Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 40

Week Overzicht 40

Weekend! Heb jij de week weer overleefd? Premièreweek is al zwaar op zichzelf, maar als je dan ook nog alle tweede afleveringen moet kijken naast de nieuwe pilots én je reguliere terugkerende series? Pfieuw, over eerste wereldproblemen gesproken! Gelukkig hoef je naast al die uren zwoegend TV kijken je ook niet nog eens zorgen te maken over al het TV nieuws. Want zoals gewoonlijk heeft MijnSerie het weer op een rijtje gezet voor je. Wil je weten hoeveel downloaders Gotham trok? Wanneer Black Sails terugkomt? Of hoeveel je moet betalen voor een reclamespotje van 30 secondes tijdens The Black List in Amerika? Wij hebben de antwoorden. Dus relax en lees verder.

Black Sails
- Starz maakt bekend dat het tweede seizoen van de piratenserie 24 januari 2015 van wal gaat. De serie, geproduceerd door Michael Bay, volgt de gevreesde kapitein Flint (Toby Stephens) twintig jaar voor de gebeurtenissen in Robert Louis Stevensons klassieker Schateiland. In Nederland is de serie op HBO te zien.

Chicago Fire
- In november zal het universum van producent Dick Wolf zich herenigen in een driedelige crossover tussen Chicago Fire, Law & Order: SVU en Chicago P.D. Samen met schrijvers Matt Olmstead en Warren Leight bedacht Wolf een overlappend verhaal dat alle drie de series zal aandoen. Het grote event vindt plaats op 11 en 12 november op NBC. Verbintenissen tussen de drie series werden al benadrukt door onder andere Chicago P.D. ster Sophia Bush die in Law & Order: SVU verscheen.

Dallas
- Na drie seizoenen eindigt de saga van de familie Ewing zoals het voor altijd herinnerd zal worden: met een cliffhanger. De zender TNT besluit het vervolg op de legendarische soapserie niet te verlengen met een vierde seizoen. Dallas zag een mix van bekende gezichten van de originele serie samen met een groep nieuwe acteurs. De serie pikte de draad twintig jaar na de originele serie op. In 2012 opende de serie met zeven miljoen kijkers. De laatste aflevering, waarin een belangrijk personage omkwam, trok 1,7 miljoen kijkers.

Devious Maids
- Een week nadat de serie opgepikt is voor een derde seizoen promoveert Devious Maids Gilles Marini tot vast personage. Marini’s personage, Sebastien, maakte in de tweede seizoensfinale zijn entree en zal in het derde seizoen Carmen (Roselyn Sanchez) versieren. Marini verscheen in onder andere Switched at Birth, 2 Broke Girls en Brothers & Sisters, maar zal bij de kijkers wellicht het bekendst zijn vanwege zijn naakte optreden in de Sex and the City film.

Gotham
- De nieuwe hitserie Gotham voegt nog een bekend stripboekpersonage toe aan haar al volle cast. De openbaar aanklager Harvey Dent zal vertolkt worden door Nicholas D’Agosto (Masters of Sex). Dent is ideallistisch en zweert misdaad voorgoed te willen bannen uit Gotham. D’Agosto heeft voorlopig nog een gastrol status met kans op een vaste rol mocht de serie verlengd worden. Aangezien de serie goede kijkcijfers en een lucratieve deal met Netflix heeft, moet dat goedkomen. In Nederland zal de serie deze winter op Veronica verschijnen.
- Dat kan nog wel eens minder goed uitpakken voor de zender. Gothams eerste aflevering was veruit de meest gedownloadde nieuwe serie van het seizoen met ruim 1,33 miljoen downloaders tussen 17 september en 29 september. Dat is vijf keer vaker dan welke andere nieuwe serie dan ook. Was jij er een van?

Impastor & Teachers
- TVLand geeft groenlicht aan komedies Impastor en Teachers. Impastor gaat over een man die zo erg in de schulden zit dat hij zich voordoet als homoseksuele pastoor in een klein dorpje. Teachers is een spin-off van een webserie over een groep van komediennes. In de serie zijn ze basisschoolleraressen die kinderen proberen te helpen terwijl hun eigen leven een rotzooi is. Beide series tellen tien afleveringen en gaan volgend jaar van start.

iZombie
- Het gaat hard met Ryan Hansen. De acteur is momenteel de ster in zijn eigen Veronica Mars spin-off webserie Play it Again, Dick en heeft een rol in de nieuwe komedie Bad Judge. Nu is hij ook gecast voor gastrol in The CW serie iZombie. De mid-season serie komt van Veronica Mars bedenker Rob Thomas en gaat over een studente die de zaken oplost van de overledenen wiens brein ze eet om in leven te blijven.

Jennifer Falls
- Behoor jij tot een van de weinige mensen die wist dat dit een serie was, dan ben je wellicht teleurgesteld om te lezen dat Jennifer Falls beëindigt is. Zender TV Land besluit niet verder te gaan met hun eerste gooi naar een single-camera komedie. Niet getreurd: hoofdrolspeelster Jaime Pressly verruilt de serie, over een vrouw die samen met haar dochter bij haar moeder in gaat wonen, voor een gastrol in Mom, een serie over een vrouw wiens moeder bij haar en haar eigen kinderen in komt wonen.

Outlander
- Hoewel de spraakmakende Starz serie al enige tijd via HBO on demand te zien is in Nederland gaat HBO 2 de serie ook regulier uitzenden. Vanaf 9 oktober gaat de premium zender de serie over een zuster uit de Tweede Wereldoorlog die in het Schotland van 1743 belandt wekelijks uitzenden.

The Astronaut Wives Club
- Na een lange pauze in castingnieuws lijkt de club haar laatste lid gevonden te hebben. Yvonne Strahovski is gecast in de langverwachte ABC serie The Astronaut Wives Club. De serie vertelt de verhalen van de vrouwen die achterbleven terwijl hun mannen geschiedenis maakten. De serie komt van producenten Stephanie Savage en Josh Schwartz. De laatstgenoemde maakte ook Chuck, waarin Strahovski een hoofdrol speelde. Hier is de 24 actrice te zien als Rene Carpenter, een onafhankelijke vrouw die zich, in haar positie als vrouw van een astronaut, geroepen voelt om de politiek in te gaan en te vechten voor mensenrechten en emancipatie. De tiendelige dramaserie moet mid-season in première gaan.

The Mindy Project
- Soms is downloaden niet eens nodig! FOXlife zendt nu al het derde seizoen uit van The Mindy Project. Best vaak ook door de hele dag, dus je hoeft geen enkele nieuwe aflevering te missen.

The Slap
- Thandie Newton, die net klaar is met Rogue, en Melissa George zijn gecast in de miniserie The Slap van NBC. De serie draait om een man die bij een familiegelegenheid het kind van een ander koppel een klap geeft. De gevolgen hiervan rukken de familie uit elkaar. Newton en George voegen zich bij sterren Peter Sarsgaard, Mary-Louise Parker en Zachary Quinto. NBC moet nog bekend maken wanneer de serie verschijnt.

Utopia
- David Fincher gaat alle afleveringen van Utopia regisseren. Niet te verwarren met de SBS6 realityserie of met de FOX adaptatie, maar liever met de HBO adaptatie van Channel 4’s originele dramaserie met dezelfde naam (volg je het nog?). In de serie wordt het manuscript van het mysterieuze boek The Utopia Exeriments gevonden waardoor een groep van vreemden met elkaar verbonden wordt. Ze zijn echter niet de enige die het manuscript willen en moeten al snel vluchten voor hun leven. Fincher, wiens film Gone Girl nu in de bioscoop draait, herenigt zich met de schrijver van die film Gillian Flynn voor Utopia. In plaats van alleen de eerste twee afleveringen te filmen, zoals Fincher deed bij House of Cards, zal hij nu het gehele project overzien.

Zakelijk
- Ana Henriques is benoemd tot nieuwe zendermanager van Net5. Henriques is momenteel brandmanager voor Crystal Clear, Holy Soda en Sourcy by Heineken Nederland. Directeur Televisie bij SBS, Remko van Westerloo, zegt: “Ana brengt een schat van ervaring mee naar Net5; kennis die van grote toegevoegde waarde is om zowel kijker als adverteerder aan de zender te blijven binden”. Vanaf 1 november begint Henriques bij Net5.
- RTL4 beleefde de beste septembermaand sinds 1995. Met een marktaandeel tussen de begeerde doelgroep van 20-49 jarigen pakte de zender 21,8 procent. Soapserie Goede Tijden Slechte Tijden was het op twee na best bekeken programma van de zender. Najaarsserie Nieuwe Buren scoorde ook goed voor de zender met 1,5 miljoen kijkers in de meest recente uitzending.
- De terugkijkdienst NLZiet heeft wat opstartproblemen, zo melde de Telegraaf afgelopen woensdag. Vooral de publieke omroepen hebben problemen met de overige terugkijkdiensten. “De verschillende aanbieders hebben hun eigen gratis ‘gemist’-platforms. Waarom zou je als kijker opeens gaan betalen?” zegt een anonieme bron. NLZiet is een unieke samenwerking tussen de NPO, RTL en SBS. De dienst kost 7,95 euro per maand.
- In een tijd waarin live kijkcijfers steeds minder belangrijk worden, hebben enkele series toch flink winst geboekt voor hun zenders in de afgelopen premièreweken, zo meldt Variety. Dat is alleen maar positief voor kansen op vernieuwing. Onder andere The Black List, Sleepy Hollow en Scandal zagen prijzen voor reclames flink stijgen. Een 30-seconde tijdslot op NBC voor The Blacklist kost nu 294,586 dollar. De totale uitgaven van adverteerders in de Verenigde Staten aan TV series dalen echter wel, van maximaal 9,2 miljard in 2013 tot 8,9 miljard in 2014. Niet alle series zagen stijgingen, zo paste ABC de prijs van een reclame tijdens vaste hit Grey’s Anatomy met 24,4 procent naar beneden aan omdat de serie is verhuisd naar 8 uur ’s avonds.

Meer nieuws op MijnSerie.nl deze week
- The Night Shift en Those Who Kill komen allebei naar RTL8.
- The Mentalist houdt het voor gezien na zeven seizoenen
- De Mistresses gaan nog even door
- De nominaties voor de Gouden Televizier-Ring werden bekend gemaakt
- Zowel Married als You're the Worst kregen tweede seizoenen
- Veronica heeft The Last Ship aangekocht
- ABC Family houdt niet langer van Mystery Girls maar is nu Young & Hungry
- Showtime prikt de data voor Shameless, Episodes en House of Lies
- Zowel Community en Mistresses nemen afscheid van een hoofdpersonage
- Dominic Cooper vervolgt zijn rol als papa Stark in Agent Carter
- Bar Gezellig sluit zijn deuren
- USA Network vernieuwt Satisfaction maar beëindigt Rush.
- Haven gaat nog even door op Syfy maar verhuist wel
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten