Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Verkiezing: De Beste Superhelden Serie van 2015

Verkiezing: De Beste Superhelden Serie van 2015

Superhelden zijn hot. Je moet minstens één of twee van die supermensen op je kijklijst hebben staan anders hoor je er kennelijk niet bij. Zoiets als: “Heb jij Jessica Jones nog niet gezien?” En als je dan ontkennend antwoord is de verontwaardiging groot: “Wat, echt niet?” Hoe kun je nou niet dit jaar naar een superheld hebben gekeken, het kon je in ieder geval niet zijn ontgaan dat ze er waren, in zeer grote hoeveelheden. Net als superschurken trouwens, die stiekem soms toch leuker zijn dan zijn brave tegenhanger; Everyone Has a Cobblepot, toch?



Goed Gotham dus, tja Gotham, heel weinig superige (is dat wel een woord?) Superhelden maar heel veel superige Superschurken. Het tweede seizoen heeft niet voor niets de ondertitel “Rise of the Villains”, en wat voor villains. Door en door slechte schurken maken Gotham onveilig en wie zijn dan de superhelden? Een Batman die nog niet eens volgroeid is, Catwoman die zich nog geen vrouw mag noemen. Jim Gordon die nooit een superheld, inclusief kostuum, zal worden. Al is hij natuurlijk wel de held in dit verhaal…soms. Maar het is te leuk om te stoppen met kijken naar de briljante Oswald “Penquin” Cobblepot (Robin Lord Taylor). Soms zijn Superschurken meer super dan Superhelden.



Bill (David Carradine) in Kill Bill: Volume 2 heeft een prachtige verklaring waarom Superman en/of Supergirl zo bijzonder is. Ik ben het met Bill eens, deze superhelden zijn bijzonder, maar is Supergirl de serie dat ook? Kara Zor-El (Melissa Benoist), het nichtje van Superman, heeft sinds 26 oktober 2015 haar eigen televisieserie. Supergirl werd redelijk goed ontvangen door de critici en het publiek. De première had in totaal 12,96 miljoen kijker, dat aantal is inmiddels gezakt tot gemiddeld 7,95 miljoen kijkers per aflevering. Hebben de kijkers gelijk? Persoonlijk vind ik van niet. Supergirl is oppervlakkig en de speciale effecten en verhaallijn laten vaak te wensen over. Al is de hoofdrolspeelster Benoist wel een verademing om naar te kijken, jong, fris en een leuke, maar niet super, Superheld.



Peggy Carter is geen Superheld pur sang. Al komt ze wel uit het universum van Marvel. En in dat universum was Peggy Carter eigenlijk maar een bij personage. Tot het moment dat ze besloten een film te maken over haar vriendje Captain America. Hayley Atwell speelt zowel in de films over Captain America als in de televisieserie Peggy Carter. Het eerste seizoen met acht afleveringen is in januari en februari van 2015 uitgezonden en had gemiddeld 5,02 miljoen kijkers. Genoeg voor ABC om er nog een tweede seizoen aan vast te plakken die op 19 januari 2016 van start zal gaan. Op Rotten Tomatoes wordt het volgende gezegd over Agent Carter: “De focus ligt bij Peggy Carter als een persoon als eerste en een actieheld als tweede en dat maakt van Marvel's Agent Carter een winnend, stijlvol drama met uitbarstingen van opwinding en een onderstroom van brutale plezier.”



Agents of S.H.I.E.L.D., een heleboel Superhelden bij elkaar, maar zijn ze allemaal super? Het tweede seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. werd bij de critici beter ontvangen dan het eerste seizoen. Volgens Rotten Tomatoes is de serie er zeker van dat het de comic book fans zal plezieren maar de sterke cast en het vlotte tempo zal ook zeker in de smaak vallen bij niet comic book fans. Agents of S.H.I.E.L.D. is dus super volgens vele, al hoor je hier en daar ook wat andere geluiden. Het grote succes is uitgebleven voor ABC met Agents of S.H.I.E.L.D. Ze hebben dan ook besloten om niet door te gaan met de geplande spin-off Marvel’s Most Wanted. Het eerste seizoen trok gemiddeld 5,45 miljoen kijkers en het tweede seizoen had 3,88 kijkers gemiddeld. Op 8 maart 2016 gaat het derde seizoen weer verder. Er is nog niets bekend over een eventueel vierde seizoen.



