Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 13

Inhoud

  Er worden geen saffies opgestoken, maar ik neem wel even op een mijlpaal plaats. Precies deze week een jaar geleden (week 13) begon ik samen met Niek het weekoverzicht die we hadden overgenomen van Manju. Nu een jaar verder is er het één en ander veranderd aan MijnSerie, het weekoverzicht en de wereld. Wat gelukkig niet erg veranderd is de stroom aan serienieuws. Ook deze week van 28 maart tot en met 3 april is er weer allerlei nieuws.

  Algemeen Serienieuws
  Orphan Black
  - Het vierde seizoen van Orphan Black krijgt een follow-up talkshow. After the Black zal wekelijks te zien zijn na een nieuwe aflevering van het vierde seizoen van Orphan Black. After the Black gaat 30 minuten duren en zal vanaf 14 april elke week om 23.00 uur te zien zijn.

  Shades of Blue
  - Showrunner Jack Orman heeft bevestigd via twitter dat het tweede seizoen van Shades of Blue, net als het eerste seizoen, dertien afleveringen zal krijgen.

  Datums Series
  April
  - Welke series starten wanneer in april en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

  Lifetime
  - Lifetime heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van UnREAL en het vierde seizoen van Devious Maids op 6 juni 2016 van start zullen gaan. Om 21.00 uur zal Devious Maids op de maandagavond van start gaan gevolgd door UnREAL om 22.00 uur.


  The Client List
  - In april 2012 startte Lifetime met de dramaserie The Client List met Jennifer Love Hewitt (Ghost Whisperer) in de hoofdrol. De serie heeft in totaal 25 afleveringen gehad verdeeld over twee seizoenen. De laatste aflevering werd op 16 juni 2013 uitgezonden. Nu heeft RTL8 besloten om de serie vanaf 4 april om 20.30 uur te gaan uitzenden met twee afleveringen tegelijk.

  The Fosters (2013)
  - Medebedenker en uitvoerend producent van The Fosters (2013), Bradley Bredeweg heeft via een tweet bekend gemaakt dat het vierde seizoen van de Freeform dramaserie op 20 juni van start gaat met een dubbele aflevering.

  TNT
  - TNT heeft datums aangekondigd voor vijf zomerseries. Klik hier om te zien welke series wanneer beginnen.

  Gecancelde Series
  Billy & Billie
  - DirecTV heeft de romantische komedie Billy & Billie gecanceld na één seizoen. Althans gecanceld? Volgens een woordvoerder van de series bedenker Neil LaBute is de serie niet gecanceld maar gestaakt vanwege de cast/creatieve schema/beschikbaarheid kwesties.

  Moonbeam City
  - Comedy Central heeft besloten de komische-animatieserie Moonbeam City te grave te leggen op het kerkhof van gecancelde series. Er komt geen tweede seizoen. Het eerste seizoen met tien afleveringen blijft het enige en laatste seizoen en is op 9 december 2015 afgelopen.

  Ties That Bind
  - UP TV heeft de dramaserie Ties That Bind gecanceld na slechts één seizoen van tien afleveringen. Up TV heeft het nieuws bevestigd via een verklaring: “Na het zorgvuldig te hebben overwogen heeft UP besloten om de serie Ties That Bind niet te vernieuwen. Deze beslissing is niet zomaar genomen zeker omdat we weten dat de gepassioneerde kijker nog niet klaar was met het verhaal, en dat waarderen wij zeer. We danken de cast en crew voor hun enorme enthousiasme. Jullie inzet voor deze serie was buitengewoon.”

  Nieuwe Series
  Dean Strang: Road to Justice
  - Advocaat Dean Strang, die te zien is in de immense populaire documentaire reeks Making a Murderer van Netflix, krijgt een eigen serie. De serie gaat Dean Strang: Road to Justice heten en krijgt acht afleveringen. Strang zal de narrator worden in deze nieuwe reeks. “Door zijn innemende werk als Steven Avery's advocaat, dat we zagen in Making a Murderer, is Dean Strang een van de toonaangevende personen geworden van het vechten voor gerechtigheid. We zijn dolblij dat we aan deze mijlpaal van een serie met Strang kunnen werken. Dit zal licht werpen op veel andere ongelofelijke zaken waar het strafrechtsysteem heeft gefaald", zei Saul Goldberg, producent. Er zijn nog geen verdere details of datums bekend gemaakt.

  Overzicht nieuwe series april
  - In april 2016 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

  Vlucht HS13
  - Begin september start er een nieuwe thrillerserie bij NPO3, Vlucht HS13, deze serie is gebaseerd op de Turkse serie The End. Katja Schuurman, Jeroen Spitzenberger en Daniel Boissevain zullen de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Schuurman speelt zakenvrouw Liv. Haar leven wordt op zijn kop gezet als de vlucht die haar echtgenoot heeft geboekt, neerstort op weg naar Barcelona. Al meteen worden zij, haar zoontje Mart en haar omgeving geconfronteerd met bizarre ontwikkelingen, die een almaar duisterder verleden naar boven brengen.

  The Blacklist spin-off
  - Er komt mogelijk een spin-off van de hit serie The Blacklist. Famke Janssen zal worden geïntroduceerd in de NBC serie The Blacklist, zij gaat de hoofdrol spelen in de mogelijke spin-off.

  Vernieuwde Series
  Bosch
  - Amazon heeft de misdaad serie met Titus Welliver als Harry Bosch vernieuwd met een derde seizoen, die in 2017 van start zal gaan. Auteur Michael Connelly was heel blij met het nieuws en twitterde het volgende:
  CBC
  - CBC heeft al enkele van hun series vernieuwd, waaronder Heartland, maar deze week hebben ze nog meer series een nieuw seizoen gegeven. This Life krijgt een tweede seizoen met tien afleveringen in het najaar van 2016. Murdoch Mysteries zal ook dit najaar te zien zijn met een tiende seizoen van achttien afleveringen. X Company zal in de winter van 2017 te zien zijn met een derde seizoen van tienafleveringen. En The Romeo Section zal tien afleveringen krijgen in het tweede seizoen die in het najaar te zien zal zijn bij CBC.

  Comedy Central
  - Comedy Central heeft besloten om enkele van hun series te vernieuwen. De gelukkige series zijn Tosh-0 (Seizoen 9), Drunk History (Seizoen 4) en This Is Not Happening (Seizoen 3). Review krijgt een derde en laatste seizoen.

  Ink Master
  - Spike TV heeft de tattoo competitie serie Ink Master vernieuwd met een negende seizoen. Het zevende seizoen is nu nog in volle gang en het achtste seizoen gaat pas in august van start. Maar Spike TV heeft alle vertrouwen in de inkt-meester en heeft het negende seizoen vijftien afleveringen gegeven en die zullen in 2017 te zien zijn.

  It's Always Sunny in Philadelphia
  - FXX heeft de komedie It's Always Sunny in Philadelphia vernieuwd met maar liefst twee seizoenen. Dat betekent een record voor de serie van FXX. Met het veertiende seizoen zal het de langstlopende Life-Action komedie worden op de televisie. Het al eerder aangekondigde twaalfde seizoen staat gepand om begin 2017 van start te gaan.

  Masterchef (US)
  - Hoewel het zevende seizoen pas op 1 juni van start gaat, heeft FOX de kookcompetitie serie Masterchef (US) nu al vernieuwd met een achtste seizoen. De casting is begonnen en het achtste seizoen zal in 2017 van start gaan.

  Not Going Out
  - Heel stilletjes heeft BBC One de sitcom Not Going Out vernieuwd met een achtste seizoen, na zeer lange gesprekken. De BBC moet het nog wel officieel aankondigen maar dat zal een kwestie van tijd zijn.

