Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Showtime, aflevering 27

"It's Showtime everybody. Showtime"

Goliath

Is Goliath de terugkeer van Billy Bob Thornton? Goede vraag. Zijn acteerwerk in Goliath is vlekkeloos, net als die van de andere acteurs om hem heen. Waar ik William Hurt als waardige tegenspeler speciaal wil benoemen. Het verhaal van Goliath is niet nieuw. De aan lager wal geraakte advocaat die de zaak van zijn leven krijgt.

Maar de uitwerking inclusief de superieure cast, goede muziek en geweldige regie maakt van Goliath iets aparts. Omdat de meeste onder ons wel weten hoe het Bijbelverhaal van David en Goliath afloopt zal je waarschijnlijk wel een vermoeden hebben hoe Goliath afloopt. En toch is het net anders, een aparte twist die onverwacht is.

Het geheel is niet perfect, zoals de cast, maar als je dat de makers vergeeft en de onbeantwoorde vragen snel vergeet is Goliath een feest om naar te kijken. En dat hebben de makers vooral te danken aan de cast. Thornton is op dreef als advocaat Billy McBride, William Hurt speelt de engerd in het penthouse die niet vies is van list, bedrog en een groen blaadje.

Het advocatenkantoor Cooperman en McBride (Goliath) is een koele, klinische omgeving waar geen plezier kan worden beleefd in het werk. Het kantoor van McBride is een dubbele motelkamer waar ook de gezelligheid niet van afspat. Zijn andere kantoor zit op de hoek waar hij regelmatig een afspraak heeft met Jan de Loper.

Al met al kan ik Goliath aanraden. Helaas kan ik nog niet vertellen of de serie een tweede seizoen gaat krijgen, maar van mij mag het.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Fragment

De plaat van de week is Fiona Apple - Container

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Ivalo (Arctic Circle). We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
De nieuwe Amerikaanse superheldenserie Superman & Lois ging eind vorige maand in première en is nu al vernieuwd met een tweede seizoen.
Vandaag, 12:00
1
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Ellen Pompeo hint in een interview met CBS News naar het einde van de langlopende medische dramaserie Grey's Anatomy. Wanneer de serie precies eindigt is nog niet bekend.
Vandaag, 10:00
The Walking Dead voegt een nieuw personage toe in het elfde seizoen en daarmee ook een acteur aan de cast. Michael James Shaw vervult de rol van het nieuwe personage.
Vandaag, 09:00
Nog voor de première van het vierde seizoen van Elite is de Spaanse misdaadserie vernieuwd met een vijfde seizoen.
Gisteren, 10:00