Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Upfronts 2014: Welke series overleven dit seizoen?

De Amerikaanse televisiezenders houden elk jaar in mei speciale persconferenties om hun programmering van het volgende seizoen aan te kondigen. Dit zijn de Upfronts. In de week van 11 mei verschijnen de meeste berichten met series die vernieuwd of beëindigd zijn. Waarom is dit? Hoe wordt de beslissingen eigenlijk gemaakt? Welke series lopen het grootste gevaar? Hier volgt een uitleg over en een overzicht van de belangrijkste week in televisieland.

Wanneer kom ik het lot van mijn favoriete serie te weten?
Dit zijn de data van de Upfronts:
12 mei 2014: NBC
12 mei 2014: FOX
13 mei 2014: ABC
14 mei 2014: CBS
15 mei 2014: The CW

Op deze data staan de directies van deze zenders op een podium, samen met de cast van de succesvolle series, en vertellen ze aan de zaal waarom deze series zo goed lopen. Hetzelfde geldt voor nieuwe series. De Upfronts zijn inmiddels gegroeid tot een heus evenement. Vol met persberichten, online verslaggeving en heel veel trailers. In principe begint de marketing voor het nieuwe TV seizoen.

Wat zijn de Upfronts?
De kern van de Upfronts, en televisie in het algemeen, zijn de advertenties. Het zit al in de naam. Adverteerders betalen vooruit voor zendtijd tussen de programma’s. Het is voor hen belangrijk om te kiezen tussen welke programma’s zij hun reclames willen vertonen. De Upfronts zijn dan ook het moment dat TV zenders de adverteerders willen overtuigen van hun geweldige nieuwe series in de grootste theaters van New York door middel van uitbundige presentaties. De beste vergelijking zijn de beroemde presentaties van Apple en haar nieuwe producten. In een week moeten TV zenders adverteerders overtuigen dat hun programmering het beste bekeken wordt en dus lucratief is om tussendoor reclames te vertonen. Tussen eind mei en begin juli wordt zo’n tachtig procent van de advertentietijden verkocht. Dat zijn miljarden dollars die bedrijven aan de TV zenders geven in ruil voor kijkers.

Welke rol spelen kijkcijfers?
Vorig jaar was Agents of S.H.I.E.L.D. een van de meest gehypte series tijdens de Upfronts. De hype rondom de serie hielp de verkopen van ABC vorig jaar. Hoewel de zender in het 2012-2013 seizoen daalde in de kijkcijfers, wist het toch 2,35 miljard dollar binnen te slepen voor dit seizoen. Dat was meer dan zenders FOX en NBC (1,8 miljard). De Upfronts blijft een spel van marketing en cijfers. ABC eindigt dit seizoen op de vierde plek van de zenders, maar dat wil niet zeggen dat het de onderhandelingen met adverteerders belemmert. Agents of S.H.I.E.L.D. is verre van de kijkcijferhit die het vorig jaar leek te worden. Het staat nooit in de top twintig best bekeken series van de week. Adverteerders gaat het echter niet om totale kijkcijfers. Belangrijker is het marktaandeel in de felbegeerde kijkcijfergroep van 18- tot 49-jarigen. Deze groep geeft het meeste uit tijdens het winkelen en is dus het interessantst voor adverteerders. Kijkend naar die cijfers scoort Agents even goed als de nummer drie best bekeken serie, NCIS: Los Angeles. Dit bevordert de kansen van Agents of S.H.I.E.L.D. om vernieuwd te worden. Tijdens de presentatie zal ABC ongetwijfeld de kijkcijfers van de 18- tot 49-jarigen groep aanhalen, in plaats van de totale kijkcijfers. Kijkers in Amerika zijn belangrijk, mits ze in de gewilde leeftijdsgroep zitten.

