Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
2
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 12

Inhoud

  Uit medeleven met de slachtoffers van de aanslagen in Brussel deze week geen voorwoord en nawoord.


  Algemeen Serienieuws
  Gotham
  - Danny Cannon, uitvoerend producent, heeft via twitter bevestigd dat het derde seizoen van de FOX serie Gotham 22 afleveringen gaat krijgen.

  The Walking Dead en Fear The Waling Dead
  - Voor de fans die hopen dat er een cross-over komt van The Walking Dead en Fear The Walking Dead is door showrunner Dave Erickson alle hoop de grond ingeslagen: “Nee. Dat is het enige echte antwoord dat ik je kan geven,” vertelde hij. ”De chronologie ligt zo ver uit elkaar en er zit een compleet continent tussen hen in.” De laatste aflevering van The Walking Dead wordt een extra lange, 90 minuten inclusief reclames. Dat zou betekenen dat de speeltijd ongeveer 60 minuten zal zijn. Op 3 april zal de laatste aflevering van The Walking Dead worden uitgezonden en die krijgt als titel ‘Last Day on Earth’ mee. Op 10 april gaat het tweede seizoen van Fear The Walking Dead van start.

  Datums Series
  American Crime Story: The People vs O.J. Simpson
  - Op 13 februari 2016 berichtte MijnSerie dat de serie American Crime Story op 28 maart op Net5 uitgezonden zou worden. Maar kennelijk weet Net5 zelf niet meer wanneer ze wat gaan uitzenden. In een Net5 blog bericht staat het volgende; Net5 zendt vanaf maandag 2 mei vijf weken lang exclusief de gloednieuwe dramaserie American Crime Story: The O.J. Simpson Trial uit. Maar in dat zelfde bericht staat onderop; American Crime Story: The O.J. Simpson Trial is vanaf maandag 28 maart om 21.30 uur bij Net5 te zien. Mocht jij ergens de juiste datum hebben gelezen, geef het aan ons door.

  Bloodline
  - Op 27 mei gaat het tweede seizoen van de Netflix dramaserie van start. Volgens de tweet ken je nog niet het hele verhaal.

  The Tunnel
  - Vanwege de aanslagen in Brussel heeft Sky1 besloten om de start van het tweede seizoen van The Tunnel: Sabotage uit te stellen. Een woordvoerder van Sky verklaarde: “In het kader van de tragische gebeurtenissen in Brussel, heeft Sky Atlantic besloten om de start van het tweede seizoen van The Tunnel: Sabotage uit te stellen als een teken van respect. De dramaserie, waarin fictieve scènes van terrorisme zitten, zal nu op 12 april om 21.00 uur van start gaan.”

  Gecancelde Series
  Thirteen
  - Schrijver Marnie Dickens heeft bevestigd dat het vijfdelige eerste seizoen ook meteen het laatste is, er komt geen tweede seizoen van Thirteen. Dickens legt uit: “Ik heb dit voorgesteld als een eindig verhaal in termen van Ivy’s verhaal en dat van haar familie. Zoals jullie allemaal hebben kunnen zien, na aflevering vijf is het verhaal verteld. Maar als je zoveel tijd besteed aan deze karakters en je hebt het geluk dat zoveel ongelofelijke mensen, als Jodie, erbij betrokken worden heb je het gevoel dat je terug wilt komen en meer wilt schrijven". Maar als er verder wordt gevraagd of ze de pen opnieuw gaat oppakken zegt ze: “Ik denk niet dat ik dat wil gaan doen, nee. Het enige wat ik wil is dat mensen naar de serie gaan kijken en genieten van het eerste seizoen, dat is genoeg voor mij.”

  Togetherness
  -HBO heeft de komedie Togetherness gecanceld na twee seizoenen. Op dit moment wordt het tweede seizoen van de half uur komedie van Jay en Mark Duplass uitgezonden. Op 10 april zal de laatste aflevering van het tweede seizoen worden uitgezonden, die nu dient als seriefinale. HBO verklaarde: “Hoewel wij hebben besloten om niet verder te gaan met Togetherness, kijken wij uit naar verdere sterke creatieve samenwerking met Jay en Mark Duplass.”

  Nieuwe Series
  Animal Kingdom (2016)
  - Op 7 juni gaat de nieuwe TNT dramaserie Animal Kingdom (2016) in première. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2010 van David Michôd. Na de dood van zijn moeder trekt de 17-jarige Joshua 'J' Cody in bij zijn grootmoeder Janine. Zij woont samen met haar drie zoons, die zich allemaal ophouden in het misdaadmilieu van Zuid California. Joshua wil zelf op het rechte pad blijven en wordt zo al gauw een schakel tussen de politie en zijn familie. In de hoofdrol zien we Ellen Barkin (Happyish) als de matriarch van de familie.
  Video on youtube


  De Jacht
  - In mei zal SBS6 met een nieuwe misdaadserie komen, De Jacht, een remake van de Deense serie Those who Kill (Den som dræber). Loes Haverkort (Lieve Liza) en Fedja van Huêt (Overspel) zullen de hoofdrollen voor hun rekening nemen. De Jacht begint als in het bos het lijk wordt gevonden van een jonge vrouw. De zaak wordt toegewezen aan de doortastende, jonge rechercheur Lea Smid. De vreemde houding waarin de jonge vrouw ligt, maakt dat zij ex-forensisch psycholoog Thomas de Wolf inschakelt. Samen blijken ze een sterk team, waarvan de methoden en de aanpak nogal eens afwijken van het normale politieonderzoek. SBS6 gaat De Jacht vanaf maandag 23 mei wekelijks om 20.30 uur met dubbele afleveringen uitzenden.

  Santa Clarita Diet
  - Netflix heeft voor 2017 alweer een nieuwe komedie gepland staan. De nieuwe komedie heeft alvast een prima cast; Drew Barrymore (Saturday Night Live) en Timothy Olyphant (Justified). In Santa Clarita Diet volgen we Joel (Olyphant) en Sheila (Barrymore) die een op het eerste gezicht heel normaal en zelfs een tikkeltje saai leven leiden in Los Angeles. Dit verandert plots wanneer Sheila er voor zorgt dat hun leven een rollercoaster wordt waarbij dood en vernieling onderdeel vormen van hun dagelijkse leven.

  Vernieuwde Series
  Black Ink Crew
  - De tattoo-wereld verveeld nog steeds niet. VH1 heeft de realityserie vernieuwd met een vierde seizoen die op 4 april van start zal gaan.

  CBS
  - CBS heeft elf series vernieuwd: Blue Bloods, Elementary, Hawaii Five-0, Madam Secretary, Mom, NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans, Scorpion, 2 Broke Girls, Survivor en The Amazing Race. Al eerder heeft CBS The Big Bang Theory en NCIS (2003) vernieuwd. Dit jaar zal CBS weer de best bekeken zender worden voor de dertiende keer in veertien jaar tijd.

  Expedition Unknown
  - Travel Channel heeft na een succesvol tweede seizoen het reality-reis programma met Josh Gates, Expedition Unknown vernieuwd met een derde seizoen.

  FLCL
  - Adult Swim heeft de animatieserie FLCL vernieuwd met een tweede en derde seizoen. In totaal zullen deze twee seizoenen twaalf afleveringen krijgen.

  FOX
  - FOX heeft twee komedieseries vernieuwd. The Last Man On Earth krijgt een derde seizoen en Brooklyn Nine-Nine is vernieuwd met een vierde seizoen. Beide serie staan gepland voor seizoen 2016-2017.


  Scrotal Recall
  - Netflix heeft de Channel 4 komedie Scrotal Recall overgenomen en Netflix heeft direct de serie vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen zal later in 2016 wereldwijd te zien zijn bij Netflix en aan het eind van 2016 of het begin van 2017 zal het tweede seizoen te zien zijn bij de streamingdienst.

  Stan Lee's Lucky Man
  - Sky1 heeft zijn meest succesvolste original dramaserie Stan Lee's Lucky Man vernieuwd met een tweede seizoen. Week na week is de serie de best bekeken op Sky1. De laatste aflevering van het eerste seizoen is op 25 maart uitgezonden.

  Top of the Lake
  - Al in november 2014 had de BBC bekend gemaakt dat de Jane Campions dramaserie Top of the Lake vernieuwd was met een tweede seizoen. Nu heeft Sundance TV het helemaal officieel gemaakt. Het tweede seizoen van Top of the Lake krijgt zes, één uur durende, afleveringen en zal in 2017 bij BBC Two in Groot Brittannië van start gaan.

  Casting Nieuws
  Doctor Who
  - Wie gaat Jenna Coleman (Clara, ) opvolgen in het tiende seizoen van de sciencefiction serie Doctor Who? Volgens Peter Capaldi is de nieuwe compagnon van de Doctor al gecast alleen is de naam nog niet vrijgegeven. Capaldi: “Ik kijk er echt naar uit, want ik weet natuurlijk wie het is en we hebben al wat werk verricht samen. Want het is een heel andere kijk op de compagnon. Clara kende de Doctor al. Ze was bedacht als een mens verbonden aan zijn tijdlijn, dus ze had toegang tot de kosmische oorsprong van de Doctor. Ze begreep enigszins hoe hij was. En waar ze al Matt [Smiths elfde Doctor] kende, wist ze ook al wie de Daleks en de TARDIS waren. Nu hebben we iemand die erg weinig van de Doctor af weet.” Geruchten beweren dat het Rakhee Thakrar (Eastenders) zal worden, maar zeker is het niet, al weten we wel dat Capaldi een voorkeur heeft voor een vrouw. In het voorjaar van 2017 zal het nieuwe seizoen van Doctor Who van start gaan.

  How to Get Away with Murder
  -Conrad Ricamora zal in het derde seizoen van de misdaadserie How to Get Away with Murder terugkeren als een regulier castlid. Ricomora speelt Oliver Hampton, vriend van Connor Walsh, in de serie die eerst een gastrol speelde.

  Law & Order: Special Victims Unit
  - De rol van Det./Sgt. John Munch (Richard Belzer) is nog niet uitgespeeld in de langlopende misdaadserie Law & Order: Special Victims Unit. Hoewel het karakter Munch in het vijftiende seizoen met pensioen ging zal hij terugkeren naar de serie. Niet in een vaste rol maar als gast. In het zeventiende seizoen ergens in mei zal Munch opnieuw zijn opwachting maken in Law & Order: Special Victims Unit. Of hij vaker terug zal komen is niet bekend gemaakt.

  MacGyver
  - CBS heeft de nieuwe MacGyver gevonden. Lucas Till (The X-Men) zal de jongere MacGyver gaan spelen, een rol die eerst ingevuld is door Richard Dean Anderson. Volgens CBS wordt de nieuwe serie MacGyver een hernieuwde kennismaking met de vroegere serie met dezelfde naam. We volgen een MacGyver (Till) die ergens in de twintig is en gaat werken voor een clandestiene organisatie waar hij zijn talent voor problemen oplossen gebruikt om rampen te voorkomen. Ook Joshua Boone (Downtown Girls) is gecast voor de actieserie in een reguliere rol.

  Nieuwe Buren
  - Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh krijgen Nieuwe Buren. Fedja van Huêt (Overspel) en Karina Smulders zullen hun intrek doen in het tweede seizoen van Nieuw Buren. De opname van het tweede seizoen zal in april van start gaan om aan het eind van dit jaar exclusief bij Videoland uitgezonden te worden. RTL4 gaat de serie volgend jaar uitzenden.

  The Royals
  - Genevieve Gaunt (Willow) zal terugkeren in het derde seizoen van The Royals als een regulier lid van de cast. The Royals was in januari al vernieuwd met een derde seizoen door E! Er is nog met geen woord gerept over wanneer het derde seizoen van start zal gaan.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we RLS90 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Kijkcijfers
  Week 11
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 14 maart tot en met 20 maart.

  Overlijdensberichten
  Earl Hamner Jr
  - Schrijver en producent Earl Hamner Jr is donderdag 24 maart overleden aan de gevolgen van kanker. Hamner werd vooral bekent door de The Waltons. Maar Hamner werkte als schrijver en/of producent ook mee aan Falcon Crest, Boone en The Twilight Zone (1985). Earl Hamner Jr wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. Earl Henry Hamner Jr. is 92 jaar geworden, R.I.P.

  Garry Shandling
  - Komediant, schrijver en acteur Garry Shandling is donderdag 24 maart overleden, waaraan Shandling is overleden is nog niet bekend gemaakt. Shandling was de bedenker en uitvoerend producent van The Larry Sanders Show waarin hij ook meespeelde. In 1975 schreef Shandling enkele afleveringen voor Sanford and Son. Als acteur speelde hij ook in The X Files en Caroline in the City. Garry Emmanuel Shandling is 66 jaar geworden, R.I.P.

  James Sheldon
  - Televisie regisseur James Sheldon is op 12 maart overleden aan de gevolgen van kanker. De enorm productieve regisseur heeft ongeveer 1200 afleveringen verdeeld over meer dan 100 series geregisseerd. Dat begon al in 1985 met de serie Mister Peepers om daarna serie-afleveringen van ondere andere West Point, The Millionaire, Perry Mason, The Twilight Zone, Naked City, Route 66, The Fugitive (1963), Sanford and Son, The Love Boat en The Dukes of Hazzard te regisseren. Sledge Hammer! in 1986 was de laatste serie waarvan hij een aflevering regisseerde. James Sheldon wordt overleefd door zijn twee zoons, en drie kleinzoons. Leonard James Schleifer is 95 jaar geworden, R.I.P.

  Ken Howard
  - Op woensdag 23 maart is acteur en president van de SAG-AFTRA unie overleden op 71 jarige leeftijd, R.I.P.

  Tom Whedon
  - Televisie-schrijver en producent Tom Whedon bekend door zijn werk aan series als The Golden Girls, Alice en Benson is woensdag 23 maart overleden. Hij was ook vader van Joss Whedon, schrijver en bedenker van Buffy the Vampire Slayer en vader van de schrijvers Jed en Zach Whedon. Jed schreef op instagram het volgende: “We hebben afscheid genomen van onze vader. Hij is heen gegaan in een relatief vredige omgeving omringd door zijn vrouw, alle vijf zijn zoon en hun geliefde. Hij heeft ons de gave van warmte en humor gegeven. We missen hem vreselijk. Hou van je Dad.” Tom Avery Whedon is 83 jaar geworden, R.I.P.

  Televisie
  Onderzoek kijkgedrag
  - Nederlanders kijken nog steeds graag rechtstreeks naar de televisie. Het onderzoek Media: Tijd 2015 heeft uitgezocht dat we nog steeds vaker naar de televisie kijken dan uitgesteld kijken of streamen via internet. Het onderzoek heeft aan 2900 mensen, vanaf dertien jaar, gevraagd of ze een week lang hun bezigheden wilden vastleggen. NPO-onderzoeker Dunya van Troost zei: “We zien dat het online-mediagebruik toeneemt, maar gemiddeld genomen zijn de verschillen ten opzichten van 2013 niet significant te noemen.” Bij jongeren en jongvolwassenen tussen de 13 en 34 jaar neemt het traditioneel televisiekijken wel af. “Met 17 procent bij jongeren tussen 13 en 19 en met 10 procent tussen jongvolwassenen van 20 tot 34 jaar.”

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  The Last Ship
  - The world was broken. They put it back together. But the mission isn’t over…yet. Zo luidt de boodschap in de trailer van het derde seizoen die op 12 juni weer van start zal gaan bij TNT van The Last Ship.
  Video on youtube


  Powers (2015)
  - Het tweede seizoen van Powers (2015), een PlayStation®Original serie, zal op 31 mei van start gaan.
  Video on youtube


  Veep
  - Het vijfde seizoen van Veep die op 24 april van start gaat heeft een trailer gekregen van HBO.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht maart.
  -28 maart:
  The Island with Bear Grylls – Seizoen 3 (Channel 4)
  -29 maart:
  Deadliest Catch – Seizoen 12 (Discovery Channel)
  Chopped – Seizoen 28 (Food Network)
  -30 maart:
  Bering Sea Gold – Seizoen 6 (Discovery Channel)
  The Soul Man – Seizoen 5 (TV Land)
  -31 maart:
  Finding Bigfoot – Seizoen 9 (Animal Planet)
  The Catch - Seizoen 1 (TLC NL)

  Mandy

  R.I.P. Johan Cruijff

  Leuk?
  4
  2
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst