Foundation (2021)

7.7 / 10
55 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.7 / 10
2seizoenen/10afleveringen/2021 - heden
NetwerkApple TV+
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:55 min2021 - heden
Netwerk:Apple TV+
Foundation (2021) is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Apple TV+. De serie ging in première op op 24 september 2021.

Foundation vertelt het duizendjarige verhaal van The Foundation, een bende ballingen die ontdekken dat de enige manier om het Galactische rijk te redden van vernietiging is het te trotseren.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 0
Seizoen 2

Populaire reacties (6)

avatar BlackBiker
2.5
16 okt 2021
Was ik na de eerste drie afleveringen nog heel enthousiast, begint dit enthousiasme aardig af te koelen na het zien van de afleveringen vier en vijf.
Het werd tijd dat iemand wat met dit verhaal ging doen en het is duidelijk dat Apple graag wil cashen op één van de grootste, belangrijkste en beste SciFi boekenreeksen van de vorige eeuw. Maar vervolgens gaan ze dan volledig aan deze boeken voorbij. Ik vraag me echt af waar ik naar heb zitten kijken deze laatste twee afleveringen. Het ziet er echt schitterend uit, het heeft een hoge productiewaarde (dat mag ook wel met het geld dat de serie heeft gekost) maar met de boeken heeft het weinig te maken.

Ja, ze gebruiken dezelfde namen van personen en plaatsen, maar het gros van de gebeurtenissen komt helemaal niet voor in de boeken. Ik heb ze dit jaar expres nog herlezen in anticipatie op deze serie. Maar dat had niet gehoeven. Want behalve de basis premisse van de reeks heeft het weinig met de boeken te maken.
De oorlog met Anacreon wordt in het boek zelfs voorkomen door een intellectueel en politiek spel van Salvor Hardin en Terminus blijft onbeschadigd. Maar dat levert te weinig actie op, denk ik, dus nu wordt Terminus aangevallen en (bijna?) vernietigd. Nogmaals, dit is niet het verhaal uit het bronmateriaal.

Dat er voor is gekozen om voor bijna alle hoofdrollen donkere vrouwen te casten, terwijl het in het boek mannen zijn (Bijv. Salvor Harding en Gaal Dornick) geeft ook aan dat men een bepaalde woke boodschap wil uitdragen. En, zoals misschien bekend, ben ik daar niet zo van ;-)
Ik had er grote verwachtingen van maar helaas moet ik constateren dat het een teleurstelling aan het worden is.
De vreemde casting keuzes kan ik me nog wel overheen zetten, maar dat ze onder de vlag van het magnum opus van Isaac Asimov een heel eigen verhaal aan het bedenken en vertellen zijn, dat vind ik onvergefelijk.

Deze serie had elke naam kunnen krijgen en dan als SciFi serie kunnen werken. Maar als "Foundation" werkt het echt niet. Ik ben zeer teleurgesteld...
avatar Olga2000
9
1 jan 2022
Ik heb boeken nog niet gelezen. Blijkbaar gelukkig maar. Ik geniet wel van de serie. Mooie syfy

Vergelijkbare series

Foundation (2021)