probeer ik elke week bij te blijven met mijn series die nu lopen en dat zijn. Lethal Weapon, Better Things, American Horror Story, Supernatural, You're the Worst, Kevin Can Wait, The Big Bang Theory, Brooklyn Nine-Nine, The Orville, Riverdale, Channel Zero, Lucifer, The Deuce, The Blacklist, Superstore, Gotham, Van Helsing, The Exorcist, Dirk Gently's Holistic Detective Agency, The Last Man on Earth, Ghosted, Ten Days In the Valley, The Gifted en The Good Doctor. Ondertussen kijk ik ook nog Charmed en zo nu en dan films.”En dan alweer de allerlaatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik denk dat ik toch wel een aardige 10 scoor, want ik kijk heel wat series in verschillende genres en heeeeel veel uurtjes per week. MijnSerie is ideaal voor mij om bij te houden waar ik met al mijn series gebleven ben.”

Roy Grevelink (renzoroy) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 14 december 2017 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Roy, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

MandyNOTE: Interview datum 17 oktober 2017.
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (14)

avatar_Jacqje87
30 nov 2017 15:28 - 30 nov 2017 16:34
Leuk Roy! duurt nog even voor ik daar aan kan tippen ;-)
Reageer
avatar_renzoroy
30 nov 2017 16:22
Haha ja I know. Wat heb je allemaal gepost hieronder? haha ;)
Reageer
avatar_Jacqje87
30 nov 2017 16:32
Oeps! Mijn telefoon deed raar...
Reageer
avatar_Lange
30 nov 2017 16:47
Heb de andere reacties verwijderd
Reageer
avatar_Jacqje87
30 nov 2017 17:01
Bedankt!
Reageer
avatar_anonymous
30 nov 2017 16:50 - 30 nov 2017 16:52
Leuk om te lezen. Veel wist ik al natuurlijk. Maar ik wist echt niet dat jij zo'n fan was van Mad Men. Ik heb daar nog nooit iets van gezien, erg hé? Maar jij moet dan nog Breaking Bad kijken.

Als jij BB gaat kijken ga ik MM kijken.
Reageer
avatar_renzoroy
30 nov 2017 17:12
Ja dat vind ik wel 1 van de vetste series die ik ook gezien heb. Van het begin tot het eind :) Ja BB staat op mij lijst, maar wel ergens onderaan. Denk dat ik eerst aan Burn Notice en Arrested Development ga beginnen.
Reageer
avatar_anonymous
30 nov 2017 16:51 - 30 nov 2017 16:52
En je eerste serie was dat niet Are you afraid of the Dark?
Reageer
avatar_renzoroy
30 nov 2017 17:12
Ja als kind keek ik dat bij telekids idd op tv :, maar de eerste serie die ik echt chronologisch gekeken heb, was Buffy.
Reageer
avatar_anonymous
30 nov 2017 16:52 - 30 nov 2017 16:53
Oh ik zie nu pas dat ie vraagtekens zet als ik een smiley doe.

*Heb het kunnen bewerken
Reageer
avatar_ChillZZ
30 nov 2017 18:38 - 30 nov 2017 18:39
Hey Roy, leuk stukje! Als je ik je nog 1 serie zou moeten aanraden : duidelijk ' Six Feet Under '.
Heeft sowieso naar mijn mening de mooiste series finale allertijden...
Reageer
avatar_renzoroy
30 nov 2017 20:05
Yes I know dude. Heb ik ook al op de lijst staan. Heb 1e seizoen zelfs ooit een x op dvd gekocht, maar nooit aan toegekomen.
Reageer
avatar_ChillZZ
30 nov 2017 23:28
met stipt op een van de lijst nog te kijken ;)
Reageer
avatar_renzoroy
02 dec 2017 15:01 -
Thanx Mandy voor het leuke artikel :)
Reageer