Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 44

Inhoud

  Weekoverzicht van 31 oktober tot en met 6 november

  * Weetjes:
  -De nieuwe Netflix serie The Crown is eerst bij de BBC aangeboden, maar Netflix bood meer geld en creatieve vrijheid. Regisseur Stephen Daldry: “Ik wilde het voor de BBC doen omdat de zender een soort koninklijke familie is, een deel van mijn jeugd en opvoeding." The Crown kost naar schatting 110 miljoen euro en dat geld wilde de BBC niet ophoesten. Ook was de regisseur bang dat de BBC te veel invloed wilde uitoefenen op de stijl en toon van The Crown. Daldry vervolgt: “Netflix daarentegen gaf ons alle vrijheid.” Vanaf 4 november is de serie The Crown te streamen bij Netflix.

  Claire Foy en Matt Smith  Algemeen Serienieuws
  Dokter Tinus
  - Het vijfde seizoen van Dokter Tinus is in volle gang, maar in de boekhandels komt het eerste seizoen weer tot leven. Op 18 november zal het eerste seizoen van de Nederlandse dramedy Dokter Tinus in boekvorm verschijnen. Tom Hoffman (Dokter Tinus) heeft het boek al gelezen en zegt: “Ik vond het verrassend en verhelderend. Ik was vergeten dat Martinus en Lisa elkaar in het begin totaal niet mochten, ze waren als water en vuur dus wat dat betreft zijn we van ver gekomen. Ook ontdekte ik nieuwe dingen over Martinus omdat je leest wat de personages denken. Daardoor weet ik bijvoorbeeld nu de reden waarom hij graag uurwerken repareert: hij ziet het als een manier zijn chirurgische vaardigheden te oefenen. Ik heb het met plezier gelezen en ben er ook best ook een beetje trots op."

  Datums Series
  ABC
  - ABC heeft drie datums aangekondigd: het zesde seizoen van Scandal zal op 19 januari 2017 van start gaan. Hetzelfde geldt voor Grey's Anatomy (seizoen 13B) en How to Get Away with Murder (seizoen 3B) .

  FOX
  - Fox heeft datums bekend gemaakt voor het winterseizoen van 2017. Klik hier om te lezen welke series op welke datum weer gaan beginnen.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 1 november tot en met 12 november.

  Suits
  - USA Network heeft er niet veel woorden aan vuil gemaakt. Seizoen 6B van Suits gaat op woensdag 25 januari 2017 van start.

  Gecancelde Series
  Longmire
  - De Netflix serie Longmire krijgt in 2017 een laatste zesde seizoen.

  Nieuwe Series
  American Gigolo
  - Wederom een film die een serie gaat worden. Dit keer is het American Gigolo uit 1980 waar Richard Gere en Lauren Hutton de hoofdrollen in hadden. Showtime wil een televisie-reboot van de misdaadfilm. De televisieversie zal zich afspelen in de huidige tijd, maar gaat net als de oorspronkelijke film over een mannelijke escort in Los Angeles die verliefd wordt op de vrouw van een politicus. Hij blijkt echter ook de hoofdverdachte in een moordzaak. Het blijft waarschijnlijk niet bij deze film. Paramount is van plan om ook van The Italian Job, Shutter Island, School of Rock en de Jack Ryan-films een serie maken. En zij zijn niet de enige studio die dat plan hebben. Ook Sneakers, Enemy of the State, The Departed, The Lost Boys, Let the Right One In, War of the Worlds en Varsity Blues zullen televisieseries gaan krijgen.

  The Good Fight
  - De spin-off van The Good Wife gaat The Good Fight heten. Vanaf februari 2017 zullen Christine Baranski, Cush Jumbo, Rose Leslie, Delroy Lindo, Sarah Steele, Paul Guilfoyle, Bernadette Peters en Erica Tazel te zien zijn bij CBS. The Good Fight vindt een jaar na de gebeurtenissen in de seriefinale van The Good Wife plaats. Robert en Michelle King zullen terugkeren als showrunners en uitvoerend producenten.

  Vernieuwde Series
  American Horror Story
  - Ryan Murphy heeft bevestigd dat er inderdaad een achtste seizoen gaat komen van de FX anthologie-serie American Horror Story. Het achtste seizoen gaat een cross-over worden tussen Murder House (seizoen één) en Coven (seizoen drie). De bedenker van de horrorserie Murphy vertelt: “We weten wat we gaan doen. Het wordt geen aansluitend seizoen, maar we gaan een seizoen maken dat een cross-over is tussen Murder House en Coven, en dat is heel bizar. Er zullen zowel karakters zijn uit Murder House en karakters uit Coven verschijnen.”

