Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 1

Inhoud

  In het Noorden kon niemand de deur uit zonder schaatsen onder te binden en in het Zuiden leek het nog steeds op herfst. Grote weersverschillen deze week in ons kleine landje. Voor sommigen was het dikke pret om te kunnen schaatsen op de straat, zo vaak komt dat niet voor. Maar voor velen was het alleen maar vervelend om niet normaal de deur uit te kunnen, hoewel een paar dagen verplicht binge-watchen voor de seriefanaat nooit erg is. Zonder uitglijders, hoop ik, hier het eerste weekoverzicht van het nieuwe jaar van 4 januari tot en met 10 januari.

  Gecancelde Series
  Girls
  - Lena Dunham heeft het al diverse keren in interviews gezegd maar nu is het officieel; HBO heeft Girls gecanceld, er komt geen zevende seizoen. Dunham vertelde in een radio-interview: “Het is echt spannend. Ik begon te werken in deze serie toen ik 23 jaar was en nu word ik 30, dus het voelt een soort van goed dat de serie mijn jaren 20 ingeklemd heeft en nu ga ik de wereld verkennen.” Het zesde en nu laatste seizoen zal in 2017 van start gaan bij HBO.

  Jekyll & Hyde
  - ITV heeft de slecht bekeken dramaserie Jekyll & Hyde gecanceld na één seizoen, ondanks het feit dat er al voorwerk was verricht voor het tweede seizoen. Het eerste seizoen ging in première in oktober 2015 met veel publiciteit en de eerste aflevering trok dan ook 4,3 miljoen kijkers. De serie eindigde op 27 december met een dubbele aflevering met slechts 1,7 miljoen kijkers.

  Rizzoli & Isles
  - Aan alles komt een eind, ook aan Rizzoli & Isles. Het al aangekondigde zevende seizoen zal tevens de laatste zijn. TNT president Kevin Reilly over deze beslissing: “We voelde dat het tijd was. Iedereen heeft er een goed gevoel over.” Seizoen 6B zal dinsdag 16 februari 2016 weer van start gaan. Angie Harmon (Rizzoli) en Sasha Alexander (Isles) schreven de volgende tweets:


  The Fall
  - Voor de fans van The Fall is er slecht en goed nieuws. Het slechte nieuws is dat de BBC en Allan Cubitt (schrijver) besloten hebben dat het derde seizoen het laatste zal zijn van The Fall, ondanks het feit dat hoofdrolspeelster Gillian Anderson wel door wilde gaan. Het goede nieuws is dat de serie, die momenteel wordt opgenomen in Ierland, een einde krijgt onder zijn eigen voorwaarde.

  Nieuwe Series
  Knightfall
  -History is bezig met een tiendelige serie over de Tempeliers. Knightfall wordt een serie over de elite krijgers van de kruistochten.

  Start- en premièredatums Series
  12 Monkeys
  - Op maandag 18 april 2016 is het zo ver, dan gaat het tweede seizoen van de tijdreis-sciencefiction serie 12 Monkeys van start. Zie tweet hieronder:

  Bates Motel
  - A&E had de eigentijdse prequel van de Alfred Hitchcock film Psycho al vernieuwd met een vierde en vijfde seizoen, het wachten was alleen op een startdatum voor het vierde seizoen. Vanaf 7 maart 2016 zullen we kunnen zien hoe Norman steeds meer de controle verliest over zijn gezonde verstand en hoe Norma wanhopig haar zoon probeert te helpen.

  Containment
  - Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt, maar dit voorjaar zal de epidemie-uitbraakserie Containment in première gaan bij The CW. En er is bekend gemaakt dat de serie, die gebaseerd is op de Belgische serie Cordon, dertien afleveringen gaat krijgen.


  Damien
  - Vanaf 7 maart 2016 zullen we weten hoe het met Damien is vergaan sinds de film The Omen uit 1976. De nieuwe A&E serie Damien heeft ook een nieuwe teaser gekregen, zie hieronder;
  Video on youtube


  Daredevil
  - Na vele speculaties over de startdatum van het tweede seizoen van de Originele Netflix superheldenserie Daredevil heeft Netflix de datum nu eindelijk officieel bekend gemaakt. Vrijdag 18 maart 2016 is het zover, dan zal Netflix het dertiendelige tweede seizoen gaan uitbrengen, zie de trailer hieronder:
  Video on youtube


  Fear The Walking Dead
  - AMC heeft besloten om het met Fear The Walking Dead hetzelfde aan te pakken als met The Walking Dead. Fear The Walking Dead zal ook in twee delen worden uitgezonden. Het eerste deel zal op zondag 10 april van start gaan. De eerste zeven afleveringen van de vijftien zullen in de lente worden uitgezonden en de laatste acht afleveringen zullen later in 2016 worden uitgezonden. Net als met The Walking Dead zal Talking Dead direct na Fear The Walking Dead worden uitgezonden.

