Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: jennyveerman

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 30ste Onbekende Seriekijker is Jenny Veerman (37)

Jenny Veerman

Aantal serie-uren per week: Dat wisselt erg en hangt af van eventuele andere plannen en verplichtingen maar ook van het weer. Maar gemiddeld misschien toch wel een uur of acht per week… best veel eigenlijk! Met een seriemarathon op een regenachtige zondag lopen de gemiddelde uren aardig op.
Allereerste serie ooit gezien: Ik herinner me dat ik als kind altijd met onze oppas naar Medisch Centrum West keek. En dat de oppas op een heel grappige manier meedeed met het piano-riedeltje van de begintune, een soort luchtgitaar spelen maar dan dus met een piano.
Beste serie ooit: Ik kan niet kiezen merk ik… moeilijk! Maar als het er eentje moet zijn dan ga ik toch voor Suits. Omdat daar alles in zit; humor, spanning en romantiek.
Beste serie op dit moment: Ik kijk het liefst series die zich in het heden afspelen en enigszins realistisch zijn. Op dit moment vind ik heel veel series goed, maar gezien mijn top 5 wil ik in elk geval Nashville noemen!
Serie die op de planning staat: Er komt een nieuwe serie met Sarah Jessica Parker waar ik benieuwd naar ben {Divorce (2016). Red.} en dat geldt ook voor de paar afleveringen die nog komen van Gilmore Girls! {Gilmore Girls: Year in the Life, Red.}
Jenny Veerman, haar gebruikersnaam is jennyveerman, is 3 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn serienaam is jennyveerman, en dat is dan gelijk ook mijn naam. Ik ben 37 jaar en al een groot seriefan zolang als ik me kan herinneren. Als ik terugdenk aan vroeger, dan begon dat denk ik als kind al met series als Medisch Centrum West, Perfect Strangers, ALF enzovoort.” Hoe ziet jouw top 5 eruit?: “Dit is nog best een lastige vraag, want er zijn zoveel leuke series! Maar ik ga een poging wagen; 1. Suits, 2. Hart of Dixie, 3. The Big Bang Theory, 4. Nashville, 5. White Collar.”Je hebt een top 5 met favoriete serie, maar heb je ook een slechtste serie of series?: “Ik kan binnen vijf minuten bepalen of een serie me ‘grijpt’ of niet. En zo niet, dan stoppen we ermee. Dus ik kan deze vraag niet beantwoorden, want als een serie me in de eerste minuten niet aanspreekt dan houdt het op. Ik vind het zonde van mijn tijd om slechte series te gaan kijken! Over het algemeen kan ik wel zeggen dat series met sciencefiction, en series die zich in een ver verleden of juist verre toekomst afspelen, niet voor mij gemaakt zijn.”Series, wat betekenen die voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Ontspanning, humor, soms herkenning, en het laat je ook kennismaken met allerlei werelden (steden, beroepen enzovoort) die heel anders zijn dan je eigen wereldje.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan één of meerdere series? Hoe kwam dat en hoe ging je daarmee om?: “Jazeker, meerdere keren! De laatste keer was met Nashville. Gek genoeg ontdekte ik die serie pas afgelopen zomer, terwijl het al vier seizoenen liep. En ondanks het mooie weer, allerlei andere plannen en een echtgenoot die het geen leuke serie vond, heb ik er in een maand tijd vier seizoenen doorheen gejaagd. Van ’s avonds laat tot midden in de nacht en op dagen dat Lieftallige Echtgenoot weg was… ik kon echt niet stoppen. Totdat de afleveringen simpelweg op waren en ik dus wel moest stoppen. Serieuze afkickverschijnselen!”In serie-wereld zijn veel verschillende genres, wat is jouw favoriete genre en waarom?: “Zoals bij de vraag over welke serie ik nu volg valt te lezen schiet het alle kanten op, maar als ik één genre moet kiezen dan ga ik voor humor. The Big Bang Theory bijvoorbeeld kan echt zorgen voor tranen van het lachen!” Heb je ook een voorkeur uit welk land een serie moet komen?
Producent Shonda Rhimes
: “Ja, een heel sterke voorkeur voor Amerikaanse series. En soms een Nederlandse serie. Meiden van de Herengracht was vorig jaar bijvoorbeeld erg leuk. Deense of Britse series spreken mij niet zo aan.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Favoriete acteurs of actrices heb ik niet echt. Qua favoriete producenten denk ik dan aan Shonda Rhimes en Chuck Lorre, beide zitten achter meerdere geweldige series.Welke series volg je op dit moment?: “Ojee, dat zijn er zoveel dat ik fouten ga maken en series ga vergeten. Alhoewel… op dit specifieke moment is er weinig te volgen door de zomerstop. Maar laat ik een aantal series noemen die nog lopen (voor zover ik weet) en die we nu volgen: Suits, Nashville, The Big Bang Theory, The Middle, Southpark, 2 Broke Girls, Blindspot, Chicago PD, Chicago Med, Chicago Fire, Grey's Anatomy, Madam Secretary, Modern Family, Person of Interest, The Blacklist, Scandal, Scorpion, The Night Shift… en nog veel en veel meer!” Hoe kijk je naar al die series? Waar ben je, met wie en hoe zit je er bij?: “Meestal met Lieftallige Echtgenoot, en soms alleen. Lekker thuis op de bank met een kat op schoot, kijkend naar de televisie. Ik kijk nooit series op de laptop, wat veel andere mensen wel doen. Ik kijk liever gewoon ‘ouderwetsch’ naar een televisie, haha!”Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide?: “Beide. Sommige series worden (nog) niet uitgezonden op de Nederlandse televisie helaas.” Heb je een account op Netflix of een ander betaalzender of streamingdienst?: “Ik moet eerlijk zeggen dat mijn Lieftallige Echtgenoot dat regelt, ik geloof dat we wel ergens een abonnement op hebben maar het fijne weet ik er niet van. Ik ben niet zo technisch, ik ben blond hé. We hebben geen Netflix maar overwegen dat soms wel. Ik hoor er goede dingen over van anderen.”De laatste vraag alweer, welk cijfer geef jij jezelf als seriefanaat (schaal 1 tot 10)?: “Dan ga ik voor een 9. Ik ben een zeer groot seriefanaat maar omdat ik niet alle genres kijk en geen series uit bepaalde landen, nét geen 10. MijnSerie past daarin omdat het je op de hoogte houdt van bestaande series en nieuwe series en omdat het zeer volledig is qua informatie. Alle series staan erop!”

