Leuk?
3
18
Bekijk stemmen

Reign (2013) gecanceld door The CW, geen vijfde seizoen

De dramaserie Reign (2013) van The CW zal na het aankomende vierde seizoen ten grave worden gedragen naar de begraafplaats van gecancelde series. The CW heeft officieel aangekondigd dat er geen vijfde seizoen gaat komen van de historische kostuumserie. Het eerste seizoen ging op 17 oktober 2013 in première. Reign (2013) vertelt het voorheen onbekende verhaal van Mary Queen of Scots' klim tot de macht wanneer ze als vijftienjarige met haar drie beste vriendinnen arriveert in Frankrijk, en zich verloofd met prins Francis. De geheime geschiedenis van het overleven in het Franse Hof te midden van woeste vijanden, duistere krachten en een wereld van seksuele intriges.

De kritieken op de serie zijn gemengd. Maar de meeste critici zijn het er wel over eens dat de serie zich meer focust op de romantische tienerkant van het verhaal dan dat het historisch accuraat is. Het eerste seizoen kreeg gemiddeld 1,94 miljoen kijkers, het tweede seizoen 1,72 miljoen en in het derde seizoen halveerde het aantal kijkers bij naar 0,97 miljoen gemiddeld. Het vierde seizoen wordt op dit moment opgenomen, dat geeft de producenten genoeg tijd om de serie een enigszins afgerond geheel te geven. Het is de bedoeling dat het nu laatste vierde seizoen op 10 februari te zien zal zijn bij The CW. De allerlaatste aflevering zal ergens in juni 2017 worden uitgezonden.

Is het terecht dat Reign (2013) geen vijfde seizoen zal krijgen?

Vorige aflevering
All It Cost Her
All It Cost Her
04x16
Leuk?
3
18
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_biertje99
09 dec 2016 19:11 -
Jammer, de serie was er een waar ik als liefhebber van drama en geschiedenis, graag naar keek, maar word de waarheid en de geschiedenis niet juist weergegeven, mag hij voor mij stoppen, jammer dat de accuratesse moest wijken voor kijkcijfers en de kijkers zien wanneer ze bedonderd worden en haken dan af, toch ga ik de serie missen, jammer voor de spelers die hun stinkende best hebben gedaan, om de serie tot een succes te maken. (zoals zovele)
Reageer
avatar_merase
10 dec 2016 07:33 -
Ja het is mooi geweest, het derde seizoen was al stukken minder. We mogen blij zijn dat er in het laatste seizoen naar een passend einde wordt gewerkt en dat de serie niet na het derde seizoen abrupt is gestopt.
Reageer
avatar_sarlottje
10 dec 2016 16:13 -
Volgens mij één van de eerste nieuwsartikelen met zoveel duimpjes omlaag!
Reageer
avatar_Mandy1966
11 dec 2016 11:00
Haha, daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben.
Reageer
Reign (2013)