  Tanked
  - Tanked, de realityserie van Animal Planet over het bouwen van extreme plexglas aquariums, is vernieuwd met een tiende seizoen. En dat tiende seizoen zal op 15 april 2016 van start gaan en in dat seizoen zal de serie zijn 100ste aflevering vieren.

  TLC
  - TLC heeft enkele series vernieuwd. My Big Fat Fabulous Life is vernieuwd met een derde seizoen. Sister Wives krijgt een negende seizoen. The Little Couple is vernieuwd met een elfde seizoen en Long Island Medium krijgt een negende seizoen. Ook de reality serie 90 Day Fiance is vernieuwd en wel met een vierde seizoen. En Say Yes To the Dress heeft iets te vieren in 2017 want dan hebben ze hun tienjarig jubileum met een vijftiende seizoen.

  Through the Wormhole
  - De wetenschappelijk documentaire reeks met Morgan Freeman, Through the Wormhole van Science Channel is vernieuwd met een zevende seizoen.

  Casting Nieuws
  Chicago Justice
  - De spin-off van Chicago PD, Chicago Justice (voorheen Chicago Law) heeft weer twee castleden erbij. Nieuwkommer Ryan-James Hatanaka zal onderzoeker Daren Okada gaan spelen. De tweede naam is Lorraine Toussaint (Rosewood) die de rol die zij in Law & Order in 1990 speelde zal herhalen in de backdoor pilot van Chicago Justice die zal worden uitgezonden in de 21ste aflevering (11 mei) van Chicago PD. Toussaint zal advocaat Shambala Green spelen in een gastrol.

  Criminal Minds: Beyond Borders
  - Jack Garrett (Gary Sinise) krijgt een vrouw. In de Criminal Minds spin-off zal Sherry Stringfield (ER, NYPD Blue) de rol van de vrouw op zich nemen. Karen (Strigfield foto), zoals de vrouw van Jack gaat heten zal in mei haar entree maken in Criminal Minds: Beyond Borders.

  DC’s Legends of Tomorrow
  - Voor lange tijd waren er geruchten die beweerden dat The CW superheldenserie DC’s Legends of Tomorrow een geheel nieuwe cast zouden krijgen in het tweede seizoen. Niets blijkt minder waar, de voornaamste castleden blijven gewoon te zien in het tweede seizoen. Marc Guggenheim, producent, zei het volgende hierover: “De serie krijgt geen geheel nieuwe cast komend jaar, maar we hebben wel een paar lege stoelen, en met lege stoelen komen mogelijkheden. Elke keer dat we een nieuw personage ontmoeten in Arrow of The Flash denken we, ‘Oh, het zou leuk zijn als die in Legends te zien is’. Daarom is er ook uitgebreid gesproken over de mogelijkheden om mensen te vervangen, maar uiteindelijk besloot men dat niet te doen. Wel komen er ‘mensen voor een paar afleveringen’ langs.”

  Mistresses (US)
  - De maîtresses krijgen er een castlid bij. Navid Negahban (Homeland) krijgt een belangrijke terugkerende rol in de dramaserie Mistresses (US). Negahban (foto) zal Jonathan Amadi gaan spelen, een enorme succesvolle Perzische zakenman, in het vierde seizoen. Vanaf 5 april zal Mistresses (US) te zien zijn bij Net5.


  The Catch
  - De Shonda Rhimes' en Betsy Beers' serie The Catch, een nieuwe thriller over de sterke en succesvolle Alice (Mireille Enos), krijgt er een castlid bij. Nia Vardalos (foto), die eerder te zien was in Grey’s Anatomy, zal de rol van Leah Wells gaan spelen, een neurotische maar formidabele vervalser.


  The Librarians (2014)
  - In het eerste seizoen was hij slechts kort te zien, maar Noah Wyle (foto) keert in het derde seizoen van The Librarians (2014) terug, niet alleen als uitvoerend producent, maar ook als regisseur en hij gaat zeker in zeven afleveringen meespelen als Flynn Carsen. Naast Wyle spelen ook Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth en John Kim in het derde seizoen. Zij vormen samen met John Larroquette een team die op onderzoek uitgaat onder de Public Library van New York. Daar moeten ze verschillende mysteries zien op te lossen en diverse belangrijke artefacten recupereren.

  Unbreakable Kimmy Schmidt
  - Op 15 april zal het tweede seizoen van de Netflix komedie Unbreakable Kimmy Schmidt van start gaan. En deze week werd bekend gemaakt welke acteurs een cameo zullen krijgen in de serie. Fred Armisen (Portlandia), Anna Camp (The Mindy Project), Amy Sedaris (Alpha House), Zosia Mamet (Girls), Evan Jonigkeit (Girls), Jeff Goldblum (Raines), David Cross (Arrested Development) en Tina Fey (30 Rock) zullen hun opwachting maken in het tweede seizoen waar Kimmy uiteraard weer centraal staat, nu opzoek naar een nieuwe baan.

  Kijkcijfers
  Week 12
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 21 maart tot en met 27 maart.

  Overlijdensberichten
  James Noble
  - Acteur James Noble is maandag 28 maart overleden in een Norwalk ziekenhuis in Connecticut. Noble was voor het eerst in 1950 op de televisie te zien in Actor’s Studio. Daarna speelde hij in vele televisieseries, maar het bekendst werd hij in Benson waar hij Governor Eugene Gatling speelde in 159 afleveringen van 1979 tot 1986. Ook speelde hij in series als The Love Boat, Murder, She Wrote, Perfect Strangers, McCloud en Scarecrow and Mrs. King. Zijn laatste televisie optreden was in 2008 in de serie The Royal. James Noble (foto uit 1979) wordt overleefd door zijn dochter. James Wilkes Noble is 94 jaar geworden, R.I.P.


  Maggie Blye
  - Actrice Maggie Blye is op 24 maart overleden aan de gevolgen van kanker. Blye speelde in vele films en series vanaf 1961. Ze speelde onder andere in Perry Mason, Gunsmoke, In the Heat of the Nigh ten Hunter. Haar laatste televisierol was in 1993 in Lois & Clark - The New Adventures of Superman. Maggie wordt overleefd door haar zus, haar broer en vele neven en nichten. Margaret Blye (foto) is 73 jaar geworden, R.I.P.


  Patty Duke
  - Actrice Patty Duke is dinsdag 29 maart overleden aan de gevolgen van sepsis uit een gescheurde darm. Patty begon haar carrière in 1954 in de televisieserie The Brighter Day. Van 1963 tot 1966 had zij een eigen sitcom The Patty Duke Show. Daarna speelde zijn in vele televisieseries en –films mee waaronder Night Gallery, Hawaii Five-0 (1968), The Streets of San Fransisco, The Love Boat, Hotel, Frasier, Touched by an Angel, The Protector, Hawaii Five-0, Drop Dead Diva en haar laatste televisieoptreden was in 2015 in de serie Liv and Maddie. Patty Duke wordt overleefd door haar man, drie zoons en twee kleindochters. Anna Marie Duke (foto uit 2010) is 69 jaar geworden, R.I.P.


  Ronnie Corbett
  - Entertainer en acteur Ronnie Corbett is op 31 maart overleden. Corbett heeft een cariere van meer dan 50 jaar gehad en samen met Ronnie Barker vormde hij het Britse komische televisie duo The Two Ronnies. Ook speelde Corbett in televisieseries als Sorry!, Extras en Would I Lie to You. Ronnie Corbett (foto uit 2014) wordt overleefd door zijn vrouw en drie kinderen. Ronald Balfour Corbett is 85 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  - Tot 6 april kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Dokter Deen
  - Klik hier als je kans wil maken op het derde seizoen van Dokter Deen.

  -Tot 7 april kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Strike Back
  - Klik hier als je kans wilt maken op het vierde seizoen van Strike Back.

