Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Ken je deze oude series nog?

Ken je deze oude series nog?

Was vroeger echt alles beter? In ieder geval zijn oude series nog steeds mateloos populair.
Denk bijvoorbeeld aan Monty Python of ’t Schaep Met De 5 Poten. Er zijn verschillende manieren om nog naar deze series te kijken. Sommige televisiezenders zijn namelijk weer begonnen met het heruitzenden van deze series. Zo kun je bij RTL7 nog steeds dagelijks naar de afleveringen van de familie Flodder kijken. En ook series als ‘Murder, She Wrote’ zijn bij RTL8 nog steeds te volgen.

Series
Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: oude series zijn nog steeds super populair. Het brengt bij veel mensen toch wel herinneringen naar vroeger terug. Jarenlang zond SBS6 aan het einde van de middag ‘Het kleine huis op de prairie’ uit. En zo zijn er wel meer series die het herbekijken waard zijn.

Series uit de jaren 70
Het is wel even geleden, maar ook in de jaren ’70 waren series in Nederland al flink populair. Denk bijvoorbeeld aan Monty Python, waarvan onlangs een quote is opgenomen in de Dikke Van Dale. Dit was één van de Engelse series die het in Nederland erg goed deed. Iedereen kent de komedie met acteurs als Graham Chapman en John Cleese wel. Ook de Nederlandse series deden het erg goed. We kennen Piet Römer misschien beter van Baantjer, waar hij in de rol van rechercheur De Cock kroop. Maar hij speelde in de jaren ’70 ook Kootje de Beer in ’t Schaep Met De 5 Poten. Andere bekende series waren Bartje (gespeeld door Jan Krol) en Een Mens Van Goede Wil met Hugo Metsers.

Series uit de jaren ‘80
Veel mensen zullen waarschijnlijk warme herinneringen hebben aan de jaren ’80. De Britse sketches van Not The Nine O’Clock waren erg populair vanwege hun aankleding met muziek en goed camerawerk. Onder meer Rowan Atkinson – later Mr. Bean – deed aan de serie mee. Ook The A-Team was in 1982 een behoorlijke hit. We kunnen ons allemaal Hannibal, Face, Murdock en B.A. nog wel herinneren. Nederlandse series als ‘Meester, Hij Begint Weer!’ en ‘Het Wassende Water’ waren erg populair.

Series uit de jaren ‘90
In de jaren ’90 was het eindelijk zover: de geboorte van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, waarbij Arnie (gespeeld door Reinoud Oerlemans) en Roos (Guusje Nederhorst) voor velen de reden waren om te kijken. Ook nu loopt deze serie nog steeds. Daarmee is het de langstlopende serie op de Nederlandse televisie. Verder kennen we Flodder nog, die je ook onder de casino spellen terug kunt vinden, en wel in de vorm van een Flodder slot (een online gokkast). De eerder vernoemde mr. Bean kroop in de huid van Rowan Atkinson en werd daarmee erg populair. De Duitse krimi’s waren ook in opkomst, waardoor series als ‘Alarm Für Cobra 11’ goed bekeken werden.

In Nederland timmerde Simone Kleinsma ook als actrice flink aan de weg met ‘Kees & Co’, waarbij ze de rol van Kees Heistee vervulde. Begin 2020 kwam de serie zelfs weer even terug op televisie, maar een echt succes werd het niet. Tegenwoordig kun je de oude en nieuwe afleveringen bekijken op Videoland.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Isa1001
Isa1001 11 november 2022, 13:01
Ooit gekeken, heel vroeger (even gegoogeld uit 1964) Peyton Place.

Ook veel gekeken o.a. naar Der Kommissar (1e versie). Derrick, Bergerac. The High Chaparral, The Wrekers, The Saint. Baantje, Enterprise.
mmvandoorn
mmvandoorn 11 november 2022, 13:33
Met 1972 bij the A-Team bedoel je waarschijnlijk 1982?
Lange
Lange 11 november 2022, 13:48
Dankjewel, heb het aangepast
dutchusuk
dutchusuk 11 november 2022, 13:54
En als kind, in zwart wit naar Skippy de kangeroo, Ben de Beer, Rin Tin Tin, Flipper, Tarzan etc.
Log in om een reactie achter te laten