  Josh
  - BBC Three heeft de sitcom Josh vernieuwd met een derde seizoen. Dat is logisch want het tweede seizoen kreeg lovende kritieken. Het derde seizoen krijgt zes afleveringen en zal in 2017 te zien zijn.

  Kate Plus 8
  - TLC heeft aangekondigd dat de realityserie Kate Plus 8 vernieuwd is met een tiende seizoen. Het tiende seizoen zal op 22 november van start gaan met een jubileumuitzending.

  Penny Dreadful
  - Penny Dreadful is vernieuwd. Helaas voor de fans niet op televisie, maar als comic (stripboek). Na drie seizoenen op tv heeft Showtime de horrorserie gecanceld. Het vierde seizoen zal in 2017 van start gaan in de vorm van een comic-boekserie die zich een half jaar na de seriefinale afspeelt.

  The Simpsons
  - Nog twee seizoenen erbij. FOX heeft een 29ste en 30ste seizoen besteld van de langlopende animatieserie The Simpsons. Die vernieuwing zorgt ervoor dat er 669 afleveringen komen van de populaire serie. En dat betekent weer dat de serie de meeste afleveringen krijgt van een gescripte serie, een absoluut record. Homer Simpson zei: “Pak aan Gunsmoke! Je hebt een race verloren waarvan je niet eens wist dat je er aan mee deed!”

  Afleveringen
  ABC
  - ABC heeft extra afleveringen besteld van twee komedies. Het eerste seizoen van American Housewife krijgt negen afleveringen meer, wat een totaal oplevert van 22 afleveringen. The Real O'Neals krijgt drie afleveringen meer, wat het tweede seizoen op zestien afleveringen brengt.

  Lucifer
  - Lucifer, de dramaserie van FOX is hard op weg om vernieuwd te worden met een derde seizoen. Het tweede seizoen van de serie, met Tom Ellis als Lucifer in de hoofdrol, heeft namelijk negen extra afleveringen gekregen. Daarmee telt het tweede seizoen 22 afleveringen.

  Timeless (2016)
  - De kans zit er in dat de nieuwe tijdreis-dramaserie Timeless (2016) een tweede seizoen gaat krijgen. NBC heeft besloten om de serie een voller seizoen te geven, wat het totaal op zestien afleveringen zet. Net geen volledig seizoen van 22 afleveringen. NBC Entertainment voorzitter Robert Greenblatt zei: “Timeless (2016) is een fenomenale nieuwe serie die de kijker elke week emotioneel naar een geheel andere plek brengt.”

  Casting Nieuws
  Arrow
  - Lexa Doig (Continuum) gaat een terugkerende rol spelen in het vijfde seizoen van Arrow. Doig (foto) gaat Talia al Ghul spelen, de dochter van Ra’s al Ghul en halfzus van Nyssa. Talia was al in het tweede seizoen van Arrow te zien en ze zal nu onder andere te zien zijn in aflevering 510, als een werelds en wijs personage, en wordt omschreven als een elitekrijger die geen kanten kiest, maar haar eigen kant maakt. Haar rol zal meerdere afleveringen gaan bestrijken. Op 9 november gaat aflevering 506 van Arrow van start bij The CW.

  Fargo
  - Jim Gaffigan (foto) zal in het derde seizoen van Fargo een rol gaan spelen. Het is niet bekend gemaakt welke rol Gaffigan (The Jim Gaffigan Show) zal gaan vertolken, wel dat hij een reguliere rol gaat spelen. Al eerder werd bekend gemaakt dat Ewan McGregor, Carrie Coon en Mary Elizabeth Winstead een rol gaan spelen in het derde seizoen van Fargo dat zich gaat afspelen in 2010. Dat betekent dat het derde seizoen zich af gaat spelen net na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen.

