Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 45

Inhoud

  Weekoverzicht van 7 november tot en met 13 november

  * Weetjes:
  -De film Riphagen zal als driedelige serie vanaf 1 januari 2017 worden uitgezonden om 21.15 uur bij NPO 3. Andries Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge, Smeris) is een gewetenloze crimineel die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn kans schoon ziet en rijk wordt met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. Als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus, Bloedverwanten) de jacht op hem. De film is gebaseerd op het leven van de echte Andries Riphagen. Riphagen wist na de oorlog te ontsnappen met hulp van de Nederlandse veiligheidsdienst en heeft nooit terecht gestaan voor zijn daden. De film Riphagen verscheen september 2016 in de Nederlandse bioscopen en werd redelijk goed ontvangen.

  Algemeen Serienieuws
  Shut Eye
  - Hulu heeft de plannen voor de dramaserie Shut Eye gewijzigd. Het gehele eerste tiendelige seizoen zal vanaf 7 december te zien zijn. Dit is normaal bij streamingdiensten als Amazon en Netflix, maar voor Hulu is dit niet gewoon. Van hun Originele series Casual, The Path en The Mindy Project wordt iedere week een aflevering uitgezonden. Of dit betekent dat de Magere Hein van gecancelde series boven Shut Eye hangt is nog niet bekend.

  Datums Series
  FXX
  - FXX heeft aangekondigd wanneer de twee komedies It's Always Sunny in Philadelphia en Man Seeking Woman weer van start gaan. Op woensdag 4 januari 2017 zal het twaalfde seizoen van It's Always Sunny in Philadelphia om 22.00 uur beginnen, direct gevolgd om 22.30 door het derde seizoen van Man Seeking Woman.

  Girlfriends' Guide to Divorce
  - Bravo heeft aangekondigd dat het derde seizoen van de komedieserie Girlfriends' Guide to Divorce op 11 januari 2017 van start zal gaan.

  Petticoat
  - De KRO-NCRV heeft de première van de nieuwe muzikale serie Petticoat drie weken vervroegd. De nieuwe premièredatum wordt nu 24 november in plaats van 15 december. Dit heeft alles te maken dat de slecht bekeken serie La Famiglia sinds deze week is verplaatst naar de zondagavond. Dat gat op de donderdag avond zal nu worden gevuld door Petticoat. De serie is gebaseerd op de gelijknamige musical en vertelt het verhaal van de Groningse Patricia ‘Pattie’ Jagersma (Abbey Hoes, Zwarte Tulp). Pattie woont in de jaren vijftig met haar vader in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland maar wil niets liever dan de showbizz in.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 11 november tot en met 15 december.

  Syfy
  - Syfy heeft twee datums aangekondigd. De eerste is van The Magicians, het tweede seizoen zal op 25 januari 2017 van start gaan. De tweede serie is The Expanse, het tweede seizoen zal op 8 februari 2017 van start gaan met een twee uur durende aflevering.


  Gecancelde Series
  Brief Encounters
  - ITV heeft de dramedy Brief Encounters na één seizoen gecanceld. De serieschrijvers Oriane Messina en Fay Rusling brachten het nieuws als eerste naar buiten.

  Conviction (2016)
  - Het zat er al aan te komen, de vraag was alleen wanneer. En nu heeft ABC dus besloten om de slecht bekeken serie Conviction (2016) te cancelen. Conviction (2016) heeft de dubieuze eer om de eerste serie te zijn die officieel gecanceld wordt dit seizoen. Waarschijnlijk zal Notorious (2016) binnenkort volgen, maar dat heeft ABC nog niet officieel bekend gemaakt. Wanneer de allerlaatste dertiende aflevering zal worden uitgezonden is niet bekend gemaakt. Ook niet of het eerste seizoen een afgerond einde gaat krijgen.

  DCI Banks
  - ITV heeft besloten om de detectiveserie DCI Banks te cancelen na vijf seizoenen. ITV verklaarde: “Na vijf seizoenen heeft ITV besloten om geen seizoenen meer te bestellen van DCI Banks. We zijn het productieteam bij Left Bank Pictures erg dankbaar voor het creëren van de wereld van DCI Banks en de acteurs Stephen Tompkinson, Andrea Lowe en Caroline Catz voor hun inzet en toewijding die ze hebben laten zien in hun rol.”

  Dead of Summer
  - Dead of Summer keert volgend jaar zomer niet terug. Freeform heeft de horrorserie na slechts één seizoen met tien afleveringen gecanceld.

  Nicki
  - Op 30 september 2015 lieten wij weten dat superster Nicki Minaj (foto) een eigen serie zou krijgen. Nu heeft Freeform de komedieserie definitief in de ijskast gezet. Ze hebben de serie Nicki gecanceld voor er nog maar één aflevering is uitgezonden. Of Nicki aangeboden zal worden bij andere netwerken is niet bekend, en het zou zomaar kunnen dat Nicki nooit verder komt dan het ontwikkelingsstadium.


  Nieuwe Series
  American Woman
  - TV Land heeft een dramedy besteld die zich afspeelt in de jaren '70. Iedere aflevering duurt 30 minuten en de hoofdrol is weggelegd voor Alicia Silverstone (Miss Match). De serie is geïnspireerd door het levensverhaal van mede-uitvoerend producent Kyle Richards (The Real Housewives of Beverly Hills). American Woman wordt geschreven door uitvoerend producent John Riggi (30 Rock) en wordt uitvoerend geproduceerd door John Wells.

  Amazon
  - Amazon heeft een nog titelloze dramaserie besteld met Robert De Niro en Julianne Moore (30 Rock, foto) in de hoofdrol. Er zijn direct twee seizoenen besteld van de door David O. Russell geschreven en geregisseerde serie. De serie houdt een deal in van 160 miljoen dollar en elk seizoen krijgt acht afleveringen en worden allemaal geschreven en geregisseerd door Russell.

  Bliss
  - Sky Atlantic heeft een nieuwe dramedy besteld, geschreven en geregisseerd door Emmy-winnaar David Cross (Arrested Development). De zesdelige serie Bliss staat gepland voor 2017 en zal de derde originele komedie worden voor Sky Atlantic dat jaar. Bliss heeft de volgende hoofdrolspelers op de castinglijst staan; Stephen Mangan (Episodes), Heather Graham (The Hangover I & III) en Jo Hartley (This Is England). Bliss volgt het gecompliceerde dubbelleven van Andrew (Mangan), een succesvolle schrijver over reizen, die door verzachtende omstandigheden, zichzelf vindt tussen twee echtgenotes en kinderen die niet weten van elkaars bestaan.


  The Goldbergs (2013) spin-off
  - De komedieserie van ABC The Goldbergs (2013) krijgt een spin-off serie. De nog naamloze spin-off zal zich in de jaren '90 afspelen. Adam F. Goldberg (bedenker) schrijft op dit moment aan een scenario samen met Merc Firek (producent). De spin-off draait om gymleraar Mick Mellor, een terugkerend personage in de serie. Acteur Bryan Callen zal de rol spelen. Het uitgangspunt is ook al bekend; Mellor en een andere docent op de middelbare school werken samen om als vaderfiguur voor de drie kinderen van de secretaresse van de school te dienen. Op dit moment is het vierde seizoen van The Goldbergs (2013) te zien bij ABC en ze behalen prima kijkcijfers met de komedieserie.

  Vernieuwde Series
  Man Down
  - Channel 4 heeft de komedieserie Man Down vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen zal zes afleveringen krijgen en in 2017 worden uitgezonden. Roisin Conaty, Mike Wozniak, Gwyneth Powell en Stephanie Cole zullen allemaal terugkeren in het vierde seizoen.

  Young Justice
  - Het is officieel! Na gecanceld te zijn in 2013, komt er toch een derde seizoen van de animatieserie Young Justice. Sam Register, president van Warner Bros. Animatie en Warner Digitale Series, zei: “De affectie die de fans hebben met Young Justice, en hun onophoudelijke roep voor meer afleveringen, heeft altijd zijn weerklank bij ons gehad. We zijn heel blij om de serie terug te brengen naar zijn loyale fanbase en een kans voor nieuwe kijkers om deze uitstekende serie te mogen ontdekken.” Wanneer en waar (Netflix is geopperd) het derde seizoen van Young Justice zal komen moet nog bekend gemaakt worden.

  Afleveringen
  America's Got Talent
  - Er komt voor het eerst een speciale aflevering van America's Got Talent. Op 29 december zal deze ‘Holiday’-aflevering worden uitgezonden.

  DC's Legends of Tomorrow
  - Het ziet er goed uit voor de superheldenserie van The CW DC's Legends of Tomorrow. De serie heeft vier extra afleveringen gekregen waardoor het totaal voor het tweede seizoen komt op zeventien afleveringen. De kansen voor een vernieuwing met een derde seizoen zien er dus goed uit.

  Casting Nieuws
  Line of Duty
  - Gaite Jansen doet goede zaken in Groot Brittannië. Na een rol te hebben gekregen in Peaky Blinders, gaat ze nu een rol spelen in Line of Duty. Er staat vast dat Jansen daar de personage Hana Reznikova gaat spelen, wat een terugkerende rol zal zijn. Meer is er echter niet bekend gemaakt.

  Smeris
  - Susan Visser gaat in het derde seizoen van Smeris een vaste rol spelen. Visser (Gooische Vrouwen) zal de Tilburgse journaliste Laura den Dooyer gaan spelen. Den Dooyer heeft een traumatisch verleden en gooit graag haar charmes in de strijd tijdens haar werk. Maar er komen nog twee castleden bij; Tjebbo Gerritsma maakt zijn debuut als rechercheur Leeksma (Feuten) en Patrick Stoof speelt een rol als de verlamde tweelingbroer van Freddy van Nuenen die in het eerste seizoen dood ging. De start van het derde seizoen staat gepland voor 22 januari 2017 op NPO 3.

  Stranger Things
  - Het tweede seizoen van Stranger Things krijgt drie nieuwe castleden; Sean Astin (The Strain), Paul Reiser (Mad About You) en de nog onbekende Deense Linnea Berthelsen. Astin gaat Bob Newby spelen, een vriendelijke voormalige nerd die op de middelbare school heeft gezeten met Joyce Byers (Winona Ryder) en Sheriff Hopper (David Harbour). Reiser zal Dr. Owens gaan spelen, een medewerker van het Departement van Energie, die de gevolgen van het vorige seizoen moet indammen. Berthelsen gaat Roman spelen, een beschadigde jonge vrouw die een groot verlies heeft geleden als kind. Op de Twitterfoto zien we van links naar rechts: nieuwkomer Sadie Sink (Max), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas), Finn Wolfhard (Mike), Noah Schnapp (Will), Millie Bobbie Brown (Eleven), Charlie Heaton (Jonathan), Natalia Dyer (Nancy), Joe Keery (Steve) en de andere nieuwkomer, Dacre Montgomery (Billy). Het tweede seizoen staat nog steeds gepland voor 2017.

  The Big Bang Theory
  - Christopher Lloyd zal op 1 december zijn opwachting maken in The Big Bang Theory. Welke rol Lloyd (Back To the Furure, Taxi) gaat aannemen is niet bekend gemaakt. Uitvoerend producenten Chuck Lorre en Bill Prady: “We zijn bijzonder enthousiast om te werken met Christopher Lloyd. We zijn er bovendien van overtuigd dat we een erg leuke aflevering hebben samengesteld die de fans beslist zullen weten te waarderen.”

  Wie is de Mol?
  - De kandidaten voor Wie is de Mol? editie 2017 zijn bekend gemaakt en ook waar ze naar toe gaan. Klik hier om erover te lezen.

  Columns
  Showtime, aflevering 27
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 44
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 31 oktober tot en met 6 november.

  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Wist je dat je als MijnSerie-lezer zelf series toe kan voegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe als hij nog niet in de database staat. Ook kun je de content van een serie zelf wijzigen, indien je een foutje ziet. Onder info op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen, maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken!

  Overlijdensberichten
  Robert Vaughn
  - Acteur Robert Vaughn is 11 november overleden aan acute leukemie. De carrière van Vaughn begin al in 1955 in de televisieserie Medic. Daarna speelde Vaughn in vele films en series waarbij hij vooral veel bekendheid kreeg door de serie The Man From U.N.C.L.E. Maar hij speelde ook in series als Gunsmoke, Zorro (1957), Columbo, Murder, She Wrote, Diagnosis Murder, The Magnificent Seven, The Protectors, The A-Team en Hustle. Zijn laatste televisieoptreden was in 2015 in de serie Law & Order: Special Victims Unit. Vaughn wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. Robert Francis Vaughn is 83 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  - Tot 15 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Grimm
  - Klik hier om kans te maken op het vijfde seizoen van Grimm.

  - Tot 16 november kun je kans maken op de onderstaande series:
  Peaky Blinders
  - Klik hier om kans te maken op het derde seizoen van Peaky Blinders.

  Supernatural
  - Klik hier als je kans wilt maken op het elfde seizoen van Supernatural.

  The Affair
  - Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van The Affair.

  - Tot 17 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
  The Vampire Diaries
  - Klik hier om kans te maken op het zevende seizoen van The Vampire Diaries.

  Antwoorden prijsvragen week 44
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Chicago PD
  Vraag: Chicago PD speelt in hetzelfde universum af als andere series. Welke behoort hier niet toe?
  Antwoord: NCIS

  *The Flash (2014)
  Vraag: Een aantal castmembers van The Flash (2014) speelden ook in Prison Break. Welke van onderstaande acteurs behoort niet tot dit rijtje?
  Antwoord: Liam McIntyre

  Wij willen alle prijswinnaars feliciteren met hun prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Fear The Walking Dead: Passage Part 4
  -
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.

  -Dinsdag 15 november:
  03.00 – Mars – Serie première (National Geographic)
  23.00 – Funny Or Die's Billy On The Street – Seizoen 5 (TruTV)

  -Woensdag 16 november:
  21.15 – Helden van hier: In de lucht – Serie première (VTM)

  * Wist je Dat?:
  -Anouk Smulders een gastrol krijgt in Goede Tijden, Slechte Tijden? De presentatrice van Holland’s Next Top Model zal op woensdag 16 november te zien zijn in de soapserie van RTL 4. Smulders zal de modeshow van Nina Sanders bijwonen en haar ook een compliment geven. De kleding uit de modeshow zal binnenkort te verkrijgen zijn in de WE modezaken. Op de app van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt al volop reclame gemaakt voor de nieuwe collectie.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Anouk Smulders

  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_sarlottje
  14 nov 2016 13:21 -
  Ik vind het wel jammer dat conviction wordt gecanceld, vond het wel een leuke serie!
  Reageer