Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2022 - Beste nieuwe serie

Serie van het jaar 2022 - Beste nieuwe serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2022 en behandelt de categorie nieuw. Van maandag 2 januari tot en met zondag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Wát een jaar is het geweest in serieland. Veel oude bekenden die terug zijn gekomen na lange tussenpauzes vanwege coronavertragingen, maar ook heel erg veel nieuwe toppers. Daarnaast rommelt het bij sommige studio's ontzettend. The CW cancelt al hun series en bij HBO (Warner Bros) gebeurt er ook van alles achter de schermen. Ondanks al deze rumoer zijn er ontzettend veel mooie series uitgekomen dit jaar. Daar heb ik een selectie van gemaakt. Gelukkig hoefde ik het niet alleen doen en hebben jullie, de lezers, ook ontzettend goed meegeholpen met de polls. Ik kan niet wachten op de uitslag!

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2022;

Bosch: Legacy


Bosch: Legacy
De fans van het origineel zijn erg enthousiast over deze vervolgserie. Zo enthousiast dat de serie een plekje in onze top 10 heeft weten te bemachtigen. Bosch: Legacy springt twee jaar vooruit in de tijd en houdt zich opnieuw bezig met privédetective Bosch en advocaat Honey Chandler.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bosch: Legacy.

Heartstopper


Heartstopper
Begin dit jaar verscheen deze zoetsappige serie over Charlie Spring en Nick Nelson. Twee Britse tieners die verliefd worden. Dat lijkt misschien niet zo speciaal, maar velen vielen als een blok voor deze serie. Het komt niet vaak voor dat LHBTIQ+-series of personages vol positiviteit zitten. Er gaat altijd wel iets mis, er is altijd wel iemand tegen. Dat is hier niet het geval en dat wordt door velen als een mijlpaal ervaren. Heartstopper krijgt sowieso een tweede én een derde seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Heartstopper.

House of the Dragon


House of the Dragon
Het was te verwachten dat House of the Dragon in dit rijtje zou staan. Alhoewel het eerste seizoen duidelijk een introductie was voor iets groters en zeker z'n mankementen had, verdient het zeker een plekje in deze top 10. Ik ben zeer benieuwd of de draken gaan zegevieren.
Lees de recensies die geschreven zijn over House of the Dragon.

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story


Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Sinds Ryan Murphy een deal sloot met Netflix zijn er velen series uit de pijpleiding gekomen. Denk aan Ratched, The Politician en The Watcher. Zo ook Monster, een nieuwe anthologie-serie over seriemoordenaars. Het eerste, indrukwekkende seizoen behandelt de zaak Jeffrey Dahmer. We gaan zien wat seizoen twee en drie ons gaan brengen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Obi-Wan Kenobi


Obi-Wan Kenobi
Star Wars kan natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. Van de verschillende opties heeft Obi-Wan Kenobi het tot de top 10 geschopt. Deze serie met Ewan McGregor vertelt het verhaal Obi-Wan Kenobi en een cruciale missie in het Galactische Rijk.
Lees de recensies die geschreven zijn over Obi-Wan Kenobi.

Reacher


Reacher
Als je van actieseries houdt is deze Amazon Prime serie iets voor jou. We volgen Jack Reacher, een veteraan die wordt beschuldigt van moord. Terwijl hij zijn onschuld bewijst, begint zich een diepgewortelde samenzwering af te tekenen, die Reachers scherpe geest en harde vuisten zal vergen. Eén ding is vooral zeker: ze hebben de verkeerde kerel uitgekozen om de schuld op zich te nemen. Dat belooft wat.
Lees de recensies die geschreven zijn over Reacher.

The Lord of the Rings: The Rings of Power


The Lord of the Rings: The Rings of Power
Sinds de verschijning van The Rings of Power en House of the Dragon worden de twee al tegen elkaar weggezet. Ook in dit lijstje gaan ze de strijd met elkaar aan. De draken of de elven, dat is de vraag. Beide hebben zowel negatieve als positieve kritieken ontvangen. Ik heb zelf een sterke voorkeur, maar wie ben ik?
Lees de recensies die geschreven zijn over The Lord of the Rings: The Rings of Power.

The Sandman


The Sandman
Een andere fantasy-serie die dit jaar menig liefhebber heeft weten in te palmen is The Sandman. Netflix heeft inmiddels ook een tweede seizoen besteld. Dat best nog even spannend aangezien het op zich liet wachten. Een beetje episodisch en gefragmenteerd, maar er staat veel meer te gebeuren. Dat is duidelijk.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Sandman.

Vikings: Valhalla


Vikings: Valhalla
De populaire historische avonturenserie Vikings heeft een vervolg gekregen in Vikings: Valhalla. We nemen een stap van honderd jaar de toekomst in, naar het begin van het einde van het vikingtijdperk. Deze mannen en vrouwen zullen nieuwe wegen inslaan terwijl ze vechten om te overleven in een steeds veranderend en evoluerend Europa. Deze vikingen zullen nieuwe wegen inslaan terwijl ze vechten om te overleven in een steeds veranderend en evoluerend Europa.
Lees de recensies die geschreven zijn over Vikings: Valhalla.

Wednesday


Wednesday
Het feit dat deze zeer recente serie zoveel stemmen heeft weten te vergaren om in dit rijtje te kunnen staan belooft wat. Het was dan ook een erg vermakelijke serie vol fantasy én humor. Een combinatie die niet altijd makkelijk te realiseren is. Jenna Ortega schittert in haar rol Wednesday Addams.
Lees de recensies die geschreven zijn over Wednesday.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

BlackBiker
BlackBiker 31 december 2022, 14:18
Die is makkelijk. Dat wordt Reacher :-)

Bedankt voor al deze leuke columns en ik wens alle medewerkers en lezers van MijnSerie een hele leuke jaarwisseling.
Ik ga me nu voorbereiden op vanavond, dus tot volgend jaar allemaal!
Mandy1966
Mandy1966 31 december 2022, 14:39
Dank je wel, jij ook een gezellige jaarwisseling.

Morgen komt de laatste column en dan kan er vanaf 2 januari gestemd worden.
JanWillemK
JanWillemK 31 december 2022, 22:55
Jij ook een leuke jaarwisseling Rob! En iedereen die dit leest natuurlijk (:

Ik ga dit jaar voor Bosch: Legacy!
Futsudo
Futsudo 31 december 2022, 15:02
Hier hoef ik niet lang over na te denken want dat is namelijk House of the Dragon.
tweemaalh
tweemaalh 1 januari 2023, 13:02
The Sandman en Reacher waren heel tof. Maar zelf vond ik The Devil's Hour, This is Going to Hurt of The Responder echt topseries, dus wellicht een wildcard op één van deze
toetje1977
toetje1977 3 januari 2023, 00:14
Onbegrijpelijk dat The Bear er niet tussen staat
Oriella
Oriella 8 januari 2023, 16:23
Witcher voor mij
Log in om een reactie achter te laten