  The Nix
  - De nieuwe dramaserie The Nix, met onder andere drievoudig Oscar-winnaar Meryl Streep in de hoofdrol, heeft een showrunner gevonden in John Logan (foto, Penny Dreadful). The Nix gaat over hoogleraar en schrijver Samuel Andresen-Anderson, die zijn moeder Faye sinds zijn jeugd niet meer heeft gezien. Faye duikt echter opeens op en wordt beschuldigd van een absurde misdaad die het land verdeelt. Om haar te redden van de ondergang moet Samuel van het Mid-Westen van de Verenigde Staten naar New York City reizen en ontloopt daarbij de rellen in Chicago van 1968 niet. Tijdens deze reis ontdekt hij onthutsende dingen over de moeder die hij nooit echt heeft gekend. Deze geheimen leiden uiteindelijk naar Noorwegen en de thuishaven van de mysterieuze Nix. J.J. Abrams (Star Trek) zal The Nix gaan produceren, dat gebaseerd is op het boek uit 2016 van Nathan Hill. Abrams en Hill zullen samen uitvoerend producenten van de miniserie gaan worden. Het is nog onbekend waar en wanneer The Nix uitgezonden zal worden.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Mariella van Niekerk gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie ze deze kijkt.

  Showtime, aflevering 26
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Thank God I’m a Countrygirl!
  - Jenny Veerman heeft weer een column geschreven. Klik hier om de nieuwe column te lezen.


  Kijkcijfers
  Week 43
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 24 oktober tot en met 30 oktober.

  MijnSerie
  Onderzoek
  - Klik hier om mee te doen aan het onderzoek naar het aanmeldproces op MijnSerie.

  Overlijdensberichten
  Don Marshall
  - Acteur Don Marshall is afgelopen zondag 31 oktober in Los Angeles overleden. Marshall (foto, met dank aan CBS) begon in 1962 al met acteren. Hij speelde in vele televisieseries zoals Mission: Impossible, Star Trek, Ironside, Dragnet, Bewitched, The Bionic Woman (1976), The Incredible Hulk, Daktari en Little House on the Prairie. Zijn laatste televisie optreden was in de serie Finder of Lost Loves in 1984 en de televisiefilm Highway Heartbreaker uit 1992. Volgens berichten is hij vredig gestorven in het bijzijn van zijn dochter, zoon en tweelingbroer Doug. Donald James Marshall is 80 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  - Tot 7 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Chicago PD
  - Klik hier als je kans wilt maken op het derde seizoen van Chicago PD.

  -Tot 10 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
  The Flash (2014)
  - Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van The Flash (2014).

  Antwoorden prijsvragen week 43
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Bates Motel
  Vraag: Actrices Olivia Cooke en Vera Farmiga staan bekend om hun rollen in thrillers. Hoe worden zij ook wel genoemd?
  Antwoord: Scream Queens

  * Chicago Fire
  Vraag: Firehouse 51 is een verzonnen naam, maar de locatie is wel echt. Wat is de naam van deze locatie?
  Antwoord: Engine 18

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Fear The Walking Dead: Passage Part 3


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.
  -Dinsdag 8 november:
  22.00 – Dave Gorman: Modern Life is Goodish – Seizoen 4 (Dave)
  22.00 – 8 Out of 10 Cats – Seizoen 19 (Channel 4)

  -Donderdag 10 november:
  21.00 – Close to the Enemy – Serie première (BBC Two)

  * Wist je Dat?:
  -HBO graag een tweede seizoen zou willen zien van The Night Of. HBO president Casey Bloys vertelt: “Ja, we willen absoluut een nieuw seizoen. Het enige probleem met nog een seizoen, is dat zij {Steve Zaillian en Richard Price} met een goed idee moeten komen. Steve en Richard hebben het er uitgebreid over en delen plannen. Maar ik denk dat het een lang proces wordt. Beiden nemen hun tijd en willen alleen iets maken als het ook echt goed is. Ze gaan geen tweede seizoen maken om het maken van nog een seizoen. Ik verwacht dat het seizoen een enkele zaak gaat behandelen. Maar ik denk dat ze nu praten over een hele reeks uiteenlopende mogelijkheden. Dat is alles wat ik nu weet. Ze hebben zich nog niet bij ons gemeld, maar proberen eerst iets goeds te ontwikkelen.” HBO is wat terughoudend omdat men bang is voor een herhaling van het tweede seizoen van True Detective. Een HBO serie die een fantastisch eerste seizoen heeft gehad. En een tweede seizoen dat zeer slecht is ontvangen. True Detective zou oorspronkelijk net als The Night Of een eenmalige miniserie worden.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Casey Bloys

  Leuk?
  4
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_anonymous
  08 nov 2016 11:13 -
  Ik ga duimen voor Lucifer en Timeless. Lucifer is mijn meest favoriete komedieserie,
  Reageer