Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 42

Weekoverzicht 42

Weekoverzicht van 17 oktober tot en met 23 oktober

* Weetjes:
-Fear The Walking Dead krijgt een nieuwe webserie. Fear The Walking Dead: Passage is een zestiendelige webserie die elke week te zien zal zijn op amc.com, AMC mobile apps en tijdens afleveringen van The Walking Dead. De eerste aflevering staat inmiddels online.
Video on youtube


Algemeen Serienieuws
Sherlock
- Even leek het erop dat het vierde seizoen zeker de laatste zou worden voor de populaire detectiveserie Sherlock. Maar dat blijkt niet te kloppen, het blijkt dat de woorden van hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch uit zijn verband zijn gerukt of niet goed zijn weergegeven. Cumberbatch: “Ik heb gesproken met een journalist die iets sensationeels uit mijn woorden wilde halen en er een clickbait van maakte. Mijn woorden zijn dan ook compleet uit het verband gerukt. Het vierde seizoen is inderdaad voorlopig de laatste, maar er zit een heel verschil tussen voorlopig de laatste en wat de journalist heeft geschreven. Hij nam enkel de woorden ‘het is het laatste’ en liet de rest van de paragraaf weg. Alles wat ik kan zeggen, is dat we het allemaal erg druk hebben. We maken allemaal andere dingen en je moet het vierde seizoen zien om te begrijpen waarom het niet zo regelmatig gemaakt blijft worden als eerst.” Het vierde seizoen zal ergens in 2017 worden uitgezonden.

The Missing
- Zeg nooit nooit, maar het ziet er naar uit dat er (voorlopig) geen derde seizoen gaat komen van de dramaserie The Missing. Schrijver Jack Williams vertelde het volgende: “Ik zou zeggen dat het einde van seizoen twee heel anders is. Het voelt erg compleet. Ik denk niet dat er antwoorden over zijn. Het is een ander soort serie die een ander soort einde hoort te krijgen. En je wilt jezelf niet herhalen. Er zijn meer dingen die een einde moeten krijgen, we hebben een paar afleveringen gekeken vandaag en we zijn erg enthousiast over hoe de vragen worden beantwoord. Het heeft een heel ander gevoel,” Williams verteld verder: “Zeg nooit nooit. We houden van de serie en de wereld van de serie. Op dit moment hebben we nog geen idee wat voor een verhaal we nog willen vertellen. We willen het niet uitsluiten, maar het ligt niet in het verschiet in de nabije toekomst.”

Datums Series
Freeform
- Het vijfde en laatste seizoen van Switched at Birth stond gepland om op 24 januari 2017 van start te gaan. Freefrom heeft de datum opgeschoven naar 31 januari 2017 om samen met seizoen 4B van The Fosters (2013) te starten.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 21 oktober tot en met 2 november.

Gecancelde Series
CBS
- Zoals verwacht heeft CBS twee slecht bekeken zomerseries gecanceld. Klik hier om te lezen welke series het zijn.

Guilt
- De fans van de tiendelige nieuwe serie Guilt zullen nooit weten hoe het afloopt. Freeform heeft besloten om de slecht bekeken serie Guilt te cancelen. De thriller Guilt ging op 13 juni 2016 in première en had toen 486,000 kijkers. Voor de rest van de negen afleveringen waren de cijfers rond de 300,000 kijkers, om alleen de nu allerlaatste aflevering, op 22 augustus 2016, 396,000 kijkers te behalen.

Uncle
- BBC Three heeft de komedieserie Uncle gecanceld. Het aankomende derde seizoen zal de laatste zijn. Acteur Con O’Neill verklapte het nieuws zelf: “Dit is het, het is tijd om te gaan. Drie seizoenen lijkt de juiste hoeveelheid te zijn. Cucumber was een éénmalig plezierig iets om te doen, dacht ik. Ik wil graag één keer iets afvinken en dan weglopen. Ze doen het tot de dood in Amerika en daar is niemand bij gebaat, dat denk ik.” Het laatste zevendelige derde seizoen staat gepland om later dit jaar van start te gaan.

Workaholics
- Comedy Central heeft besloten om de komedieserie Workaholics te cancelen, er komt geen achtste seizoen. Het aankomende zevende seizoen, die in 2017 van start zal gaan, is ook meteen het laatste seizoen.

Nieuwe Series
Enemy of the State
- De film uit 1998 van Tony Scott was een succes met een box office opbrengst van 230 miljoen dollar. ABC wil nu dat succes omzetten naar het kleine scherm en een televisieserie maken van de film met Gene Hackman en Will Smith. Producent Jerry Bruckheimer zal ook van de partij zijn en het script wordt geschreven door Blackhat-schrijver Morgan Davis Foehl. De Enemy of the State-serie gaat verder in op de gebeurtenissen uit de film, alleen dan twintig jaar later. Er wordt een spion van de geheime dienst beschuldigd van het lekken van informatie. Hij moet verdedigd worden door een advocate en zij komt er al snel achter dat er een complot achter de aantijgingen zit. Smith zal geen deel uit gaan maken van de cast. Wie er wel op de castinglijst komt te staan en wanneer de serie opgenomen gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

Vernieuwde Series
American Crime Story
- Het eerste seizoen ging over de rechtszaak van O.J. Simpson, het tweede seizoen gaat over de nasleep van Orkaan Katrina en het derde seizoen zal gaan over de Versace moord. Het tweede seizoen is op dit moment nog in de maak en de premièredatum zal nog aangekondigd worden. Maar FX heeft nu al besloten om er een derde seizoen aan vast te plakken. De verwachting is dat het tweede seizoen van American Crime Story in 2017 van start zal gaan.