Hoe wordt besloten welke serie blijft en gaat?
Deels zijn dat de kijkcijfers, maar tegenwoordig spelen heel veel andere factoren een rol.
- Achter de schermen: The Mindy Project heeft bijvoorbeeld al vernieuwing gekregen, terwijl de kijkcijfers er niet naar zijn. Hoofdrolspeelster en bedenker Mindy Kaling is een talent waar FOX graag zaken mee wil doen. Na jaren van schrijven en acteren bij hitserie The Office, het uitbrengen van haar eigen boek en nu dus haar eigen serie, is iemand als Kaling waardevol genoeg om de serie te houden. Ook al loopt deze slecht.
- Het rooster: er zijn nou eenmaal niet meer dan zeven dagen in de week en twee daarvan, vrijdag en zaterdag, zijn niet erg populair in de V.S. Gegeven dat er drie primetime uren zijn, hebben zenders nu eenmaal een beperkt aantal plaatsen voor series. Dit resulteert in het beëindigen van series die goed lopen. Het gras van de nieuwe projecten lijkt dan groener.
- Recensies: de invloed van kritiek is moeilijk te meten. Het blijft echter een feit dat iedereen in Hollywood, van de hoogste bazen tot aan de camera-assistentes op de vloer, af en toe de recensies lezen. Dat vormt een ontastbare “buzz” rondom een serie. Een goed voorbeeld is The Good Wife. De serie loopt qua kijkcijfers nu al enkele seizoenen gelijk aan The Mentalist. Beide series doen het slecht wat de succesvolle zender CBS betreft. Maar The Good Wife heeft, zeker dit seizoen, zo veel lovende kritieken behaald, dat de serie al vernieuwd is. CBS staat bekend om zijn grote kijkcijferhits. Het kan zich prima veroorloven om een kleinere, maar alom geprezen, serie te houden.

Genoeg gepraat, geef me de uitslagen
In tegenstelling tot andere jaren zijn er nu al redelijk veel series vernieuwd. Qua nieuwe series zal in de week van 11 mei pas echt beeldmateriaal en informatie beschikbaar zijn. TVByTheNumbers maakt jaarlijks een zeer accurate inschatting van de kansen op vernieuwing voor series. Hier volgt een lijst van bestaande series van het 2013/2014 seizoen en de kans die het heeft tijdens de Upfronts.

Al vernieuwd:
2 Broke Girls (CBS)
Arrow (The CW)
Blue Bloods (CBS)
Bob's Burgers (FOX)
Bones (FOX)
Brooklyn Nine-Nine (FOX)
Chicago Fire (NBC)
Chicago PD (NBC)
Criminal Minds (CBS)
CSI: Crime Scene Investigation (CBS)
Elementary (CBS)
Glee (FOX)
Grimm (FOX)
Hawaii Five-0 (CBS)
Law & Order: SVU (NBC)
Mike & Molly (CBS)
Mom (CBS)
NCIS (CBS)
NCIS: Los Angeles (CBS)
New Girl (FOX)
Parks and Recreation (NBC)
Person of Interest (CBS)
Reign (2013) (The CW)
Supernatural (The CW)
The Blacklist (NBC)
The Big Bang Theory (CBS)
The Following (FOX)
The Good Wife (CBS)
The Millers (CBS)
The Mindy Project (FOX)
The Originals (The CW)
The Simpsons (FOX)
The Vampire Diaries (The CW)
Two and a Half Men (CBS)

Zeker van een vernieuwing:
About a Boy (NBC)
Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC)
Castle (ABC)
Family Guy (FOX)
Grey's Anatomy (ABC)
Hart of Dixie (The CW)
Last Man Standing (ABC)
Modern Family (ABC)
Once Upon a Time (ABC)
Resurrection (ABC)
Revenge (ABC)
Scandal (ABC)
The Middle (ABC)

Goede kansen:
Community (NBC)
Growing Up Fisher (NBC)
Hannibal (NBC)
Nashville (ABC)
Parenthood (NBC)
Suburgatory (ABC)
The Goldbergs (2013) (ABC)

Slechte kansen:
Believe (NBC)
Crisis (NBC)
Dracula (2013) (NBC)
Friends with Better Lives (CBS)
Mixology (ABC)
Revolution (NBC)
The Crazy Ones (CBS)
The Tomorrow People (The CW)

Zeker van beëindiging:
Beauty and the Beast (The CW)
Betrayal (ABC
Hostages (CBS)
Intelligence (CBS
Star-Crossed (The CW)
Super Fun Night (ABC)
The Carrie Diaries (The CW)
The Mentalist (CBS)
The Neighbors (ABC)
Trophy Wife (ABC)

Al beëindigd:
Almost Human (FOX)
American Dad! (FOX, laatste seizoen)
Back in the Game (ABC)
Dads (FOX)
Enlisted (FOX)
How I Met Your Mother (CBS, laatste seizoen)
Ironside (NBC)
Killer Women (ABC)
Lucky 7 (ABC)
Mind Games (2013) (ABC)
Nikita (The CW, laatste seizoen)
Once Upon a Time in Wonderland (ABC)
Raising Hope (FOX)
Rake (FOX)
Sean Saves the World (NBC)
Surviving Jack (FOX)
The Assets (ABC)
The Michael J. Fox Show (NBC)
Welcome to the Family (NBC)

Houd MijnSerie.nl in de gaten voor het laatste nieuws over vernieuwingen en beëindigingen en een vooruitblik op het nieuwe TV seizoen.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (27)

avatar_anonymous
07 mei 2014 13:21 -
Oef, er staan van mij een paar favorieten bij het lijstje zeker van beëindiging: Beauty and the Beast, Star-Crossed en Surviving Jack. Ik hoop dat Believe wel doorgaat. *fingers crossed*
Reageer
avatar_anonymous
07 mei 2014 15:48 -
ik hoop dat revolution wel doorgaat evenals believe, zou het spijtig vinden moesten deze verdwijnen
Reageer
avatar_anonymous
07 mei 2014 17:14 -
Ik heb gisteren gelezen dat Believe en Crisis al uit het uitzendschema worden gehaald per 18-05-2014. Ik heb deze series nooit gekeken dus heb er geen oordeel over. De enige serie die mij echt wat kan schelen is Beauty and the Beast. Daar ben ik (voor het eerst in mijn leven) echt verslaafd aan. Ze staan helaas bij zekere beëindiging maar de laatste weken lees ik ook positievere berichten. Die zijn dan wel gebaseerd op andere zaken die meespelen en niet alleen de "live"kijkcijfers. BatB schijnt het internationaal best goed te doen en ze bereiken vaak de dubbele kijkcijfers via uitgesteld kijken (wordt dan opgenomen). Verder hebben ze een op sociale media zeer actief en mondig fandom (hoor ik zelf ook bij). Zij geven The CW veel gratis promotie. Ik hoop dat deze zaken meespelen bij hun beslissing en dat ze tegen de verwachtingen in toch vernieuwd worden. Wat ik heb gezien en gehoord worden de laatste 6 afleveringen van seizoen 2 (die vanaf 02-06-2014 worden uitgezonden) echt geweldig. En voor mij is het verhaal nog niet verteld. Keeping everything crossed!
Reageer
avatar_Anmriej
07 mei 2014 17:38 -
Ik mis The 100 van The CW? Is daar al wat van bekend?
Reageer
avatar_Anmriej
07 mei 2014 17:38 -
Ik mis The 100 van The CW? Is daar al wat van bekend?
Reageer
avatar_Anmriej
07 mei 2014 17:41 -
Ow en Grimm van NBC staat er ook niet tussen. Maar deze is volgens mij al vernieuwd :)
Reageer
avatar_tweemaalh
07 mei 2014 20:41 -
Zolang Agents of S.H.I.E.L.D. en Hannibal maar vernieuwd worden, vind ik het best. Ik volg eigenlijk vrij weinig van de hier genoemde series.
Reageer
avatar_ellenvangenechten10
08 mei 2014 09:03 -
Toch heel wat van mijn series die (nog) niet vernieuwd zijn: The Mentalist, The Tomorrow People, Star-Crossed, Beauty and the Beast.
Ik hoop echt dat deze toch nog verlengd zullen worden! The Tomorrow People vind ik wel raar, scoort deze dan zo slecht???
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 10:15 -
@Anmriej The 100 eindigt in de zomer, vandaar dat hij er nog niet tussen staat. Verwacht wel een vernieuwing voor deze serie. Doet het goed.
@Ellenvangenechten10 The Tomorrow People doet het niet erg goed maar profiteert van een algemene deal tussen The CW en producent Julie Plec. Kop of munt.
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 12:03 -
TTP deed het wel goed op de woensdagen na Arrow maar sinds ze naar de plek van Beauty and the Beast op de maandag zijn verplaatst zijn ze een hoop kijkers kwijtgeraakt. De maandag is een hele moeilijke avond met veel concurrentie van andere series van grotere zenders en veelbekeken programma´s als The Voice en Dancing with the Stars. Hier hebben BatB en SC ook last van gehad. Maar bij de vergelijkbare kijkcijfers van al deze series heeft BatB het voordeel dat zij al 2 seizoenen hebben met 44 afleveringen en TTP en SC zitten nog in hun eerste seizoen. En BatB heeft in die 2 jaar natuurlijk een grotere fanbase opgebouwd en is internationaal goed verkocht. Ik heb zelf TTP en SC nooit gekeken omdat ik alleen series kijk die op TV zijn. Behalve seizoen 2 van BatB, dat heb ik online gekeken want dat moest ik zien. En als we op Net5 moeten wachten! Vandaag of morgen zullen we het waarschijnlijk horen, spannend!
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 12:08 -
Ik denk dat alle series die bij 'zeker van beëindiging' staan worden gecanceld, behalve Beauty and the Beast. Ik denk dat die serie een verkort laatste seizoen krijgt, wat de serie lucratiever, en interessanter, maakt voor syndicatie.
Bij 'slechte kansen' zijn Believe en Crisis al gecanceld en ook de andere series die er bijstaan hebben kwalitatief en qua kijkcijfers geen indruk weten te maken, die zie ik ook allemaal gecanceld worden.
Bij 'goede kansen' zie ik alle series die er bijstaan vernieuwd worden. Law and Order is al vernieuwd, trouwens. Community krijgt denk ik een verkort laatste seizoen om de serie waardig af te sluiten.
Amriej: Grimm werd vervroegd vernieuwd, Manju is die vergeten op te nemen in de lijst. Maar Grimm komt aankomend seizoen gewoon terug.
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 14:26 -
@Vevie: Ik hoop het zo dat Beauty and the Beast vernieuwd wordt. Ik kan het echt nog niet missen en voor mijn gevoel is het verhaal ook nog niet verteld. Ik hoop alleen wel op een volledig seizoen, maar alles is beter dan niets natuurlijk. Maar of een verkort seizoen al genoeg is voor syndicatie. Volgens mij gaan ze, op een paar uitzonderingen na, altijd uit van minimaal 88 afleveringen. Dus doe mij maar een volledig seizoen ;)
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 14:49 -
Zo jammer van Believe. Ik vond dat wel een mooie serie. Beauty and the beast: ik ga voor een heel nieuw seizoen. Gisteren gelezen op een site dat de kansen groot zijn dat deze vernieuwd wordt. Het ligt er maar net aan op welke site je gaat kijken. Ik houd hoop voor BatB
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 15:35 -
Ina: je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met Hart of Dixie. Ik denk dat Beauty, tot groot verdriet van jou, toch wel gecanceld wordt. De kans is heel klein dat die serie terugkeert vanwege de écht matige kijkcijfers. De serie heeft wel een trouwe fanbase, maar het publiek voor Beauty zal niet meer groeien in het derde seizoen. Met de al lage kijkcijfers, die volgens insiders niet zullen aantrekken, wordt de overlevingskans wel heel klein. Ook Star Crossed wordt zeer zeker gecanceld, daar is geen ontkomen aan voor die serie. TTP mag denk ik nog hoop houden. Surviving Jack is ook gecanceld, trouwens.
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 16:16 -
Volgens mij is American Dad niet gestopt het gaat naar een ander netwerk.
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 18:43 -
@Vevie: Ik hoop natuurlijk dat je ongelijk hebt over BatB. De kijkcijfers zijn laag maar daar heeft the CW zelf aardig aan bijgedragen. Eerst de verhuizing naar de maandag en toen hebben ze ook nog toegestaan dat Showcase in Canada de afleveringen al op zondag uitzendt zodat deze op maandag al online beschikbaar zijn. Dan zijn er nog fans weggelopen omdat ze de storyline van S2 niet konden waarderen. Ze hadden helaas geen geduld om ze het verhaal te laten vertellen. En dan gebruiken ze nog steeds het ouderwetse Nielen kijkcijfer systeem. Maar men zegt dat the CW ook naar andere dingen kijkt dus dat hoop ik dan maar.
Reageer
avatar_Evelien79
08 mei 2014 19:41 -
Ik hoop dat Star-Crossed wel een verlenging krijgt. Vind het zeker een leuke serie met iets andere inslag dan de meeste SF series. Daarbij denk ik dat er nog hele leuke verhaallijnen zijn die de serie kan volgen. Beauty and the Beast is leuk, maar voor mij is het belangrijkste verhaal al verteld en kunnen ze nu alleen nog maar uit de bocht vliegen en dat zou ik zonde vinden.
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 21:53 -
The CW has announced a series of schedule moves.

First, the network has canceled two new dramas and one returning drama: Neither The Tomorrow People nor Star-Crossed will receive second seasons, while The Carrie Diaries won't be picked up for a third.

The Carrie Bradshaw-based series ended its run in January with under one million viewers; The Tomorrow People and Star-Crossed aired their finales on Monday to similarly-low figures.

On the flip side, Hart of Dixie, The 100 and Beauty and the Beast have all been renewed for 2014-2015.
Reageer
avatar_Bobbert45
08 mei 2014 22:53 -
Ik mis de serie " The Transporter " , is daar nog iets over bekend .....??
Reageer
avatar_Bobbert45
08 mei 2014 22:58 -
Wel heel erg jammer dat Beauty & the Beast is beeindigt, misschien verder op een ander netwerk ....
Reageer
avatar_anonymous
08 mei 2014 23:07 -
@Bobbert45 BatB krijgt wel een derde seizoen :)
Reageer
avatar_Bobbert45
08 mei 2014 23:22 -
Jaaaaa, zie het nu ook net, super !

The CW vernieuwd The 100, Beauty and the Beast en Hart of Dixie, cancelt The Tomorrow People, Star-Crossed en The Carrie Diaries
Geplaatst op 8 mei 2014, 21:56 door Virgil Vevie
The 100, Hart of Dixie en Beau­ty and the Beast zijn ver­nieuwd door The CW. Er werd hevig ge­spe­cu­leerd over dit trio, maar het hoge woord is eruit: kij­kers zien de se­ries het aan­ko­mend sei­zoen terug op het klei­ne scherm. Het aan­tal af­le­ve­rin­gen dat de se­ries krij­gen is nog niet be­kend, maar het wor­den er min­der dan 22.

The 100, de serie die som­mi­ge van de be­te­re re­cen­sies heeft ver­gaard voor een CW serie ooit, en Hart of Dixie waren de kop­lo­pers voor The CW in het 'wordt ver­lengd' klas­se­ment. Bij The Beau­ty and the Beast is de aan­na­me dat de in­ter­na­ti­o­na­le ver­ko­pen de zen­der over de streep heeft ge­trok­ken, want een kri­tisch suc­ces is de serie al­ler­minst.
Reageer
avatar_JanWillemK
09 mei 2014 12:02 -
Ben benieuwd naar Revolution en Siberia. Hopenlijk worden beide series door NBC vernieuwd.
Reageer
John Doe
Sander (gast)
09 mei 2014 14:49 - 12 mei 2014 16:00
@Manju: Goed artikel man, eindelijk eens inzicht over hoe grote netwerken dit nou aanpakken en hoe belangrijk die advertenties zijn voor het overleven van een bepaalde serie.
Reageer
avatar_Pr0bl3mzz
10 mei 2014 00:58 -
Helaas geen nieuw seizoen van Revolution.
Reageer
avatar_anonymous
12 mei 2014 15:57 -
@evelien79: Wooohoo! Ik ben zo blij dat Beauty and the Beast een 3e seizoen krijgt (al is het een korter seizoen van 13 afleveringen, hoop dat dat meer wordt als het goed gaat maar beter dan niets). Ik ben het dan ook niet met je eens dat het belangrijkste verhaal al verteld is. De schrijvers zeggen dat ze al story lines voor 5 seizoenen hebben. Het huidige seizoen heeft als thema Who am I? en het derde seizoen krijgt het thema Who are we? Het lijkt me geweldig om meer te zien van hen samen, en hun verbondenheid. En we weten nog steeds niet welke organisatie er achter alle ellende zit. Er is meer te vertellen dan alleen de hoofdpersonen die verliefd worden. Gelukkig maar.
Het spijt me natuurlijk voor de medewerkers en fans van alle gecancelde series.
Reageer
avatar_Nikkixtwix
15 mei 2014 12:47 -
Heel jammer dat revolution en believe zijn gestopt
Reageer

Laatste nieuws

Tijdens [email protected] zijn de premièredatums en de eerste beelden gedeeld van de nieuwe seizoenen van The Walking Dead series.
Vandaag, 13:00
Netflix heeft tijdens een Comic-Con @Home panel de premièredatum van het zesde seizoen van Lucifer aangekondigd.
Vandaag, 12:00
Een acteur voegt zich bij de cast van Dead Ringers, gebaseerd op de gelijknamige film. De rol van briljante wetenschapper Tom is vervult.
vrijdag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03
Amazon Prime Video heeft een nieuwe serie besteld. De serie is een bewerking van de gelijknamige bestseller van Neil Gaiman.
donderdag, 16:00
Prijzen, er is al veel over gezegd en gezwegen, maar waar ik soms verbaasd over sta zijn de nominaties die zo overduidelijk ‘vreemd’ (bij een gebrek aan een ander woord) zijn dat mijn wenkbrauw ver omhooggaat, zelfs verder dan mijn haargrens.
donderdag, 15:00
8