Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 21

Weekoverzicht 21

Zo wordt je overspoeld met schema’s, vernieuwingen, gecancelde en nieuwe series, en zo komt het nieuws nog slechts mondjesmaat binnen en blijven sommige prangende vragen zelfs onbeantwoord. Komt je favoriete serie nu wel of niet terug in de herfst of toch pas in midseason? En wel The Mindy Project en Ripper Street nieuw leven inblazen maar nog geen woord over jou gecancelde favoriete serie. Zal je serie het overleven tussen alle nieuwe series, en welke nieuwe serie ga je nu volgen? Allemaal vragen waar nog geen antwoord op komt. En helaas kunnen wij je niet vertellen welke nieuwe serie je moet gaan volgen, dat is een kwestie van smaak en voorkeur. Maar eerst nog even het nieuws van 18 mei tot en met 25 mei.

Series
Bates Motel
- In het vorige weekoverzicht hadden we het al over Bates Motel en dat de serie waarschijnlijk 5 seizoen gaat krijgen. Carlton Cuse, schrijver van de serie, was al begonnen met het vierde seizoen. Nu heeft A&E nog steeds niets officieel aangekondigd, maar ook uitvoerend producent Kerry Ehrin is er heilig van overtuigd dat, ondanks de tegenvallende kijkcijfers, Bates Motel vernieuwd zal worden met een vierde seizoen. Zie hier haar tweet: Volgens Ehrin zal Freddie Highmore in het vierde seizoen één aflevering gaan schrijven. Maar het blijft wachten op de officiële vernieuwing van A&E.

Bering Sea Gold
- Discovery Channel heeft Bering Sea Gold vernieuwd met een vijfde seizoen, dat heeft Emily Riedel verklaard. De dregkapitein heeft het vijfde seizoen bevestigd tijdens een Facebook Q&A: “Hey lieve mensen! Ik ben bezig met een Q&A, en ik ben echt blij dat je kwam om vragen te stellen! Ik sta klaar om weer aan het werk te gaan op de boot voor het komende seizoen, ik wens je een geweldig weekend!”

Bitten
- De Canadese weerwolfserie van Space krijgt een derde seizoen. "Bitten is een groot succesverhaal voor Space", vertelt Tracey Pearce, senior vicepresident, specialty en pay van Bell Media. "Het is enorm belonend om te zien dat de serie een dergelijk gepassioneerde en toegewijde internationale fan basis heeft opgebouwd. Felicitaties aan de cast, crew en onze partners No Equal Entertainment, Entertainment One en Hoodwink Entertainment. We kijken uit naar nog een geweldig seizoen van deze moorddadige goede serie."

BoJack Horseman
- Netflix heeft de startdatum aangekondigd van de komedieanimatie serie BoJack Horseman. Het tweede seizoen met twaalf afleveringen zal op 17 juli bij Netflix van start gaan.


Count Arthur Strong
- BBC One heeft aangekondigd dat er van de BAFTA genomineerde en bejubelde serie Count Arthur Strong een derde seizoen gaat komen. De serie die begon op BBC Two in 2013 en voor het tweede seizoen verhuisde naar BBC One, is een Britse komedieserie van zeven afleveringen van 30 minuten. De productie en uitzendingen staan gepland voor 2016.

Ex on the Beach
- Nog meer vernieuwingen bij MTV. Er zullen nog een seizoen lang vakanties geruïneerd worden door uit het water lopende ex-en.

Finding Carter
- Twaalf extra afleveringen voor deze MTV-serie, maar nog geen derde seizoen. Lees snel hoe het zit!

Full House en Fuller House
- De sequel van Full House, Fuller House, zal het moeten doen zonder de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen. Nadat er bekend was gemaakt dat de komedieserie uit de jaren ’80 een sequel zou krijgen bij Netflix bleek de tweeling van niets te weten. Nu hebben ze bevestigd dat Mary-Kate en Ashley Olsen, die in Full House Michelle Tanner speelde, niet zullen terugkeren in de sequel Fuller House.

Game of Thrones
- De HBO serie Game of Thrones blijft het, ondanks de kritische geluiden over te veel excessief geweld, uitstekend doen in de kijkcijfers. Inmiddels heeft de serie weer een nieuw record behaald. De zesde aflevering van het vijfde seizoen heeft 3.5 miljoen illegale downloads opgeleverd, dit zijn enkel de cijfers van P2P downloads. Het cijfer zal dus veel hoger zijn want de illegale streaming sites worden niet meegeteld.

Geordie Shore
- Het blijft in ieder geval nog één seizoen onrustig in de binnenstad van Newcastle. Geordie Shore krijgt een elfde seizoen van MTV UK.

Goede Tijden, Slechte Tijden
- Marjolein Keuning stopt NIET met Goede Tijden, Slechte Tijden. Op Instagram reageerde Keuning op het nogal hardnekkige gerucht dat zij GTST zal verlaten met een foto die gemaakt is op de set van GTST: “Vandaag in de kleedkamer genomen. En nee, ik ga er niet uit!” Het blad Gloss waar het gerucht vandaan komt krijgt er van langs: “Het blad weet van niks en ik gun het ze niet hun naam te noemen." Ook RTL heeft het gerucht ontkend.

Law & Order: Special Victims Unit
LET OP: dit bericht kan spoilers bevatten als je het laatste seizoen nog niet hebt gezien.
- Danny Pino (Detective Nick Amaro) zal niet terugkeren naar Law & Order: Special Victims Unit. Volgens uitvoerend producent Warren Leight is het afscheid bitterzoet: “Noah Porter Benson maakt nu deel uit van Olivia’s family en Amaro gaat naar het Westen om dichter bij zijn familie en twee kinderen te zijn en hij gaat eruit als een held.”

Limitless
- CBS geeft de film Limitless haar eigen serie. De serie krijgt dezelfde naam als de film en zal dit najaar op dinsdagavond bij CBS te zien zijn.

Scream Queens
- De officiële trailer van Scream Queens kwam deze week online. De gillende dames, waaronder Ariana Grande, zullen vanaf september te zien zijn bij Fox.

Show Me a Hero
- HBO heeft de première datum aangekondigd van de zesdelige miniseries Show Me a Hero, van maker David Simon (Treme en The Wire) en regisseur Paul Haggis (Crash). Show Me a Hero is gebaseerd op het gelijknamige non-fictie boek van Lisa Belkin, deze serie verkent de inzichten van huis, ras en gemeenschap door middel van het leven van verkozen ambtenaren, bureaucraten, activisten en gewone burgers in Yonkers, NY. De serie gaat op zondag zestien augustus in première bij HBO.

Supergirl
- Voor alle mensen die niet langer willen wachten op de eerste aflevering van Supergirl was er deze week goed nieuws. De nieuwe superheldin van CBS, die naar verwachting in november in première zal gaan, is reeds gesignaleerd. De eerste aflevering of pilot is al op internet te zien. De aflevering van hoge kwaliteit en ook ongemarkeerd was inmiddels al 120.000 keer gedownload. Dat getal zal met het uitkomen van dit nieuwsoverzicht alweer hoger zijn. Het is niet duidelijk of CBS/DC Comics per ongeluk of expres deze aflevering heeft laten uitlekken.

The Red Road
- Na twee seizoenen komt er een eind aan de Sundance TV dramaserie The Red Road. De serie met Jason Momoa krijgt nu geen afsluiting, de laatste aflevering van het tweede seizoen, die op 7 mei is uitgezonden, is nu de seriefinale geworden.

The Returned (US)
- Volgens de facebook pagina van A&E’s The Returned (US) is een tweede seizoen zeer onzeker. De bovennatuurlijke dramaserie, die gebaseerd is op het Franse Les Revenants is op 11 mei geëindigd. Sindsdien heeft A&E nog geen woord losgelaten over een eventuele vernieuwing. Op de facebook pagina is te lezen: “We zijn er nog niet zeker van.” Zou er een tweede seizoen komen van The Returned (US) zal het een volledige nieuwe koers gaan varen, aldus uitvoerend producent Carlton Cuse.

The Strain
- FX heeft de terugkeer aangekondigd van The Strain, de thriller die een Critics Choice Television Awards 2014 heeft gewonnen. The Strain, van Guillermo del Toro en Carlton Cuse, is gebaseerd op de gelijknamige best-selling trilogie van del Toro en Chuck Hogan en de best bekeken nieuwe kabelserie van 2014. Het tweede seizoen van de vampieren-virus dramaserie zal beginnen op zondag 12 juli bij FX.

Under the Dome
- Het derde seizoen van Under the Dome start 25 juni, maar over het mogelijke vierde seizoen is veel onduidelijkheid.

Zoo
- De plannen voor de nieuwe dramaserie van CBS Zoo, die op 30 juni in première zal gaan, gaan door tot een vijfde seizoen. Gebaseerd op het gelijknamige boek van James Patterson, stond Zoo in eerste instantie gepland voor een eenmalige zomerfilm, zoals District 9 of Containment, maar nu hopen ze opgewaardeerd te worden naar een serie met meerdere seizoenen. Dit heeft uitvoerend producent Jeff Pinkner verklaard aan de pers tijdens CBS’ zomerevenevement: “Zoo heeft minstens een vijf seizoenen verhaal uit gestippeld.”
Bekijk hier de trailer:
Video on youtube



Nieuwe series
The Bastard Executioner
- FX heeft de Kurt Sutter’s dramaserie The Bastard Executioner officieel besteld als serie. De pilot is pas gefilmd in Wales en de rest van de productie zal deze zomer worden opgenomen. Het eerste seizoen van The Bastard Executioner krijgt tien afleveringen en staat gepland om in de herfst in première te gaan. De serie die zich afspeelt in de veertiende eeuw verteld het verhaal van een ridder in dienst van King Edward I. Hij is gebroken door het geweld en ellende van de oorlog en hij zweert zijn zwaard aan de wilgen te hangen. Maar wanneer geweld hem opnieuw lijkt te vinden moet hij zijn zwaard weer oppakken in de meest bloedige strijd ooit.

Omroepen, Netwerken en Streamingdiensten
Epix
- Epix gaat haar eerste gescripte series uitbrengen en wel met de spionnendramaserie Berlin Station en met de komedie Graves. Berlin Station zal tien afleveringen krijgen. De serie volgt een nieuwe CIA agent in Berlijn, Daniel Meyer, die op een geheime missie is om uit te vinden wie er geheime informatie heeft gelekt aan de nieuw beroemde klokkenluider Thomas Shaw. Michael Roskam (The Drop) zal uitvoerend producent zijn en hij zal de eerste twee afleveringen regisseren. Graves is een één camera half uur durende komedieserie van tien afleveringen met Nick Nolte als voormalig President van Amerika. Beide series zullen in de herfst van 2015 worden opgenomen en in 2016 in première gaan.

Netflix
- Als het aan de leiding van Netflix ligt, zullen de Nederlandse kijkers een enorme uitbreiding gaan krijgen van het aanbod op Netflix Nederland. De streamingdienst wil het aanbod in alle landen gelijk gaan trekken. Dit om piraterij en het illegaal gebruik van VPN tegen te gaan. Aan dit plan zitten nogal wat halen en ogen want de uitzendrechten van de diversen films en series zijn niet in alle landen gelijk. Het zal dus nog wel enkele jaren gaan duren voordat de Nederlandse kijkers gebruik kunnen gaan maken van het volledige aanbod van Netflix.

Dat was weer al het nieuws voor week 21, een dag later dan je gewend bent in verband met de pinksterdagen. Ben je blij dat Stalker en The Following een eind hebben gekregen? Heb jij de allerlaatste aflevering gezien van Late Show with David Letterman, op 20 mei kwam er na 22 seizoenen een eind aan de serie, Letterman gaat met pensioen. Niet vergeten: op 28 mei zal de lang verwachte nieuwe serie Aquarius met David Duchovny in première gaan en het tweede seizoen van Halt & Catch Fire gaat op 31 mei van start. Datums om aan te kruizen in je agenda. Ook maak je deze week kans op te gekke prijzen. Houd het nieuws dus in de gaten! We hopen dat je fijne pinksterdagen hebt gehad en tot volgende week.

Met overzichtelijke groet

Niek en Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Elby
Elby 26 mei 2015, 12:03
Ik vind het jammer dat The Stalker geen vervolg krijgt, nu eindigd het, op z'n zachts gezegd, vreemd. Verheug me wel op de nieuwe serie's Zoo en Aquaruis en ben benieuwd waar het heen gaat met The Strain en Under The Dome.
Bedankt weer voor dit nieuwsoverzicht, fijne kijkweek.
anonymous
anonymous 26 mei 2015, 12:08
Hoi Elby,

Helemaal mee eens, vind het ook jammer dat Stalker gecanceld is...
Graag gedaan en hetzelfde!!
Inna1989
Inna1989 26 mei 2015, 17:12
Nice dat Bitten een derde seizoen krijgt.

Celblok H Seizoen 3 komt in het najaar 2015 op de buis, voor diegene die het nog niet wisten.
Mandy1966
Mandy1966 26 mei 2015, 17:22
Hallo Daisy,

en weer bedankt voor de tip.
Ik zal er of een nieuwsbericht overschrijven of het meenemen in weekoverzicht 22.

Groetjes
Mandy
Log in om een reactie achter te laten