Jenny Veerman (jennyveerman) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 31 oktober komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Jenny Veerman, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Dore
17 okt 2016 19:14 -
Blijft leuk onderdeel dit.
En Jenny ik zou manlief eens lief aankijken en vragen of hij Netflix regelt ;-)
Reageer
avatar_lidelf
18 okt 2016 08:22 -
Haha grappig dit zo te lezen :P
Ben dus niet de enige met een serie verslaving :P
Reageer
avatar_CC11
18 okt 2016 10:20 -
Het is eigenlijk best wel grappig hoe de definitie van "veel" van mens tot mens kan verschillen.

Ik zou me in jouw geval voorlopig nog geen zorgen maken over een ernstige verslaving want mijn dagelijks gemiddelde ligt beduidend hoger dan hetgeen jij per week kijkt, en buiten dat ik af en toe wat onzin verkondig vallen de nevenverschijnselen volgens mij nog wel mee ;-)

Voor wat de toekomst betreft zou ik Netflix zeker overwegen als ik jou was want het plan is dat binnen een jaar of twee al hun content wereldwijd beschikbaar zou moeten komen.
Op dit moment zouden dat toch al 2531 series betekenen die je vanuit je luie stoel kan bekijken, waar er voor Nederland van dat aantal nu nog maar "slechts" 399 series van beschikbaar zijn en voor België 478. Dat laatste komt ongetwijfeld omdat wij officieel nog steeds meertalig zijn.
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst