Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Verkiezing: De Beste Serie van 2015 om te Binge-watchen

Deze column dient ter ondersteuning van de verkiezing van de beste serie om te binge-watchen. Van 11 t/m 31 januari kun jij stemmen op jouw favoriet.

We drinken koffie uit een kartonnen beker terwijl we ons naar de volgende afspraak haasten, onze boodschappen voor het avondeten worden afgemeten en wel in een doos thuisbezorgd, en je dates regel je op Tinder terwijl je thee drinkt met je oma. Alles moet tegenwoordig supersnel en super efficiënt. En dat is geen wonder ook, want waar haal je anders de tijd vandaan om een heel seizoen Orange is the New Black aan één stuk door te bingen?

De volgende aflevering begint over: 5... 4... 3... 2... 1... Ennnn daar zit je wéér vijftig minuten aan de buis gekluisterd! Er zijn zoveel series die speciaal voor deze kijkwijze gemaakt zijn, dat deze categorie ieder jaar zou kunnen verdubbelen. Dat zijn dit jaar Orange is the New Black, Ash vs. Evil Dead, House of Cards en Narcos. En sommige van deze series zitten zelf zo in elkaar, dat je ze op ieder willekeurig moment uit zou kunnen zetten om later weer verder te kijken. Ze hebben geen enorme cliffhangers waardoor je de volgende aflevering gewoon móet kijken (eerlijk gezegd, de volgende aflevering overkomt je vaak gewoon). Dus heb ik in deze categorie ook een aantal series meegenomen die of zo verslavend zijn, of zulke hypnotiserende cliffhangers hebben, dat ze echt perfect te bingen zijn. Daarvan zijn uiteindelijk de volgende series overgebleven: iZombie, Orphan Black en The Blacklist.

Maar deze categorie bevat ook een kleine uitzondering. Het is de enige categorie die een non-fictie serie bevat. Maar binge-watch-expert Netflix zou binge-wacth-expert Netflix niet zijn, als je hun nieuwste documentairereeks zonder blikken of blozen uit zou kunnen zetten. En vandaar de uitzondering voor het bloedstollende Making a Murderer, de serie waar ook ik van dacht even één afleveringetje te kijken, om tien uur later compleet dood van binnen roerloos in bed voor me uit te liggen staren. Hele volksstammen snelden zich naar Reddit om daar met andere amateur internetdetectives de moord op Teresa Halbach op te lossen. Ik heb sinds de laatste aflevering van Game of Thrones niet meer zoveel theorieën gehoord naar aanleiding van een serie. Dát is televisie. En daarvoor zijn we hier natuurlijk. Grote grap van Making a Murderer? Als het een fictief verhaal was geweest hadden we hoofdschuddend en schaterlachend de tv uit gezet; want dit verzin je niet!

Nog even alle kanshebbers voor de titel ‘beste serie om te binge-watchen’ op een rijtje: iZombie, Orange is the New Black, Ash vs. Evil Dead, Orphan Black, House of Cards, The Blacklist, Narcos en Making a Murderer. Welke serie zie jij graag winnen? Vanaf maandag 11 januari tot en met 31 januari kun jij daarop je stem uitbrengen, of nu in de reacties alvast vertellen waarom jij een van deze series onmogelijk uit kon zetten.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (15)

avatar_sarlottje
09 jan 2016 18:02 -
The Blacklist
Reageer
avatar_kimregts
09 jan 2016 18:04 -
1. The Blacklist
2. IZombie
3. Orphan Black
Reageer
avatar_soereyaalhillawie
09 jan 2016 18:05 -
Orphan Black, alleen al omdat de hoofdrolspeelster één van de betere actrices van dit jaar is.
Reageer
avatar_BingingBirgit
09 jan 2016 18:14 -
House of Cards wint het in deze categorie wel van OITNB en Narcos, vind ik. Ash vs. Evil Dead heb ik per week bekeken dus niet gebinge-watched. Maar die voldoet ook wel aan mijn criteria.
Reageer
avatar_KE1992
09 jan 2016 18:19 -
House of Cards en OITNB
Reageer
avatar_CC11
09 jan 2016 18:26 -
1. Making a Murderer
2. Narcos
3. House of Cards
Reageer
avatar_RLS90
09 jan 2016 18:50 -
Narcos
En waar is Daredevil??
Reageer
avatar_Glenn86
09 jan 2016 19:51 -
1. Narcos
2. The Blacklist
3. Orange Is The New Black
Reageer
avatar_anonymous
09 jan 2016 20:08 -
iZombie
Reageer
avatar_JessicaD
09 jan 2016 20:22 -
Tot nu toe heb ik eigenlijk per categorie maar 1 of 2 die ik kijk en/of goed vind.
Maar als ik hieruit moet kiezen ga ik voor Orphan Black.
Reageer
avatar_fidodido
09 jan 2016 21:50 -
1. House of Cards
2. The Blacklist
Reageer
avatar_anonymous
10 jan 2016 04:39 -
Hoe Making a Murderer in elkaar is gezet is een lang en slopend proces geweest voor de makers.
Wat een knappe docu. Terechte aandacht wereldwijd! En in 1 rits uitgekeken.
Reageer
avatar_shira66
10 jan 2016 07:43 -
Persoonlijk had ik nooit echt last van het fenomeen binge-watching totdat ik afgelopen week Making a Murderer opzette.....pffff....heb het idee dat ik nu nog kleine oogjes heb.
Reageer
avatar_HereIsTom
10 jan 2016 14:51 -
Er mist er eentje en dat is onze nummer één voor bin watching;
1. Orange Is The New Black
Reageer
avatar_anonymous
11 jan 2016 00:23
Orange Is The New Black staat er zeker tussen, dus daar kun je de 11e op stemmen :)
Reageer

Laatste nieuws

In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Showtime heeft een vijfde seizoen van The Chi aangekondigd. De Amerikaanse dramaserie werd net na de finale van het vierde seizoen vernieuwd.
Vandaag, 10:00
Amazon Prime Video maakt de premièredatum van de The Lord of the Rings serie bekend. Daarnaast is er ook een foto gedeeld.
Vandaag, 09:00
3
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Atlantic Crossing. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:01
Het leek er op dat Criminal Minds na de beëindiging in 2020 bij Paramount+ verder zou gaan. Volgens hoofdrolspeelster Paget Brewster liggen de plannen nu stil.
maandag, 10:00