Bosch
- Bosch de misdaadserie met Titus Welliver is vernieuwd door Amazon. Klik hier om het artikel te lezen.

Cold Feet
- ITV heeft warme gevoelens over gehouden door de triomfantelijke terugkeer van Cold Feet. Die warme gevoelens hebben ze omgezet in een vernieuwing van de dramedy met een zevende seizoen. Vanaf 28 oktober is het zesde seizoen van Cold Feet te zien bij NPO3.

Difficult People
- Hulu heeft de komedieserie Difficult People vernieuwd met een derde seizoen. Het tiendelige derde seizoen staat gepland voor 2017.

The Rap Game
- Lifetime heeft de realityserie The Rap Game vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen van de muzikale serie staat gepland om in 2017 van start te gaan.

The Voice (US)
- NBC heeft de talentenjacht The Voice (US) vernieuwd met een twaalfde en dertiende seizoen. Miley Cyrus, Alicia Keys, Adam Levine, Blake Shelton en Gwen Stefani zullen allemaal terugkeren.

The Walking Dead en Talking Dead
- Goed nieuws voor alle zombiefans, AMC heeft The Walking Dead en Talking Dead vernieuwd. Klik hier om er over te lezen.

The Young Pope
- Ook de Italiaanse eerste minister Matteo Renzi is een fan van de serie en de Sky Atlantic/HBO/Canal+ serie The Young Pope doet het zeker niet slecht. Daarom is er besloten om nu al The Young Pope te vernieuwen met een tweede seizoen. De eerste serie van Paolo Sorrentine ooit met Jude Law in de hoofdrol ging in Europa op 21 oktober in première. Maar de eerste twee afleveringen van de tiendelige serie waren al te zien in september op het Venice Film Festival. Met een budget van 45 miljoen dollar is The Young Pope de duurste serie die ooit in Italië is gemaakt.

Versailles
- De startdatum van het tweede seizoen is nog niet bekend gemaakt, maar Canal+ heeft wel al de serie vernieuwd. De kostuum-/historische dramaserie is vernieuwd met een derde seizoen. Het tweede seizoen is ook opgepakt door Amazon en de BBC. Zij zullen het tweede seizoen van Versailles in 2017 gaan uitzenden.

Afleveringen
CBS
- CBS heeft het vertrouwen uitgesproken in de series Bull (2016), MacGyver (2016) en Kevin Can Wait. Al deze series hebben een volledig seizoen gekregen.

Casting Nieuws
Stranger Things
- Sadie Sink en de relatief onbekende Australische acteur Dacre Montgomery zijn toegevoegd aan de castinglijst van het tweede seizoen van Stranger Things. Sink (American Odyssey) speelt Max, een hard meisje dat blaakt van zelfvertrouwen en wiens gedrag typischer voor jongens dan voor meisjes is. Ze heeft een moeilijke achtergrond en wantrouwt vrijwel iedereen om haar heen. Haar stiefbroer Billy wordt gespeeld door Montgomery. Hij blaakt ook van het zelfvertrouwen en is onvoorspelbaar en gewelddadig. Joe Kerry (Steve Harrington) en Noah Schnapp (Will Byers) zijn gepromoveerd tot reguliere castleden. Het tweede seizoen van de originele Netflix serie gaat in 2017 van start.

The Americans
- Laurie Holden gaat een terugkerende rol spelen in het vijfde seizoen van The Americans. Holden (The Walking Dead) zal Renee gaan spelen. Renee zou de interesse van Stan Beeman (Noah Emmerich) trekken als ze elkaar in de sportschool leren kennen. Renee is een vrouw die precies bij hem past, want ze kijkt sport, drinkt bier en houdt ervan om te gaan vissen. Maar of dat niet eerder schone schijn is? Op dit moment zijn de opnames van The Americans in volle gang en zal het dertiendelige vijfde seizoen in 2017 van start gaan.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Jenny Veerman gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

Showtime, aflevering 24
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 41
- Klik hier voor de kijkcijfers van 10 oktober tot en met 16 oktober.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix
- Meer geld naar eigen productie legt de streamingdienst Netflix geen windeieren. Netflix blijft nog steeds groeien. In het afgelopen kwartaal hebben ze weer 3,6 miljoen abonnees erbij gekregen. Dat komt door zelf geproduceerde series als Narcos en Stranger Things. De groei kwam voornamelijk, onverwacht, van buiten de Verenigde Staten met 3,2 miljoen nieuwe abonnees, de prognose was 2 miljoen. Wereldwijd zijn er nu al 87 miljoen abonnees. CEO Reed Hasting zegt: “Ik houd mijn medewerkers altijd voor dat wij misschien 87 miljoen abonnees hebben, maar bijvoorbeeld Facebook en Snapchat iedere dag veel meer mensen op de diensten hebben. Het is een interessant spel om mensen naar jouw scherm te trekken. Daarbij zijn andere streamingdiensten concurrenten, maar mensen kijken veel meer tijd per dag naar Facebook, YouTube of Snapchat. Wij zullen dus hard moeten blijven werken.” Netflix zit bijna overal ter wereld behalve in China, Noord-Korea, Syrië en de Krim. Lokale toezichthouders houden de gang van Netflix naar China tegen. Netflix heeft dan ook besloten om eigen films en series aan Chinese bedrijven te verkopen en geen eigen dienst te starten.

Prijsvragen
- Tot 25 oktober kun je kans maken op de onderstaande series:
Gotham
- Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Gotham.

The Originals
- Klik hier om kans te maken op het derde seizoen van The Originals.

- Tot 26 oktober kun je kans maken op de onderstaande serie:
Deutschland 83
- Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van Deutschland 83.

Antwoorden prijsvragen week 41
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Arrow
Vraag: Sommige afleveringstitels van Arrow zijn een referentie naar een artiest. Naar welke artiest wordt hier gerefereerd?
Antwoord: Bruce Springsteen

* Banshee
Vraag: Welke acteur heeft als inspiratie gediend voor Lucas Hood?
Antwoord: Colin Farrell

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober.

-Maandag 24 oktober:
21.20 – Streetlab – Seizoen 4 (KRO)

-Dinsdag 25 oktober:
20.35 – Un village francais – Seizoen 7 (France 3)
22.00 – Geordie Shore – Seizoen 13 (MTV)

-Woensdag 26 oktober:
00.00 – No Activity – Seizoen 2 (Stan)
21.30 - All-In Kitchen - Serie première (RTL 5)

-Donderdag 27 oktober:
20.30 – Chantal blijft slapen – Seizoen 3 (RTL 4)
21.45 – Frikjent – Seizoen 2 (TV 2)

-Zondag 30 oktober:
21.00 – Humans – Seizoen 2 (Channel 4)

* Wist je Dat?:
-Volgens de acteur Jeffrey Dean Morgan Negan ook voor de zombie Apocalyps een enorme pestkop was. Morgan verteld: “Hij was een beetje een eikel en een pestkop, iedereen kent dat soort pestkoppen wel, namelijk die met wie je naar school ging. Negan heeft zich niet aangepast aan de nieuwe wereld maar heeft diepere en engere lagen in zijn karakter gezocht en geaccepteerd.” Vanaf 23/24 oktober weten we hoe het verder gaat met Rick en zijn vrienden en wat voor diepere en engere lagen Negan nog meer heeft.

Met overzichtelijke groet

Mandy


Negan (Jeffrey Dean Morgan) en Lucille (Houten Honkbalknuppel met Prikkeldraad)
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

anonymous
24 oktober 2016, 14:44
Bedankt voor de update! Vanavond TWD ik ben benieuwd. Probeer over de spoilers te ontlopen, maar dat valt niet mee :(
0
Mandy1966
24 oktober 2016, 15:03
Geen dank. Ik heb vandaag de hele dag niet naar e-mails, Facebook, Twitter e.d. gekeken, juist om spoilers te vermijden. En het was de moeite waard. Veel plezier vanavond en ik hoor graag wat je er van vond.
0
anonymous
25 oktober 2016, 15:41
Ik was letterlijk misselijk van de spanning. Nog nooit gehad bij een serie. Ik twijfel of ze dit niveau vast kunnen houden het hele seizoen Met zo'n begin hoop ik dat wel.
0
KE1992
25 oktober 2016, 16:21
Mijn leerlingen hadden gisteren een spoiler aan mij verklapt, was wel jammer natuurlijk :/ Maar het was zo een spanning, echt geweldig :)
0
Mandy1966
25 oktober 2016, 16:29
x-on:karin, alle seizoenen hadden in mijn ogen ups en downs (lees showtime aflevering 24), het zou mij verbazen als ze dit niveau vast weten te houden door het hele seizoen. Maar we wachten af, spannend is het wel. het geen kwestie of Negan dood gaat maar wanneer.

x-on:KE1992, jammer dan wist je toch al iets. Wij hebben 15 min verstijfd op de bank gezetten. Vooral door het totaal onverwachtte...
0
anonymous
25 oktober 2016, 17:09
x-on:KE1992 dat is wel balen, maar dat kon de spanning niet drukken. Wat een ellende.
x-on:Roeman: Ik denk dat Negan nog wel even meedoet. Hij is zijn Denny status van Grey's anatomy compleet kwijtgeraakt.
0
Log in om een reactie achter te laten