  Game of Thrones
  - HBO heeft aangekondigd wanneer het zesde seizoen van Game of Thrones van start zal gaan. De fans zullen dan (waarschijnlijk) eindelijk gaan zien wat het lot van Jon Snow zal zijn. Het gesprek van de dag sinds de cliffhanger van het vijfde seizoen. Maar HBO president Lombardo heeft ook verklapt dat er gesprekken gaande zijn over het mogelijke zevende en achtste seizoen van de immens populaire fantasieserie Game of Thrones. Op zondag 24 april om 21.00 uur zal de eerste aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones van start gaan.

  Silicon Valley
  - HBO heeft bevestigd dat de komedieserie Silicon Valley op 24 april 2016 van start zal gaan. Het derde seizoen van de Emmy en Golden Globe genomineerde serie gaat van start om 22.00 uur direct na het zesde seizoen van Game of Thrones.

  The Venture Bros.
  - Het wachten is bijna over, de animatie serie The Venture Bros., die nieuw leven is ingeblazen door Adult Swim gaat op 31 januari 2016 van start. Zie de trailer hieronder;
  Video on youtube


  Turn
  - Het derde seizoen van Turn: Washington’s Spies gaat op maandag 25 april 2016 van start. Het tiendelige derde seizoen gaat richting een belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis; de desertie van de verrader Benedict Arnold (Owain Yeoman).

  Underground
  - WGN America heeft aangekondigd dat de serie Underground, die het verhaal vertelt van een groep Georgia katoenpluk-slaven die een gedurfde 960 kilometer lange ontsnapping plannen, op woensdag 9 maart 2016 in première zal gaan. Zie alvast de main title hieronder:
  Video on youtube


  Veep
  - Het vijfde seizoen van de HBO komedieserie Veep zal op zondag 24 april van start gaan om 22.30 uur. Veep heeft weer nominaties gekregen bij de People’s Choice Awards, de SAG Awards en de Goldon Globes. De serie Veep heeft inmiddels vele nominaties en prijzen in de wacht gesleept, waaronder Emmy’s, SAG Awards en Critics Choice Television Awards.

  Vernieuwde Series
  Broad City
  - Op woensdag 17 februari 2016 gaat het derde seizoen van de kritisch toegejuichte serie Broad City weer van start bij Comedy Central. Maar dat is niet alles van het goede nieuws voor fans van de komedieserie. Broad City is ook vernieuwd met een vierde en vijfde seizoen door Comedy Central. Jacobson en Glazer zijn dus verzekerd voor nog twee seizoenen.

  Celebrity Family Feud
  - ABC heeft het spelprogramma Celebrity Family Feud vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen van het spelprogramma Celebrity Family Feud, dat gepresenteerd wordt door Steve Harvey, staat gepland om in de zomer van 2016 van start te gaan.

  Inside Amy Schumer
  - Het vierde seizoen van Inside Amy Schumer gaat ergens in april 2016 van start maar Comedy Central heeft de komedieserie nu al vernieuwd met een vijfde seizoen. Lees hieronder wat de Leading Lady of Comedy daar zelf over te twitteren had:

  The Ellen DeGeneres Show
  - Ellen is voorlopig tot 2020 nog op de buis te zien met haar talkshow The Ellen DeGeneres Show. De show was al vernieuwd met een veertiende seizoen, maar NBC-owned stations wil de talkshow tot nog zeker seizoen 17 behouden. Valari Staab, president van NBC Universal Owned Television Stations zei over deze vernieuwing: “Voor meer dan een decennium is Ellen verankerd in de programmering voor overdag bij NBC-owned stations, ze biedt een geweldige namiddagshow aan haar kijkers en zorgt voor een sterk begin van onze avondprogrammering en ze helpt met het lanceren van nieuwe hits.”

  The Incredible Dr. Pol
  - National Geographic Wild heeft de dierenarts met Nederlandse roots een achtste seizoen gegeven. Het achtste seizoen van The Incredible Dr. Pol is op 9 januari 2016 van start gegaan.

