Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: RLS90

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De 15de Onbekende Seriekijker is Ruud Groff (26).

Ruud Groff

Aantal serie-uren per week: ”Dit ligt er aan. Ik volg series altijd tegelijkertijd met Amerika. Nu liggen relatief veel series stil. Suits is net gestopt, net als Homeland. Maar binnenkort begint The Americans weer, dus dan kijk ik al weer meer series. Ik denk gemiddeld zo’n tweeënhalf uur per week. Ik mag niet te veel kijken van mezelf, want ik wil ook tijd over houden voor mijn andere hobby’s.”
Allereerste serie ooit gezien: ”Dit was One Tree Hill. Ik weet er nog erg veel van. Ik was toen midden in mijn puberteit, de perfecte serie denk ik om mee kennis te maken. Het draaide om personages van mijn leeftijd. Ondanks dat alle clichés uit de kast werden gehaald, genoot ik er enorm van en leefde ik mee met het hoofdpersonage Lucas vanwege zijn persoonlijke situatie. Daarnaast was de serie heel sterk in het toepassen van muziek. Als muziekliefhebber heeft het me diverse onbekende pareltjes opgeleverd voor mijn muziekcollectie.”
Beste serie ooit: “Ik vind dit erg lastig. Ik vind namelijk niet dat je series kunt vergelijken. Ik vond bijvoorbeeld de eerste twee seizoenen van Prison Break fantastisch. Het was geweldig goed uitgedacht, zat goed in elkaar en ontzettend spannend. Zo moest zo’n type serie zijn. Maar ik vind ook Looking een fantastische serie. De serie trekt een kleine doelgroep, maar voor mij erg mooi gemaakt. Het was niet spectaculair zoals Prison Break, maar een intieme, persoonlijke serie. De verhaallijn ging langzaam, maar door de kleine cast kon je je helemaal in het leven van de personages wanen. En dat vind ik knap als je dat voor elkaar kunt krijgen.”
Beste serie op dit moment:The Fall loopt op dit moment nog een seizoen en Looking krijgt nog een afsluitende film. Ik ga voor deze twee op de voet gevolgd door Suits.”
Serie die op de planning staat: ”Pfoe, vaak heb ik een hele lijst. Nu valt het wel mee, doordat ik in de vakanties een aantal series volle bak heb gekeken. Bij Netflix staat Rectify en How to Get Away with Murder nu in mijn lijstje. Van House of Cards (2013) heb ik de trailer nu diverse keren gezien, maar ik ben nog steeds niet overgehaald. Ik kijk vooral uit naar nieuwe afleveringen van bestaande series.”
Ruud Groff, zijn gebruikersnaam is RLS90, is al 5 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik heet Ruud en ben 26 jaar. Doordeweeks sta ik overdag voor de klas en viermaal per week ’s avonds ben ik graag in de sportschool. Uiteraard moet ik daarna even lekker bijkomen op bed met een goede televisieserie. Precies de helft van mijn leven ben ik al gek op series. Vijf maanden geleden kwam ik op MijnSerie terecht omdat ik een plek zocht waarbij het nieuws rondom series op een plek te vinden is. Inmiddels schrijf ik ook nieuwsberichten en recensies onder de naam RLS90.”

De top vijf van Ruud ziet er als volgt uit en hij legt gelijk uit waarom;
1. Friends, een geweldige comedy. De beste ooit. Ik vertel er zo meer over.
2. The Fall, ik ken hem pas sinds MijnSerie. Maar wat een fantastische serie zeg. Hij zit heel goed in elkaar. Er is niet altijd even veel tekst, maar dit maakt de serie sterk en intrigerend. Vooral Jamie Dornan is erg goed als seriemoordenaar in de serie. De serie eindigt komend jaar na drie seizoenen, iets waar de BBC goed aan doet. We willen immers geen dramatische afgang als Dexter.
3. Looking, ik heb deze net al even toegelicht. Een kleine, intieme serie die je mee laat leven met personages alsof je ze zelf kent. Nog steeds is het enorm zonde dat HBO wegens kijkcijfers de stekker er uit trekt, hoewel HBO altijd claimt het niet om kijkcijfers te doen. Na twee seizoenen viel het doek, maar de critici zijn er lovend over. Toch begrijp ik dat een serie over een paar homovrienden niet de grootst aantallen kijkers trekt. De serie maakt het af door de geweldige chemie tussen acteurs achter de personages van Kevin en Patrick.
4. Suits. Ik dacht dat Suits langzaam qua kwaliteit aan het afnemen was. Gelukkig heeft het vijfde seizoen hier verandering in gebracht. Tevens was dit mijn eerste recensie. Wat ik knap vind van de makers, is dat ze drastische besluiten hebben durven nemen omtrent de serie waardoor die zodanig verandert, dat de serie zal overleven de komende seizoenen. Suits zie ik als een dramedy met een lach en een traan. Je kunt er heerlijk van genieten en de acteurs zijn fantastisch.
5. Deze is lastig. Homeland of Prison Break doen voor mij niet aan elkaar onder. Prison Break is helaas minder sterk geëindigd en Homeland is na vijf seizoenen nog steeds erg sterk. Daarom kies ik toch voor Homeland. Seizoen 3 was waardeloos, maar de serie is daarna opnieuw uitgevonden en zorgt er nog steeds voor dat het een goede balans houdt tussen spanning en daadwerkelijke actie.Wat betekenen series voor je? “Series zijn voor mij meer dan ontspanning. Het ligt geheel aan het type serie. Mijn smaak is zeer breed en dat komt denk ik doordat ik van elke serie anders geniet. Ik zit bijvoorbeeld vol spanning te kijken naar een thriller of een serie als Homeland, maar ik kan heerlijk achterover genieten van bijvoorbeeld Friends (ja, nog steeds) of The Big Bang Theory. Ik geniet van series door de diepgang die er in de series is, in tegenstelling tot een film, waarbij je binnen twee uur het verhaal verteld moet hebben. Ik houd juist van het uitdiepen van karakters. Als dat goed gebeurt, dan kan ik tevreden zijn over een serie. Het moet niet een simpel gespeelde rol zijn, maar het moet geloofwaardig zijn.” Over type series gesproken, welk genre is je favoriet en uit welke land komt die favoriet dan? “Lastig.. uiteindelijk kies ik denk ik voor een actie/thrillerserie zoals Prison Break of Homeland. En de meeste series die ik kijk komen dan uit Amerika.”

Naast favorieten hebben we ook allemaal wel eens een hele slechte serie gezien, welke serie is de slechtste die jij ooit hebt gezien? “Wat een lastige. Ik schat series meestal in op basis van het plot en de trailer. Daar zit ik vaak wel goed mee. Ik ben met name teleurgesteld in series die te lang doorgaan en daarna echt afnemen in kwaliteit. Supernatural vond ik de eerste vijf seizoenen fantastisch en daarna is het minder geworden (met af en toe een seizoen een opleving). Na tien seizoenen heb ik het helaas toch opgegeven. Ik geniet er niet meer van zoals ik altijd deed. De slechtste serie ooit die ik snel heb afgezet was denk ik The Vampire Diaries. Het is echt niet mijn ding. Wat betreft Nederlands drama vind ik Moordvrouw verschrikkelijk slecht. Maar laten we Gossip Girl, Familie Kruys, 90210 en dat soort chick-flicks ook zeker niet uitsluiten.”Welke series volg je op dit moment en hoe en waar kijk je dan naar die series? “Suits, Looking, The Fall, Homeland, The Americans, Broadchurch, Daredevil, The Big Bang Theory, Fargo, Modern Family, Narcos, Divorce. Ik kijk het liefst in het donker, op een relaxte bank of in een heerlijk bed op een grote televisie. Je hoeft me niet te bellen of whatsappen, want ik neem niet op. Niet uit onwil, puur omdat ik het vaak niet doorheb. Omdat mijn vriend veel van ander soort series houdt (Orange Is the New Black, Pretty Little Liars e.d.) kijk ik vaak alleen. En dat vind ik wel prima. Al probeer ik hem regelmatig over te halen voor een goede serie.” En al deze series kijk je op de Nederlandse televisie, Netflix of stream je? “Ik download de afleveringen elke week. Sommige series kijk ik via Netflix. Zo ben ik via Netflix begonnen aan The Americans en The Fall. En via Netflix kijk ik ook naar The Originals, Daredevil, Narcos en Fargo.”

Jensen Ackles uit Supernatural
Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Ruud: “Jensen Ackles (Dean in Supernatural) is lang mijn favoriete serie-acteur geweest. Nu heb ik niet een specifieke acteur die favoriet is. Ik heb vooral in elke serie juist een favoriete acteur of actrice. Vaak een favoriete acteur.”

We vroegen aan Ruud of hij weleens verslaafd is geweest aan een serie: “Verslaafd is een groot woord, maar binge-watchen heb ik voor mezelf wel uitgevonden in 2006. Ik was 16, was met mijn broer alleen thuis tijdens de zomervakantie en we ontdekten samen Friends. We hebben die zomer erg weinig zon gezien (hoe triest het ook klinkt) en hebben box na box afgekeken. We hebben op de grond gelegen van het lachen (letterlijk) en ik moet bekeken dat ik nu, als ik de serie voor een vijfde keer zie, nog steeds hard op kan lachen. Het ergste is dat ik soms al zit te lachen voordat de grap is gemaakt.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Ruud: “Ik denk een 8, lekker veilig, maar wel fanatiek. Ik geef veel series een kans, maar volg ze vervolgens niet allemaal. Binnen enkele afleveringen moet ik het boeiend vinden, anders haak ik af. Als de pilot slecht is, kijk ik sowieso nooit meer. Ik heb, zonder op te scheppen, best veel kennis over series in die afgelopen jaren opgebouwd, dus daarom denk ik dat ik mezelf best een 8 mag geven. Zeker gezien mijn brede interesse. Tips blijven altijd welkom!”

Ruud Groff (RLS90) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 4 april komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Ruud, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten