Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 49

Weekoverzicht 49

Weekoverzicht van 5 december tot en met 11 december

* Weetjes:
-En ook deze week weer een geweldige update bij MijnSerie. Het is vanaf nu mogelijk om als gebruiker afleveringen te vertalen. Als je bij een afleveringspagina bent en je staat met je muis op het witte blok, dan verschijnt er rechtsboven 'bewerk content'. Net zoals het bij de het bewerken van serie-informatie gaat. Je kan nu de aflevering vertalen. De vertaling zal voor nu, alleen door mij gecontroleerd worden, maar later zullen er meer moderators aan toegevoegd worden. Het volgende wat zal worden toegevoegd is de optie om de acteur-informatie aan te passen.

Algemeen Serienieuws
The Leftovers
- Een specifieke datum is het nog niet, maar de fans van de HBO serie The Leftovers kunnen vast april 2017 in hun agenda schrijven. Want april volgend jaar is uitgekozen als start maand voor het derde en laatste seizoen van The Leftovers.

Westworld
- Voor de fans van de populaire HBO serie Westworld is er vervelend nieuws. De serie is dan wel vernieuwd met een tweede seizoen maar die zal pas, zoals het er nu uitziet, in 2018 te zien zijn. De bedenker Jonathan Nolan vertelt: “We zullen niet eerder gaan uitzenden dan 2018. We begonnen dit gesprek met het netwerk toen we bezig waren met de opnamen van aflevering twee. We realiseerden ons dat het erg complex is om een serie tegelijkertijd te schrijven en te produceren. We werken beiden in de film-business, en in die business is het beste waar je op kunt hopen dat een film-franchise een andere aflevering krijgt na twee of drie jaar. Dus echt, op dat schema doen we het uitstekend.”

Datums Series
Conviction (2016)
- De reeds gecancelde serie Conviction (2016), met Hayley Atwell in de hoofdrol, zal vanaf 1 januari de plek in gaan nemen van Quantico op de zondagavond. Quantico gaat namelijk vanaf 23 januari naar de maandagavond. Misschien kan de zondagavond 22.00 uur de reeds gecancelde serie nieuw leven inblazen. De fans hopen op een klein wonder.

Legion
- Vanaf 8 februari 2017 kun je bij FX de nieuwe X-Men spin-off Legion zien. Legion gaat over David Haller (AKA Legion), een man die sinds zijn jeugd worstelt met mentale problemen. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen zijn.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 2 december tot en met 15 december.

The Good Fight
- De spin-off van The Good Wife, The Good Fight gaat op zondag 19 februari 2017 om 20.00 uur in première bij CBS All Access. The Good Fight vindt een jaar na de gebeurtenissen in de seriefinale van The Good Wife plaats. Christine Baranski zal terugkeren als fan-favoriet Diane Lockhart en zij zal samen met Cush Jumbo als Lucca Quinn verder gaan met het goede gevecht.

Gecancelde Series
Good Girls Revolt
- Het stof is nog steeds niet helemaal opgetrokken rond de verrassende beslissing van Amazon om de serie Good Girls Revolt te cancelen na slechts één seizoen. Volgens bedenkster Dana Calvo heeft Amazon Studio Chef Roy Price nooit echt interesse getoond in de serie en waren de kijkcijfers beter dan die van Transparent. Calvo zegt: “(…) Toen er een vergadering werd belegd om een mogelijk tweede seizoen te bespreken verzocht hij ons om de cast bij hun echte namen te noemen omdat hij deze van de personages niet kende. Op deze manier was Good Girls Revolt gedoemd om naar de slachtbank te worden geleid". Maar de verklaring van Amazon luidt: “We hadden erg hoge verwachtingen voor Good Girls Revolt en het respect voor de makers, de cast en Sony is bijzonder groot, maar de cijfers die de wereld worden ingestuurd zijn niet correct. De serie heeft de vooropgestelde verwachtingen dan ook niet waar kunnen maken" Wordt vervolgd.

Reign (2013)
- The CW heeft besloten om niet verder te gaan met de kostuumdramaserie Reign (2013), lees het artikel hier.

