Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

KIJKTIP: House of Cards - Seizoen 4

Francis Underwood: “Democracy is so overrated.”

De term 'bloed aan de handen' krijgt een letterlijke betekenis in House of Cards (2013). Op 1 februari 2013 kwam Netflix met de dertiendelige serie House of Cards (2013), een adaptatie van de gelijknamige Britse miniserie uit 1990 en gebaseerd op een boek van Michael Dobbs, ontwikkeld en geproduceerd door Beau Willimon. House of Cards (2013) heeft inmiddels drie seizoenen van dertien afleveringen achter de rug en nog voor het vierde seizoen van start is gegaan heeft Netflix aangekondigd dat er ook een vijfde seizoen gaat komen van de kritisch toegejuichte serie.



House of Cards (2013) is in de huidige tijd gesitueerd in Washington D.C. en vertelt het verhaal van Francis ‘Frank’ Underwood en zijn prachtige vrouw Claire Underwoord. De serie vertelt het verhaal vanuit het standpunt van Underwood en zijn zoektocht naar wraak en absolute macht. De Underwood ’s willen naar het Witte Huis en die taak nemen zij bloedserieus en ze voeren die uit met een precisie en een meedogenloosheid die niets aan de verbeelding overlaat. Je begrijpt het al, Frank wordt president en nu in het vierde seizoen beginnen de verkiezingen.

Francis Underwood: “For those of us climbing to the top of the food chain, there can be no mercy. There is but one rule: hunt or be hunted.”

Frank Underwood wordt gespeeld door Kevin Spacey die daarvoor inmiddels vele nominatie en prijzen heeft gewonnen waaronder een Golden Globe. Spacey speelt de rol van Underwood op een dusdanige unieke wijze dat je af en toe met kippenvel op de bank zit te kijken. Hij betrekt de kijker persoonlijk bij zijn honger naar macht waardoor je als kijker af en toe het idee hebt dat je medeplichtige bent aan zijn misdaden. De quotes die in dit stuk zijn gebruikt zijn dan ook rechtstreeks aan de kijker geadresseerd.

Francis Underwood: “I love that woman. I love her more than sharks love blood.”

Zijn prachtige vrouw Claire, die een plaats verdient als stijlicoon, wordt gespeeld door de beeldscone Robin Wright, ook zij is vele malen genomineerd en ook zij heeft een Golden Globe gewonnen. House of Cards (2013) zelf heeft ook vele nominaties en prijzen in de wacht gesleept. Maar de serie zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Als politiek gekonkel niet je ding is en je hebt nog enigszins wat vertrouwen in de politiek zou ik niet gaan kijken. Als er maar een paar gram van waarheid in House of Cards (2013) zit, zal dat vertrouwen direct de grond in worden geslagen.

Over het algemeen krijgt House of Cards (2013) zeer lovende kritieken. Helaas kunnen we geen kijkcijfers laten zien want Netflix geeft die cijfers niet vrij. Maar als je de berichten mag geloven zijn de voorgaande seizoenen het meest populair op Netflix en is het derde seizoen de serie die het meest gebinge-watched wordt bij de streamingdienst. Met dat in je achterhoofd is het niet raar dat de serie een vijfde seizoen heeft gekregen. Ook heeft het Smithsonian Instituut in Washington Frank Underwoord vereeuwigd in een schilderij die hangt in de National Portrait Gallery, zie onderstaande foto:



Francis Underwood: “The road to power is paved with hypocrisy. And casualties.”

Mocht je nog geen enkel seizoen hebben gezien van House of Cards (2013) zou ik de serie op je te-kijk-lijstje zetten, het is absoluut het bekijken waard. Mocht je wel alle drie de voorgaande seizoenen hebben gezien, vandaag vrijdag 4 maart 2016 zullen alle dertien afleveringen van het vierde seizoen eindelijke te zien zijn op Netflix.

Zie hieronder de verkiezingsvideo van Frank Underwood. Zou jij op Underwood stemmen?

Video on youtube


De tweet met het schilderij van President Francis J. Underwood.


Francis Underwood: "There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong, or useless pain. The sort of pain that's only suffering. I have no patience for useless things." (hierna wurgt hij een hond)".
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

HiMyNameIsJoey
HiMyNameIsJoey 4 maart 2016, 12:46
K I J K E N B O Y S
BingingBirgit
BingingBirgit 4 maart 2016, 13:55
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mandy1966
Mandy1966 4 maart 2016, 16:18
Net aflevering 40 (1 van seizoen 4) gezien. Wat is deze man toch in en in slecht and I Love It!
Gelukkig heb ik nog veel afleveringen te gaan in de wetenschap dat er zeker nog een vijfde seizoen gaat komen.
anonymous
anonymous 6 maart 2016, 14:08
Hij stond al zo lang op mijn lijstje, nu dan eindelijk aan begonnen: House of Cards Season 1 episode 1 :) En, ik zit er meteen in. Seizoen 4, here I come
lindab
lindab 25 maart 2016, 10:09
Dit vind ik echt een superserie.
Log in om een reactie achter te laten