Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2023 - Beste sciencefiction-/fantasyserie

Serie van het jaar 2023 - Beste sciencefiction-/fantasyserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2023 en behandelt de categorie sciencefiction-/fantasyserie. Van dinsdag 2 januari tot en met zondag 4 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Mijn favoriete categorie! Als groot fantasy en sciencefiction liefhebber hadden we weer zat om van te genieten. Er zijn ontzettend veel nieuwe series of nieuwe seizoenen uitgekomen, sommigen beter dan anderen. Met de hulp van mijn medeschrijvers en jullie, de lezers, is het weer gelukt om een selectie te maken. Er is een goede mix van fantasy en sciencefiction uitgekomen, met veel verschillende sub-genres. Voor ieder wat wils dus!

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2023;

Ahsoka


Ahsoka
Deze The Mandalorian-spin off is meermaals genomineerd dit jaar. Ik ben zelf geen Star Wars kenner, maar ben wel fan van Rosario Dawson. Maar gaat Ahsoka haar moederserie verslaan in deze categorie?
Lees de recensies die geschreven zijn over Ahsoka.

Foundation (2021)


Foundation (2021)
De meningen zijn verdeeld over deze epische serie. Enorme opgaven, een verhaal dat zich afspeelt over duizenden jaren, enorm veel personages. Hoe maak je hier ooit een serie van? De makers hebben daar verschillende oplossingen voor gevonden en die lijken te werken. We zijn inmiddels wachtende op het derde seizoen (dat is aangekondigd!) zodat we weer kunnen genieten van het gezicht (en andere delen) van Lee Pace's Foundation (2021).
Lees de recensies die geschreven zijn over Foundation (2021).

His Dark Materials


His Dark Materials
Het verhaal is ten einde. En hoe?! Het beste wat een serieliefhebber kan overkomen is een serie die geplant is van begin tot einde, die niet vroegtijdig wordt opgekapt én ook niet onnodig lang doorgaat. His Dark Materials is zo'n serie en is ook nog eens van immens hoge kwaliteit. Echt fenomenaal.
Lees de recensies die geschreven zijn over His Dark Materials.

The Last of Us


The Last of Us
Zombies! En nee, we hebben het niet over The Walking Dead. The Last of Us gooide hoge ogen begin 2023 en levert ook nu weer buzz op bij de award shows. Gaat deze kaskraker er met de prijzen vandoor?
Lees de recensies die geschreven zijn over The Last of Us.

The Mandalorian


The Mandalorian
Ik zei het eerder al, gaat Ahsoka haar moederserie verslaan? Want ook The Mandalorian is weer genomineerd in deze categorie. Ik ben zeer benieuwd hoe deze battle gaat verlopen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Mandalorian.

Shadow and Bone


Shadow and Bone
Shadow and Bone krijgt zeker een plekje in deze lijst. Het is ontzettend jammer dat we geen waardig einde krijgen voor deze fantasyserie. Eén van de grote slachtoffers van de stakingen verdiende meer. Maar gelukkig kunnen we de serie nog wel naar het kerkhof sturen mét een MijnSerie-award.
Lees de recensies die geschreven zijn over Shadow and Bone.

Silo


Silo
Rebecca Ferguson. Dat was het. Dat was het hele betoog. (maar serieus; een ontzettend interessant plot en veel lovende recensies, gaat Silo zien!)
Lees de recensies die geschreven zijn over Silo.

Star Trek: Picard


Star Trek: Picard
Star Trek: Picard heeft zijn laatste adem uitgeblazen. Na drie seizoenen is er een einde aan de serie gekomen. Gaat het laatste seizoen er met deze award vandoor?
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Trek: Picard.

The Wheel of Time


The Wheel of Time
Als we het hebben over fantastische high fantasy denken we al snel aan grote series als House of the Dragon. Maar wat is The Wheel of Time een prachtige, immens goede serie. Het eerste seizoen bracht de twijfelaars, maar het tweede seizoen is echt top. Magie, profeten, Rosamund Pike. Echt ga dit allemaal kijken want ik wil alle seizoen en het hele verhaal. Het moet!
Lees de recensies die geschreven zijn over The Wheel of Time.

The Witcher


The Witcher
Tja, The Witcher. Als er meningen verdeeld zijn over één serie, dan is die serie The Witcher. Ik heb alles gezien en ik kijk het met plezier, maar ik ben wel erg benieuwd waar we nou daadwerkelijk naartoe gaan. Bovendien gaat het vertrek van Henry Cavill de serie in gevaarlijk water brengen, verwacht ik. We gaan het zien in seizoen vier. De serie staat in ieder geval in deze lijst!
Lees de recensies die geschreven zijn over The Witcher.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

Travelgirl
Travelgirl 28 december 2023, 10:47
Speciaal voor deze geweldige serie abonnement genomen op HBO: His dark materials.
BlackBiker
BlackBiker 28 december 2023, 11:22
Ik heb van dit lijstje Shadow and Bone niet gezien. En dat ga ik ook niet meer doen omdat deze serie nogal prematuur is gecancelled.
Foundation heb ik ook niet gekeken. Maar ik heb al verschillende keren uitgelegd waarom niet, dus dat laat ik nu achterwege :-)
.
Alle andere series heb ik gezien en ik vond ze eigenlijk allemaal wel wat hebben. Na het desastreuze tweede seizoen heeft Picard zich flink gerevancheerd in zijn laatste seizoen.
Silo is een nieuw en hele originele serie. Heel erg leuk.
Ashoka is een echte Star Wars serie en de moeite waard. Alleen jammer dat ik er weinig van begreep omdat ik de tekenfilm series niet heb gezien.
.
Maar ik denk persoonlijk dat The Last of Us gaat winnen. Ik ken de game niet, maar ik had niet het idee dat dit wat uitmaakte. Fantastisch verhaal, goed uitgewerkt en fraai verfilmd. Dit is echt dit jaar wel de topper in dit genre.
Tamino
Tamino 28 december 2023, 11:36
Goede lijst
Futsudo
Futsudo 28 december 2023, 12:12
His Dark Materials, The Mandalorian, Ahsoka zijn allemaal geweldige series. The wheel of Time wordt denk ik alleen nog maar beter en wat betreft Silo ben ik wel benieuwd naar het vervolg maar desondanks gaat mijn stem in dit genre naar The Last of Us.
JanWillemK
JanWillemK 28 december 2023, 14:08
Tja, dit moet toch The Last of Us worden, ondanks dat ik niet overtuigd ben van onze ster acteurs. Ik twijfel nog tussen deze en Silo.
Nog wat leuke series om een wildcard te gebruiken: The Ark, Invasion, Beacon 23 & The Peripheral (telt die nog? Laatste aflevering uitgezonden op 1 december 2022 :P)
Log in om een reactie achter te laten