Nieuwe Series
Superstition
- Syfy heeft een bovennatuurlijke dramaserie rechtstreeks als serie besteld, Superstition van Mario Van Peebles. De productie van de dertiendelige serie gaat begin 2017 van start om later in het jaar in première te gaan. Superstition gaat over de familie Mosley, eigenaren van de enige begrafenisonderneming, in een fictieve stad in de buitenwijken van New Orleans, en houders van de stad haar donkere geheimen en geschiedenis. De stad is bekend om zijn spookhuizen, verhoogde begraafplaatsen, vreemde inwoners en een rijke historie aan vreemde verschijnselen. De stad is ook een verzamelplaats voor de manifestatie van angst, in deze wereld gebracht door een eeuwenoude mysterieuze boosdoener genaamd The Dredge.

The Woods
- Syfy heeft weer een nieuwe serie in de pijpleiding. The Woods is gebaseerd op James Tynion IV's gelijknamige graphic novel-reeks. Het verhaal speelt zich af in Wisconsin, waar een volledige schoolcampus (waaronder 300 mensen die op dat moment aanwezig zijn) plots spoorloos verdwijnt. De schoolcampus lijkt terecht te zijn gekomen in een donker woud op de maan van een planeet aan de andere kant van het universum. De groep moet nu de gevaarlijke omgeving zien te overleven, en tegelijkertijd weer thuis zien te komen. Brad Peyton zal de serie produceren en regisseren. Michael Armbruster pent de scenario's neer. Uitvoerend producenten zijn Peyton, Jeff Fierson, Ross Richie en Stephen Christy.

Vernieuwde Series
Adam Ruins Everything
- TruTV heeft de mockumentary Adams Ruins Everything vernieuwd met een tweede seizoen. Het is de bedoeling dat het tweede seizoen in de zomer van 2017 te zien zal zijn.

Alone
- Het survival programma van History Channel krijgt een vierde seizoen. Dit nieuws werd bekend net voor het derde seizoen op 8 december van start zou gaan.

Nieuwe Tijden
- Het antwoord op het zomer-gemis van Goede Tijden, Slechte Tijden is vernieuwd met een tweede seizoen. RTL heeft nogmaals 75 afleveringen besteld en die zullen in 2017 te zien zijn bij Videoland. Nieuwe tijden werd in het leven geroepen als zomerse vervanger van Goede Tijden, Slechte Tijden. Bekende Meerdijkers als Sil Selmhorst, Amy Kortenaer en, tot ieders verrassing, Lucas Sanders doken op in een Utrechts studentenhuis waar van alles mis was.

Strike Back
- De actieserie van Sky1 Strike Back was gecanceld na vijf seizoenen in 2015. Nu hebben ze de serie opgegraven en nieuw leven ingeblazen om in 2017 terug te keren met een compleet nieuw cast. Het zal het zesde seizoen worden op Sky en het vijfde seizoen op Cinemax. Het zesde seizoen zal plaats gaan vinden in het zelfde universum als de originele serie. Alin Sumarwata, Aussie Daniel MacPherson, Roxanne McKee en Warren Brown zijn toegevoegd aan de castinglijst.

Casting Nieuws
Goede Tijden, Slechte Tijden
- RTL maakte donderdag bekend dat de intens gemene Martine Hafkamp terug zal keren naar Meerdijk. Hafkamp wordt gespeeld door de actrice Inge Ipenburg, zij vertelt: “Na twee jaar bijna onafgebroken geschreven te hebben, is het heerlijk om weer te gaan spelen. Het verzoek van Goede Tijden, Slechte Tijden kwam precies op het juiste moment en het enthousiasme van het productieteam gaf de doorslag. ‘GTST’ is nog altijd fris en actueel, dus geen herhalingsoefening voor mij. Na twaalf jaar afwezigheid moet Hafkamp 2017, Hafkamp 2.0 worden.”

The Inhumans
- De nieuwe Marvel-superheldenserie The Inhumans heeft een showrunner gevonden in Scott Buck (Dexter). Buck (foto) zal dienen als uitvoerend producent van de serie die het onvertelde verhaal zal vertellen van Black Bolt en de koninklijke familie. In september 2017 zullen de eerste twee afleveringen eerst twee weken te zien zijn in IMAX-theaters om vervolgens op de televisie in première te gaan bij ABC.


This Is Us
- Ze speelde onlangs nog in de AMC serie The Walking Dead, nu gaat Alexandra Breckenridge een rol spelen in de NBC dramaserie This Is Us. Breckenridge zal in This Is Us de rol spelen van de jeugdvriendin van Kate (Chrissy Metz) Sophie. Verdere details over het karakter Sophie zijn niet bekendgemaakt, behalve dat het een terugkerende rol zal zijn. NBC heeft de serie al extra afleveringen gegeven, het zit er dus in dat de Peacock-zender binnenkort de serie zal vernieuwen met een tweede seizoen.