  The People's Couch
  - Wil jij weten hoe andere mensen televisie kijken? Dat kan, Bravo heeft The People’s Couch vernieuwd met een vierde seizoen. Op vrijdag 15 januari 2016 zal het vierde seizoen van de realityserie The People’s Couch weer van start gaan.

  The Royals
  - E! heeft de fictieve koninklijke familie Henstridge een derde seizoen gegeven. Het tweede seizoen van The Royals zal op 17 januari eindigen, en het derde seizoen zal net als de voorgaande twee seizoenen tien afleveringen krijgen.

  Treehouse Masters
  - Animal Planet wil nog meer boomhutten gebouwd zien worden. De professionele boomhuttenbouwers van Treehouse Masters hebben van Animal Planet een vijfde seizoen gekregen. Op 15 januari 2016 zullen de meesters van het boomhutten bouwen terugkomen.

  Vixen
  - CW Seed heeft de superhelden animatieserie Vixen vernieuwd met een tweede seizoen. Net als het eerste seizoen zal Vixen uitgezonden worden op CW Seed.

  Younger
  - Veel woorden maakte TV Land er niet aan vuil, de dramedy Younger is vernieuwd met een derde seizoen en die zal in het najaar van 2016 van start gaan. Het tweede seizoen van Younger gaat op 13 januari 2016 van start bij TV Land.

  Casting Nieuws
  NCIS
  - Michael Weatherly zal aan het eind van het dertiende seizoen de serie NCIS gaan verlaten. Weatherly, die Special Agent Tony DiNozzo speelt in de immens populaire serie NCIS, is het tweede originele cast lid die de serie gaat verlaten. Weatherly tweette het volgende over zijn vertrek:  Kijkcijfers
  Week 53
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 28 december tot en met 3 januari.

  MijnSerie
  Speciale afleveringen
  - Vanaf deze week is het ook mogelijk om de speciale afleveringen van je favoriete series bij te houden. Op 5 januari 2016 zijn er 17.000 speciale afleveringen toegevoegd.

  Update
  - Deze week is er ook weer een hele handige update gedaan. Vanaf deze week zijn er producenten en schrijvers toegevoegd aan de series. Ook is er een link bij de seriepagina toegevoegd naar de zender, makkelijker zoeken dus.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Netflix is vanaf deze week wereldwijd beschikbaar.

  Overlijdensberichten
  Pat Harrington Jr.
  - Pat Harrington Jr.(foto uit 2011) heeft het gevecht tegen Alzheimer op 6 januari 2016 verloren. De acteur met een enorme carrière is in 1949 begonnen in de televisieserie The Ford Theatre Hour. Harrington Jr. speelde onder andere in The Man From U.N.C.L.E., Aquaman, The Partridge Family, The Love Boat, Murder, She Wrote en hij leende zijn stem aan Captain Caveman & the Teen Angels. Zijn laatste rol was in 2012 in Hot in Cleveland. Pat Harrington Jr. wordt overleefd door zijn vier kinderen. Daniel Patrick Harrington Jr. is 86 jaar geworden, R.I.P.


  Vilmos Zsigmond
  - Oscar winnaar regisseur van fotografie Vilmos Zsigmond (foto uit 2007) is op 1 januari 2016 overleden. Hij werkte vooral aan films maar Zsigmond heeft ook 24 afleveringen van The Mindy Project gefilmd. Ook heeft hij de miniserie The Mists of Avalon gefilmd. Vilmos Zsigmond wordt overleefd door zijn twee kinderen, hij is 85 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  - Tot 13 januari kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Downton Abbey
  - Klik hier als je kans wilt maken op het tweede deel van het zesde seizoen van Downton Abbey.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Love
  - De nieuwe originele Netflix serie heeft een teaser video gekregen, zie hieronder:
  Video on youtube


  The X Files
  - Fans kunnen een half uur lang kijken naar de mini-documentaire The X Files: Re-opened die bomvol zit met voorproefjes en interviews. Zie hieronder:
  Video on youtube


  Verkiezing van de beste series van 2015
  Verkiezing van de Beste Series van 2015
  - Op 11 januari 2016 kunnen we weer stemmen op de beste series van 2015. Wil je weten welke categorieën, klik hier, Joske Dik heeft het op een rijtje voor je gezet.

  Verkiezing: De Beste Animatieserie van 2015
  - Wat wordt de beste animatieserie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel Beste Animatieserie.

  Verkiezing: De Beste Komedieserie van 2015
  - Wat wordt de Beste Komedieserie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel Beste Komedieserie.

