Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 26

Showtime, aflevering 26

"It's Showtime everybody. Showtime"

The Night Of

Toen ik de laatste aflevering had gezien en de televisie uitzette, besefte ik dat alleen al de laatste scène de moeite van het bekijken waard was. The Night Of is een serie die gezien mag en misschien wel moet worden. John Turturro speelt werkelijk de sterren van de hemel. Als John Stone haalt hij achteloos een eetstokje tevoorschijn om zijn geteisterde voeten te krabben. De walging op het gezicht van de vrouw in de metro is goud waard, net als John's
onverschilligheid hierom.

De vraag of hij het nu werkelijk heeft gedaan laat ik hier uiteraard in het midden, maar de hele gang naar het einde is meer dan de moeite waard om naar te kijken. De beelden die zo als kunst bestempeld kunnen worden, de uitstekende regie en Turturro die de serie naar grote hoogte meetrekt.

De verandering van de onschuldige leuke jongen Nasir Khan naar een voor zijn leven vechtende gevangene met kaal geschoren hoofd en tattoos is prachtig en schokkend tegelijk. De fouten en de vooroordelen staan op scherp bij The Night Of. Weinig blijft je als kijker bespaart. De naïviteit van Karan, de onverschilligheid van Camp en de onmogelijke taak waar Stone zich op stort dragen bij aan een compleet plaatje. Heb je The Night Of nog niet gezien? Zet hem boven aan je wensenlijst, want dit is er één die je lang bij zal blijven.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is Luciano Pavarotti - Nessun Dorma

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

HereIsTom
HereIsTom 5 november 2016, 14:10
Inderdaad hebben wij bij The Night Of ook vanaf de eerste tot en met de laatste aflvering op het puntje van onze stoel gezeten!
CC11
CC11 5 november 2016, 14:59
Het is zonder meer een topper van begin tot eind en al maanden mijn favoriet als kandidaat voor de titel van beste nieuwe serie van dit jaar.
Tenminste tot "The Crown" voorbij kwam.... dat, hoewel niet te vergelijken, volgens mij nog net iets beter is.

Neemt niet weg dat "The Night Of" je bezig houdt, zelfs nadat het is afgelopen.
Maar zelfs na een tweede keer te hebben gekeken had ik nog steeds mijn twijfels over schuld of onschuld.
Tegelijk is dat volgens mij ook meteen één van de vele sterke punten die deze serie wel heeft naast de uitzonderlijke prestatie van John Turturro, het camerawerk, de opbouw van het verhaal en noem maar op.

Maar zoals je zelf al aangeeft is dit een serie die je als serieliefhebber echt moet gezien hebben.
Log in om een reactie achter te laten