Columns
Showtime, aflevering 31
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers 48
Week 48
- Klik hier voor de kijkcijfers van 28 november tot en met 4 december.

MijnSerie
Recensies
- Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en beslis of je nog een serie kan toevoegen of verwijderen aan je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen
- Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen, klik hier en voeg je favorieten serie toe als hij nog niet in de database staat. Ook kun je foutjes in de content van een serie zelf wijzigen. Onder 'info' op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix
- Luke Cage en 3% worden beiden vernieuwd met een tweede seizoen en Sense8 krijgt een kerstspecial. Klik hier om het artikel te lezen.

Overlijdensberichten
Peter Vaughan
- De Britse acteur Peter Vaughan is dinsdagochtend 6 december gestorven in het bijzijn van familie. De acteur, die nog zeer recentelijk in de HBO hitserie Game of Thrones de rol van Maester Aemon Targaryan speelde (dit is ook tevens zijn laatste televisieoptreden geweest), is al sinds 1954 bekend met televisie. Hij speelde in onder andere Porridge, Our Friends in the North, Our Mutual Friend, The Jury en The 10th Kingdom. Vaughan wordt overleefd door zijn vrouw en stiefdochter. Peter Vaughan is 93 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 13 december kun je kans maken op de onderstaande serie:
Tjockare an vatten (Thicker than Water)
- Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Tjockare an vatten (Thicker than Water).

- Tot 15 december kun je kans maken op de onderstaande serie:
Blindspot
- Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van Blindspot.

- Tot 16 december kun je kans maken op de onderstaande serie:
Falling Skies
- Klik hier als je kans wilt maken op het vijfde seizoen van Falling Skies.

Antwoorden prijsvragen week 48
- De antwoorden op de prijsvraag van vorige week zijn:

* Historia de un Clan
Vraag: Historia de un Clan is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van familie Puccio, een Argentijnse familie die deelnam in de georganiseerd misdaad. Om welke illegale activiteiten staat de familie bekend.
Antwoord: Ontvoering

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Fear The Walking Dead: Passage Part 8
Video on youtube


HBO
- Wat komt er naar HBO in 2017.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.

-Maandag 12 december:
20.25 – De Slimste Mens – Seizoen 11 (NCRV)
22.00 – Teen Mom 2 – Seizoen 8 (MTV)

-Zondag 18 december
21.00 – Midsomer Murders – Seizoen 19 (ITV1)

* Wist je Dat?:
- Het huis waarin Full House en Fuller House zich afspeelt, is gekocht voor 4,15 miljoen dollar door de bedenker van Full House Jeff Franklin. In mei 2016 kwam het iconische pand, op Broderick Street in één van de duurdere wijken in San Francisco, op de markt voor 4,15 miljoen dollar. Volgens de Hollywood Reporter wilden de vorige bewoners van het stulpje af omdat ze alle aandacht van Full House/Fuller House fans zat waren. Het huis is een toeristische trekpleister waar ongeveer iedere dag zo'n 250 mensen mee op de foto willen. Na de verbouwing, om de woning aardbevingsbestendig te maken, is het de bedoeling dat het huis zo ingericht gaat worden dat het lijkt of de familie Tanner er echt woont. Deze aankoop zal ook gevolgen hebben voor de Netflix-serie Fuller House, daar de vorige eigenaren niet wilden dat er binnen of buiten gefilmd zou worden. De makers waren dus genoodzaakt om de oude beelden van Full House te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos meent Franklin, die al reikhalzend uitkijkt naar een derde seizoen van de populaire Netflix-comedy.

Met overzichtelijke groet,

Mandy

© Screenshot YouTube van Full House/Fuller House huis in San Fransisco

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
anonymous 12 december 2016, 10:47
Poeh, dat wordt lang wachten op Westworld.
sarlottje
sarlottje 12 december 2016, 11:56
Wat leuk dat ze Strike back nieuw leven hebben ingeblazen. Het was altijd een hele leuke en spannende serie, waar ik nooit genoeg van kreeg! Hopen dat ze er iets moois van kunnen maken!!
Log in om een reactie achter te laten