  Verkiezing: De Beste Mini-serie van 2015
  - Wat wordt de beste mini-serie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel Beste Mini-serie.

  Verkiezing: De Beste Misdaadserie van 2015
  - Wat wordt de beste misdaadserie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel Beste Misdaadserie.

  Verkiezing: De Beste Nederlandse serie van 2015
  - Wat wordt de beste Nederlandse serie van 2015? Klik hier om de column van Manju Reijmer te lezen.

  Verkiezing: De Beste Nieuwe Serie van 2015
  - Wat wordt de beste nieuwe serie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel Beste Nieuwe Serie.

  Verkiezing: De Beste Sci-fi van 2015
  - Wat wordt de beste sciencefiction serie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel De Beste Sci-fi.

  Verkiezing: De Beste Serie van 2015 om te Binge-watchen
  - Wat wordt de Beste Serie van 2015 om te Binge-watchen? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel De Beste Serie van 2015 om te Binge-watchen.

  Verkiezing: De Beste Superhelden Serie van 2015
  - Wat wordt de beste superhelden serie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel Beste Superhelden Serie.

  Verkiezing: De Meest Teleurstellende Serie van 2015
  - Wat wordt de meest teleurstellende serie van 2015? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel De Meest Teleurstellende Serie.

  Verkiezing: De Beste Serie van 2015
  - Wat wordt de beste serie van 2015? Lees vanmiddag de column 'Verkiezing: De Beste Serie van 2015' om te lezen wie er meedingen naar de titel Beste Serie van 2015.

  Verkiezing: welke in 2015 geëindigde serie zal jij het meest missen?
  - Wat wordt serie die het meest gemist gaat worden? Klik hier om te lezen wie er meedingen naar de titel De Meest Gemiste Serie uit 2015.

  Voor je Serieagenda
  Welke serie beginnen aankomende week?*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari 2016
  - 11 januari:
  Benidorm – Seizoen 8 (ITV1)
  Fashion Police – Seizoen 15 (E!)
  - 12 januari:
  Stella (2012) – Seizoen 5 (Sky1)
  - 14 januari:
  The Life Of Rock With Brian Pern – Seizoen 3 (BBC Four)
  - 15 januari:
  Degrassi – Seizoen 15 (CTV)
  Série Noire (2014) – Seizoen 2 (Radio Canada)
  L'Ispettore Coliandro – Seizoen 5 (RAI Fiction)
  Treehouse Masters – Seizoen 5 (Animal Planet)
  The People's Couch – Seizoen 4 (Bravo)
  Shetland – Seizoen 3 (BBC One)
  - 17 januari:
  Call the Midwife – Seizoen 5 (BBC One)

  Een kleine mijlpaal deze week voor mij persoonlijk: al twee jaar actief schrijvend voor MijnSerie. Op 10 januari 2013 heb ik mijn eerste recensie (Merlin) ingeleverd voor MijnSerie. Ik heb inmiddels 145+ recensies, 35+ columns, meer dan 500 nieuwsberichten geschreven, ik ben op televisie geweest voor MijnSerie en het einde is nog lang niet in zicht. Want de ideeën zijn nog niet opgedroogd en het serie aanbod wordt elk jaar groter, althans zo lijkt het. En het allerbelangrijkste: ik doe het nog steeds met heel veel plezier. Ook met plezier schrijven voor MijnSerie? Meld je aan, MijnSerie kan altijd (nieuws)schrijvers gebruiken.

  Met overzichtelijke actieve groet

  Mandy

  P.S. En vergeet vanaf vandaag niet te gaan stemmen op alle, een paar of één van de twaalf categorieën voor beste serie van het jaar.


  Nieuwe serie Underground
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (5)

  avatar_anonymous
  11 jan 2016 12:36 -
  Gefeliciteerd met je mijlpaal
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  11 jan 2016 17:52
  Dank je wel.
  Reageer
  avatar_manon_loves_series
  11 jan 2016 17:33 -
  Noooooooo! Rizzoli & Isles :(
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  11 jan 2016 17:53
  Vind het ook niet leuk, maar misschien is het tijd?
  Reageer
  avatar_xlucasverbunt
  19 jan 2016 08:02 -
  Hey! Er staat een foutje in de aankomende series onderaan! Het ''vijftiende'' seizoen van Degrassi is geen vijtiende seizoen. Het is het eerste seizoen van Degrassi: Next Class. De gewone Degrassi (ookwel The Next Generation) is gestopt na het veertiende seizoen. Dit staat ook verkeerd op de serie pagina!
  Reageer