Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De beste tv-series over voetbal van de afgelopen jaren

De beste tv-series over voetbal van de afgelopen jaren

Er zijn de afgelopen jaren veel series over voetbal op tv en/of streamingsdiensten verschenen. Op diensten als Videoland en Netflix volgde de ene na de andere voetbal gerelateerde serie elkaar op. Veel te zien voor voetballiefhebbers dus!
We geven in dit artikel een top vijf tv-series over voetbal van de afgelopen jaren. Over Ronaldo, Southampton, Juventus en Griezmann - allemaal inspireren ze jonge voetballers om hun dromen na te jagen.

1. Sunderland ‘Till I Die


Eén van de bekendste series van de afgelopen jaren is die over de Engelse club Sunderland. In het seizoen 2017/2018 werd de club een jaar lang gevolgd en dat leverde een prachtige documentaire op. Het was een jaar met zowel hoogte- als dieptepunten voor de club en zijn fans.

De documentaire geeft een heel mooi beeld over wat échte clubliefde betekent, zowel in voor- als tegenspoed. De invloed van de club op de stad Sunderland is gigantisch, en het leeft enorm bij de inwoners van de Engelse stad. Een must-see voor de echte voetbalfans als je het ons vraagt.


2. Antoine Griezmann: Champion Du Monde


De tweede serie die we graag willen bespreken is die over de Franse voetballer Antoine Griezmann, die in 2018 wereldkampioen werd met zijn land.

In de prachtige documentaire krijgt de kijker aan de hand van interviews met Griezmann zelf, zijn familie en vrienden te zien hoe Griezmann zijn weg vond naar de top van het mondiale voetbal. De kleine aanvaller moest veel tegenslagen overwinnen, maar werd uiteindelijk één van de beste spelers ter wereld.

De fans van Griezmann zullen ook dit jaar weer wedden op WK voetbal, waar Frankrijk één van de grote favorieten is. Kan de spits nog één keer schitteren voor zijn land en nóg een wereldbeker mee naar huis nemen vanuit Qatar?

12302 semi finales wk

3. Ronaldo


De derde titel in dit rijtje gaat over de Portugese superster Cristiano Ronaldo. De vedette, momenteel spelend voor Manchester United, wordt in deze docu gevolgd in zijn privéleven. Het geeft een mooi inkijkje in het turbulente leven van één van de beste voetballers van zijn generatie.

De serie gaat over twee jaar in het leven van Ronaldo. Het verhaal dat verteld wordt gaat over zijn opkomst vanuit Portugal totdat hij via Sporting Lissabon naar Manchester United vertrok. Een echte superster werd hij echter pas bij Real Madrid.

Ronaldo won liefst vijf keer de Ballon d’or voor beste speler van de wereld. Misschien had hij de pech in het tijdperk Messi te voetballen, anders was hij waarschijnlijk nog meer bejubeld.


4. Barça Dreams


Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder serie over FC Barcelona. Barça Dreams geeft een kijk in het roemruchte verleden van de Spaanse grootmacht. ‘Mes que un club’ - oftewel “meer dan een club” in het Catalaans. Dit is het credo van FC Barcelona, dat meer dan trots is op de Catalaanse identiteit.

De documentaire gaat over het ontstaan, de moeilijke tijden, maar zeker ook de grote successen van de club. Grootheden uit het verleden komen aan bod, zoals natuurlijk Messi, Xavi en Iniesta. Natuurlijk kan ook Johan Cruijff niet ontbreken en zal Rexach zijn woordje doen.

12302 lionel messi

5. First team: Juventus


Bij de oude dame Juventus uit Italië is het ook zelden saai. Als je fan bent van het Italiaanse voetbal moet je deze serie zeker bekijken. De club wordt gevolgd tijdens het seizoen, maar er wordt ook teruggekeken op de grote successen van Juve in de jaren ’90.

Zowel wedstrijdbeelden als interviews met iconen van de club worden getoond tijdens deze documentaire. Met recht opgenomen in dit lijstje met beste voetbalseries van de afgelopen jaren.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten