Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2023 -  Beste actrice

Serie van het jaar 2023 - Beste actrice

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2023 en behandelt de categorie actrice. Van dinsdag 2 januari tot en met zondag 4 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
De categorieën die gaan over acteerprestaties zijn altijd mijn favorieten bij de grote awardshows. Het is dan ook top dat we sinds een aantal jaren ook bij MijnSerie mogen stemmen op onze favoriete acteurs en actrices. Er was dit jaar weer veel te kiezen en het is niet makkelijk om slechts zes actrices te nomineren. Maar met ieders hulp zijn we tot onderstaande lijst gekomen.

Hieronder in alfabetische volgorde de top zes genomineerden van beste actrices uit 2023;

Bella Ramsey - The Last of Us


Bella veroverde al velen harten met haar optreden in Game of Thrones. Nu schittert ze in The Last of Us. Ramsey heeft velen weten te overtuigen met haar rol en is bij veel grote series genomineerd. Gaat zij er hier met de prijs vandoor? Disclaimer: Bella Ramsey is non-binair, maar heeft aangegeven geen voorkeur te hebben in voornaamwoorden. Ook vindt ze het geen probleem om genomineerd te worden in categorieën voor 'beste actrice', zei ze in een interview.
Bekijk hier de info over Bella Ramsey.

Elizabeth Debicki - The Crown


Het laatste seizoen van The Crown is verschenen en daarmee komt er een einde aan een tijdperk. Een tijdperk van acteurswisselingen en overmatige interesse in de Britse koninklijke familie. Elizabeth Debicki speelde de prachtrol van Princess Diana in het vijfde en zesde seizoen van de serie. Als je deze rol goed weet neer te zetten ben je al snel verzekerd van nominaties in allerlei acteercategorieën, en goed neerzetten deed ze zeker.
Bekijk hier de info over Elizabeth Debicki.

Keri Russell - The Diplomat (US)


Ik heb The Diplomat (US) niet gezien en ken Keri Russell ook niet zo goed. Dus in plaats van zelf wat verzinnen om hier op te schrijven citeer ik een aantal MijnSerie-gebruikers: 'Heb genoten van Keri Russell die de serie wel naar een hoger niveau tillen.' en 'Wat is Keri Russell een vreselijke goede actrice! Deze rol is op haar lijf geschreven!'.
Bekijk hier de info over Keri Russell.

Rosario Dawson - Ahsoka


Rosario Dawson timmert al enige tijd aan de weg wat betreft haar acteer-carrière. Wie veel films en series kijkt zal haar vast al eens voorbij hebben zien komen. Het grote publiek heeft nu echter ook kennis met haar kunnen maken in haar rol als Ahsoka. Wie weet gaat ze er wel met de prijzen vandoor.
Bekijk hier de info over Rosario Dawson.

Ruth Wilson - His Dark Materials


Het is geen geheim dat MijnSerie-gebruikers en schrijvers fan zijn van Ruth Wilson in His Dark Materials. Elke keer dat het kon werd zij in deze categorie genomineerd. Want wat een actrice! Wat een rol! Wat een prestatie! Dat is elke nominatie waard.
Bekijk hier de info over Ruth Wilson.




Schrijverskeuze
Omdat er in deze categorie niet met een wildcard gestemd kan worden wil ik graag mijn eigen schrijverskeuze als wildcard nomineren.

Rosamund Pike - The Wheel of Time



Ik geef het hier weer als mijn schrijverskeuze, maar ook MijnSerie-gebruikers hebben haar naam veelvuldig genoemd bij het nomineren. The Wheel of Time heeft zichzelf geëvenaard in het tweede seizoen en Rosamund Pike krijgt prachtig materiaal om mee te werken. En dat doe ze uitmuntend. Ik kan niet wachten op meer.
Bekijk hier de info over Rosamund Pike.

Dit waren alle zes de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Je kunt in deze categorie geen wildcard inzetten. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

BlackBiker
BlackBiker 30 december 2023, 16:40
Zonder meer Ruth Wilson.
In alles waarin ik haar zie is ze eigenlijk altijd een zeer positieve toevoeging.

Bella Ramsey en Rosamund Pike vond ik ook goed in hun series, maar ik ben nu eenmaal fan van Ruth Wilson...
Futsudo
Futsudo 30 december 2023, 17:00
Bella Ramsey krijgt mijn stem voor beste actrice van het jaar 2023. Het ging uiteindelijk tussen haar en Elizabeth Debicki.
JanWillemK
JanWillemK 30 december 2023, 19:21
Keri Russell, hands down.
SLP
SLP 30 december 2023, 22:26
Bella Ramsey.
toetje1977
toetje1977 31 december 2023, 02:37
Ayo Edebiri uit The Bear. Helaas niet genomineerd. Uit dit rijtje Bella Ramsey
patries76
patries76 1 januari 2024, 16:53
Ruth Wilson
Sproet2jes
Sproet2jes 1 januari 2024, 17:31
Ruth Wilson :)
Log in om een reactie achter te laten