Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2022 - Beste acteur

Serie van het jaar 2022 - Beste acteur

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2022 en behandelt de categorie acteur. Van maandag 2 januari tot en met zondag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Goed acteren is een kunst. Goed acteerwerk kan een middelmatige serie opeens helemaal doen opleven. Goed acteerwerk wordt dan ook ieder jaar beloond. Niet alleen door de grote film- en tv-prijzen in Hollywood, ook door de MijnSerie Serie van het jaar-verkiezingen! De genomineerden voor beste acteur zijn gekozen op basis van input van velen. De lezers van MijnSerie hebben een grote invloed gehad op de selectie door middel van de maandelijkse polls. Daarnaast hebben alle recensenten hun selectie gemaakt. Daaruit is een mooie lijst voortgekomen.

Hieronder in alfabetische volgorde de top zes genomineerden van beste acteurs uit 2022;

Antony Starr - The BoysSinds de premiere van The Boys in 2019 maakt Antony Starr alle verwachtingen al waar. Zijn vertolking van Homelander is duivels, onheilspellend en intrigerend. Bovenal gewoon steengoed. Ik ben ontzettend benieuwd wat hij het komend seizoen van The Boys gaat doen, want het einde van het derde seizoen belooft veel voor zijn personage. Een verdiende nominatie!
Bekijk hier de info over Antony Starr.

Bob Odenkirk - Better Call SaulBob Odenkirk kreeg een hartaanval op de set van hitserie Better Call Saul. Het had niet veel gescheeld of Odenkirk had het niet gered. Gelukkig is alles goed gekomen en als bijzaak is daarmee ook het laatste seizoen van Better Call Saul afgerond. Odenkirk heeft het wederom fantastisch gedaan en voor de laatste keer is hij genomineerd voor zijn rol in Better Call Saul.
Bekijk hier de info over Bob Odenkirk.

Evan Peters - Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer StoryHet was een heuse controverse dit jaar; want moet je wel een serie maken over een seriemoordenaar? Verheerlijken we niet de acties van deze man? Dat zijn allemaal terechte vragen, maar ze nemen niet weg dat de acteerprestaties van Evan Peters in deze serie uitmuntend waren. Wederom een fantastische samenwerking tussen Peters en Ryan Murphy.
Bekijk hier de info over Evan Peters.

Oscar Isaac - Marvel's Moon KnightSinds Marvel is begonnen met het maken van Disney+-series naast de blockbuster-films hebben veel acteurs en actrices de kans gehad om hun talenten beter te tonen. Vorig jaar was het Elizabeth Olsen die de show stal in WandaVision, dit jaar is dat Oscar Isaac in Moon Knight. Alhoewel de serie in het algemeen de kritieken, naar mijn mening, zeker verdient is het acteerwerk van Isaac voortreffelijk. Hij switcht met gemak en op een geloofwaardige manier tussen de verschillende persoonlijkheden van zijn personage, ontzettend knap!
Bekijk hier de info over Oscar Isaac.

Paddy Considine - House of the DragonAls er iemand de rol van zijn leven aan het spelen was dit jaar was dat wel Paddy Considine als King Viserys II in House of the Dragon. Wát een optreden! Elke aflevering laat Considine een andere kant van de koning zien. Niet per se in persoonlijkheid, maar het fysiek acteerwerk is prachtig om te zien. Chapeau!
Bekijk hier de info over Paddy Considine.


Schrijverskeuze
Omdat er in deze categorie niet met een wildcard gestemd kan worden wil ik graag mijn eigen schrijverskeuze als wildcard nomineren.

Kit Connor - HeartstopperHeartstopper heeft menig harten gestolen dit jaar. Ik vond dan ook dat deze jonge acteur zeker een plek verdiende in deze line-up. Met een Emmy of zak voor zijn rol als Nick Nelson in Heartstopper kan het jaar van Connor waarschijnlijk sowieso al niet meer stuk. Terwijl we wachten op het volgende seizoen van Heartstopper kun je momenteel al genieten van de stem van Connor in His Dark Materials. Hij vertolkt daar namelijk de rol van Pan, de daemon van Lyra.
Bekijk hier de info over Kit Connor.

Dit waren alle zes de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

BlackBiker
BlackBiker 30 december 2022, 14:47
Antony Starr voor The Boys is mijn keuze.

Met een eervolle vermelding voor Jason Momoa. Niet de beste acteur, maar stop hem in een serie en rol die hem goed past, zoals in GoT en See, en er gebeuren mooie dingen..

PS: ik ga trouwens niet proberen te raden op wie JanWillemK gaat stemmen :-D
JanWillemK
JanWillemK 30 december 2022, 17:31
Hahaha, ik zeg niets meer :P
SLP
SLP 30 december 2022, 22:29
Uiteraard kan ik niets anders dan op Antony Starr stemmen. Wát een geweldige performance zet hij neer als Homelander in The Boys. Ook in Banshee speelt hij ontzettend goed de rol van Lucas Hood. Daarnaast lijkt hij mij ook echt een enorm sympatieke, nuchtere man in tegenstelling tot Homelander :-)
Tamino
Tamino 30 december 2022, 23:08
Kit Connor!! 100%... had deze wel zien aankomen. Een acteur die uit de cast komt door fans verdient gewoon zoveel meer. Vooral door wat hij heeft neergezet in heartstopper samen met Joe , jammer dat hij niet genomineerd is maar Kit verdient het meer dan Wie dan ook. Hij past zeker in het lijstje!
Futsudo
Futsudo 31 december 2022, 15:09
Ik ben nog aan het twijfelen tussen Antony Starr en Paddy Considine.
Sproet2jes
Sproet2jes 2 januari 2023, 14:05
Jammer dat de wild card niet ingezet kan worden voor de categorie acteurs en actrices. :)
Begrijp het wel, dan zou het te chaotisch worden...maar toch.
hipeykim
hipeykim 8 januari 2023, 18:05
Helemaal mee eens. Vond deze lijst veel te kort. Geen enkele die ik daarvan beste zou noemen
Log in om een reactie achter te laten