  Antwoorden prijsvragen week 11
  * Game of Thrones
  Vraag: Cersei Lannister werd te schande gezet door middel van een 'Walk of Shame'. Wie stond er op het einde op haar te wachten in een Kingsguard Armor?
  Antwoord: Gregor Clegane

  * Norskov
  Vraag: Tom Noack keert terug naar zijn geboorteplaats Norskov. Hier komt hij weer in contact met zijn tienerliefde Diana. In welke sport is de zoon van Diana, Oliver, getalenteerd?
  Antwoord: IJshockey

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Game of Thrones
  - HBO heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor het zesde seizoen van Game of Thrones. De video heeft de titel March Madness gekregen. Het zesde seizoen gaat 24 april van start bij HBO.
  Video on youtube


  Unbreakable Kimmy Schmidt
  - Het tweede seizoen van de Netflix serie Unbreakable Kimmy Schmidt heeft een trailer gekregen. Het tweede seizoen zal op 15 april te zien zijn bij Netflix.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van april.

  -4 april:
  Streetlab – Seizoen 3 (KRO)
  The Client List – Seizoen 1 (RTL8)

  -7 april:
  Car SOS – Seizoen 4 (National Geographic)

  -9 april:
  Britain's Got Talent – Seizoen 10 (ITV2)

  Ik ga op voor nog een jaar weekoverzichten, het nieuws droogt niet op. Series zijn hot en steeds meer mensen gaan naar series kijken. Maar af en toe heb ik wel eens hulp nodig, dus kom maar op met je tips en je kunt uiteraard altijd zelf gaan schrijven. Voor deze week gaat mijn dank naar sarlottje en Inna1989 voor hun tips. Ik wens je een fijne serieweek en tot volgende week.

  Met overzichtelijke mijlpaal groet,

  Mandy


  Leuk?
  6
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (6)

  avatar_Inna1989
  04 apr 2016 13:35 -
  Dat van Mistresses vanaf 5 April te zien is op Net5, gaat niet door.
  Daar in de plaats van, komt het tweede seizoen van The Mysteries Of Laura, heeft Net5 laten weten via Facebook.
  Wanneer Mistresses dan op Net5 komt, geen idee.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  04 apr 2016 19:18
  Grr. vinden ze het raar bij de commerciële dat geen hond meer kijkt en dat iedereen appelmoest (is geen woord maar wel leuk).
  Reageer
  avatar_CC11
  04 apr 2016 16:03 -
  Gefeliciteerd met 1 jaar weekoverzichten op mijnserie.nl Mandy !
  Van deze week onthoud ik vooral de verlengingen van "It's always sunny in..." en "Not going out".
  Op de rest zat ik niet echt meer te wachten, zelfs niet op GOT na het zeer matige voorbije seizoen.
  Ik zal wel kijken maar als men verder borduurt zoals ze bezig waren zou het voor mij wel eens het laatste seizoen van GOT kunnen worden.
  Verder stel ik me toch ook vragen bij nog maar eens een Chicago spin-off. Nummer drie uit de reeks, MED doet het voor mij toch al minder dan de eerste twee dus ik weet niet wat ik met een vierde moet. Wat mij betreft mag men stilaan stoppen want ik zit zeker niet te wachten op vijfvoudige cross-overs waarmee ze ons nu ongetwijfeld ook om de oren zullen slaan. Of zijn er toevallig plannen om nog een serie te maken over de post, de metro en de vuilnisophaaldienst in Chicago ?
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  04 apr 2016 19:13
  Bijgewerkt op: 04 apr 2016 19:16
  Dank je wel.

  Haha, misschien wel Chicago Postal, Chicago Metro en Chicago Waste, Chicago BS en Chicago Whatever staan nog allemaal op de planning, LOL
  Reageer
  avatar_alexanderleveld
  07 apr 2016 08:42
  Zal weleens een gewaagde stap zijn om een Chicago Waste te maken
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  07 apr 2016 11:24
  Haha, wie weet wordt het een hit LOL?
  Reageer