“My name is Oliver Queen”, zo beginnen de meeste afleveringen van Arrow, inmiddels al bezig met het vierde seizoen. Arrow heeft iets goeds voortgebracht namelijk The Flash en daaruit is nog iets heel leuks ontstaan, de cross-over afleveringen. Want Arrow zou wat mij betreft nu mogen stoppen, maar dan zou ik de enorm leuke cross-over afleveringen missen en Felicity, die zou ik ook gaan missen. En dat stoppen bedoel ik niet zo letterlijk, de terugblikken naar het eiland mogen stoppen, dat is een ding wat zeker is. Maar verder is Arrow een uitstekende maar niet super Superheld. Misschien ligt dat aan het feit dat de Arrow eindelijk een waardige tegenstander heeft gekregen in de persoon van Damien Darhk (Neal McDonough). Superschurk Darhk snap het schurk zijn, heerlijk super Superschurken die begrijpen wat het betekend om boef te zijn. Hoop dat hij dan ook lang mag meegaan in Arrow.



Zoals gezegd de spin-off van Arrow, The Flash (2014). The Flash is een super Superheld. Hij is bij tijd en wijle onzeker, hij is schattig en heeft girl-issues. En dat is wat voor mij een superheld super maakt, zijn/haar menselijkheid. Onaantastbaar is leuk, maar een superheld moet wel een hart hebben, net als zijn schurkerige tegenstander dat niet moet hebben. Superhelden zonder hart zijn niet super en schurken met een hart zijn niet schurkerig genoeg. Zo ik heb het gezegd, The Flash (2014) is leuker dan Arrow (had The Flash Felicity maar, zou het nog leuker zijn). The Flash (2014) heeft ook een lichte vorm van humor en zelfspot, iets wat bij Arrow eigenlijk volledig absent is. The Flash (2014) heeft ook enkele Superschurken, die soms wat minder superschurkerig mogen zijn, denk daarbij aan Captain Cold. The Flash (2014) mag nog wel wat langer een super Superheld zijn.



En dan voor mij de eerste verrassing van 2015, Daredevil. Met de eerste aflevering kon ik helemaal niets, maar wat ben ik blij dat ik ben blijven kijken. Eindelijk een waardige Superheldenserie. En een super Superheld. Een menselijke held waarbij de superheldendaden niet op de voorgrond staan maar de mens achter de Superheld. Geen bombastische beelden maar prachtig gefilmd in een stijl waar Marvel trots op mag zijn. Natuurlijk zijn Superhelden als Agents of S.H.I.E.L.D, The Flash (2014) en Arrow leuk, maar Daredevil voelt aan zoals ze het in comics hebben bedoelt. Met andere woorden een Superheld wordt niet zomaar een held, hij is eerst en vooral mens (Superman en Supergirl niet meegerekend) en daarna pas Superheld. En wat heeft Daredevil een super Superschurkerige schurk. Netflix heeft absoluut raak geschoten met de super Superheld.



Via Daredevil komen we bij de laatste Superheld, die ik meer dan super vind. Voor mij is Jessica Jones dé super Superheld. Menselijke, getraumatiseerd, drinkend en vloekend je een weg banend door het leven. Jessica Jones is dat allemaal, niets menselijk is haar vreemd. Jessica Jones verdient zeker een plekje in de top drie. Om alle voorgaande redenen en meer. De hele opzet van de serie is geweldig, de muziek, de decors en aankleding, de geweldige bijrollen en niet te vergeten Luke Cage, die dit jaar een eigen Superhelden serie krijgt bij Netflix. Ook hier hebben ze essentie van een Superheld goed gevangen. Een Superheld wordt niet zomaar Superheld, daar ligt (vaak) iets traumatisch aan ten grondslag en dat hebben ze in Jessica Jones meer dan uitstekend uitgebeeld. Ik zou zeggen kom maar op met het tweede seizoen.

Dit zijn alle Superhelden series waar jullie dit jaar op kunnen gaan stemmen. Ik ben heel erg benieuwd naar de uitslag. Gaat leuke, schattige en mooie Supergirl winnen of toch de ruwe bolster, blanke pit Jessica Jones? Of zal Arrow het gaan winnen van The Flash (2014) dit jaar? Of maakt dit jaar Gotham kans als outsider omdat die meer schurken heeft dan helden? Vanaf 11 januari 2016 kunnen jullie je stem gaan uitbrengen. Doen hoor!

Nieuwe Superheld van 2016, Luke Cage?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (21)

anonymous
anonymous 10 januari 2016, 16:49
1. Gotham
2. Arrow
3. Agent Carter
4. The Flash
BingingBirgit
BingingBirgit 10 januari 2016, 16:50
Supergirl: Vanwege mij grote liefde voor Superman begon ik hier mee en vind Benoist ook leuk om naar te kijken. Maar onlangs mee gestopt want ik kon het allemaal niet meer serieus nemen.

Gotham is super awesome maar iets te weinig super Superhelden.

Daredevil vond ik ook fantastisch. Vooral het verhaal, de vechtscenes en de superschurk. Maar die andere acteurs (van het advocaten kantoor) vond ik niet zo overtuigend.

The Flash: De quilty pleasure die ik altijd zou blijven kijken. Cisco ❤️

Jessica Jones: ben het eens met alles wat je zei en daar ga ik ook op stemmen!!
Glenn86
Glenn86 10 januari 2016, 16:55
1. The Flash
2. Arrow
3. Gotham
KE1992
KE1992 10 januari 2016, 16:58
1. Daredevil
2. Jessica Jones
kimregts
kimregts 10 januari 2016, 17:22
1. Arrow
2. Daredevil met The Flash
3. Agents of SHIELD
4. Jessica Jones
5. Gotham en Supergirl
6. Agent Carter.
7. IZombie vind ik er ook wel in thuis horen.
8. Constantine. Jammer dat deze gecanceld is. Leuk dat hij nu te zien is in Arrow!

Er zijn nog wel een aantal series die ik in het lijstje van superhelden of supernaturals zou kunnen zetten. Dit zijn dan geen op DC of Marvel comic (of imprint daarvan) series, maar voor mij ook erg vermakelijk.

Dit is echt mijn genre. Superhelden, Super Natural, Drama met Sci-Fi, ik kan mijn lol op. Heerlijk!!! Ik kijk onwijs uit naar Luke Cage, Legends of tomorrow, Iron Fist, Preacher en The Defenders.
Op film gebied kan ik dit jaar ook mijn lol op.
fidodido
fidodido 10 januari 2016, 17:32
1. Gotham
2. Arrow
3. The Flash
4. Daredevil
5. Agent Carter
6. Agents of Shield
WinterSoldier15
WinterSoldier15 10 januari 2016, 17:33
1. Arrow
2. Agent Carter
3. The Flash

Verder ga ik ze niet in een volgorde zetten, want daar kom ik nooit uit
JanWillemK
JanWillemK 10 januari 2016, 17:41
Seizoen 2 van Gotham is tot nu toe subliem. Mijn stem gaat daar zeker naartoe!
Mandy1966
Mandy1966 10 januari 2016, 18:08
Volledig mee eens, alleen is het geen superheldenserie maar een superschurkenserie, LOL.
JanWillemK
JanWillemK 10 januari 2016, 19:24
Daar heb je inderdaad wel een goed punt, haha.
JessicaD
JessicaD 10 januari 2016, 17:46
1. The Flash
2. Agent Carter

Supergirl hoort echt niet in dit lijstje thuis xD
Mandy1966
Mandy1966 10 januari 2016, 17:58
Ben het met je eens, van Supergirl, maar ik heb het lijstje niet samengesteld. Vind ook Agent Carter niet echt er in thuishoren.
anonymous
anonymous 10 januari 2016, 19:45
De andere series in deze lijst mogen natuurlijk niet eens naar de schoenen van Daredevil en Jessica Jones kijken, laat staan eraan komen. Is niet eens een eerlijke wedstrijd.
RLS90
RLS90 10 januari 2016, 20:56
1. Daredevil
2. Arrow
tweemaalh
tweemaalh 10 januari 2016, 22:36
1. Jessica Jones
2. Daredevil
3. Agents of S.H.I.E.L.D.
4. Agent Carter
5. The Flash
6. Arrow
7. Gotham
187bigmeat
187bigmeat 11 januari 2016, 00:15
1. Arrow
2. The Flash
3. Agents of SHIELD
4. Supergirl
5. Agent carter
6. Dare devil
7. Jessica Jones
8. Gotham
9. I Zombie.
10. Constantine.
anonymous
anonymous 11 januari 2016, 01:29
Agents of shield
KoNijn
KoNijn 11 januari 2016, 08:48
Daredevil
Arrow
Agents of shield
CC11
CC11 11 januari 2016, 08:52
Daredevil zonder enige concurentie
anonymous
anonymous 30 december 2017, 18:56
Arrow
Super girl
Legends of tomorrow
The flash
Daredevil
JanWillemK
JanWillemK 31 december 2017, 09:54
Hoezo zit ik nog te reageren uit een nieuwsbericht van 2016...... :P
Log in om een reactie achter te laten