Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 38

Inhoud

  Nou dat is ook wat, zo zit je lekker achter je computer te schrijven over series en zo zit je voor de camera om over series te vertellen. MijnSerie komt dus weer bij EditieNL om te praten over de nieuwe series die uitkomen dit najaar. En of dat nog niet genoeg is, zo schrijf je over Goede Tijden, Slechte Tijden en Ferry Doedens en zo staat je dochter op een zondag in Sneek te figureren voor de film Sneekweek en dat komt allemaal door MijnSerie.nl. Zo kom je nog eens ergens. Maar voor nu gaan we nergens anders meer heen dan het weekoverzicht van 14 september tot en met 20 september.

  Series
  90 Day Fiance
  - De reality-tv docuserie bij TLC 90 Day Fiance (90 Day to Wed) is vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal op 11 oktober terugkeren bij TLC en zal zes nieuwe koppels volgen in hun weg om te mogen trouwen en hun verloofde over te kunnen brengen naar het beloofde land Amerika.

  Alaska: The Last Frontier
  - Op zondag 4 oktober 2015 zal de Kilcher familie terugkeren met een vijfde seizoen van Alaska: The Last Frontier bij Discovery Channel. In de nadagen van alweer een warme winter met record temperaturen, moet de Kilcher familie nieuwe uitdagingen aangaan om hun manier van leven te behouden in Homer, Alaska.

  Black Sails
  - Het derde seizoen van de piratenserie van Starz! Black Sails keert in januari 2016 terug om de wateren opnieuw onveilig te maken. Kijk hieronder wat de cast zou doen als zij een piratenschip zouden hebben:


  Bloedverwanten
  - De AVROTROS heeft eindelijk een beslissing genomen over het lot van de serie Bloedverwanten. Fans hebben lang op het definitieve besluit moeten wachten maar de kogel is nu dan door de kerk. Bloedverwanten krijgt geen vierde seizoen. Saskia Temmink, hoofdrolspeelsters is teleurgesteld: “Ik vind het jammer hoe er met zo'n tv-serie wordt omgegaan. Dat netmanagers aan de macht zijn en het vaak alleen om de kijkcijfers draait", maar ze ziet het ook als iets positief, “Tegelijkertijd vind ik het ook leuk dat weer ruimte ontstaat om iets nieuws aan te pakken." Maar helemaal afgelopen is Bloedverwanten nog niet. Vanaf 27 september is de toneelversie te zien in de schouwburgen. Je hoeft trouwens niet perse de serie te hebben gezien om ook het toneelstuk te kunnen volgen. Wel spelen alle acteurs uit de serie in het toneelstuk mee.

  Bureau Raampoort
  - En dan durven ze zich nog af te vragen, in televisieland, waarom steeds minder mensen naar de televisie kijken! Ik zou zeggen, neem een datum en houd je daar ook aan. We meldden in weekoverzicht 36 dat de Amsterdamse politieserie Bureau Raampoort op maandag 28 september zou terugkeren. SBS heeft nu op de site staan dat het maandag 5 oktober gaat worden. Wij houden het scherp in de gaten, mocht het weer veranderen zullen we dat uiteraard direct laten weten. (Tip: Inna1989)

  CSI: Cyber
  - Maandag 21 september zal het eerste seizoen van de spin-off serie van CSI: Crime Scene Investigation, CSI: Cyber van start gaan bij RTL4. Het vijftiende seizoen van CSI: Crime Scene Investigation zal die avond verder gaan met aflevering acht. De beroemde maandagavond crimeavond bij RTL4 heeft wel last van dalende kijkcijfers. RTL hoopt met CSI: Cyber dat de kijkcijfers weer een boost zullen krijgen. (Tip: Inna1989)

  Ter informatie; volgens RTL4 is het vijftiende seizoen het laatste seizoen van CSI: Crime Scene Investigation. Deze informatie is onjuist. Op zondag 27 september aanstaande zal er een laatste zestiende seizoen worden uitgezonden van slechts twee afleveringen die achter elkaar bij CBS te zien zullen zijn. Of RTL ook deze gaat uitzenden is niet bekend gemaakt.

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Het 25-jarig bestaan van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt gevierd met een extra lange uitzending van 20.00 uur tot 21.25 uur. Het verhaal speelt zich voor een groot deel in Ierland af. "In deze speciale editie komen alle verhaallijnen tot een dramatisch hoogtepunt", laat RTL weten in een persbericht. De extra lange uitzending zal geen feestelijke zijn, want één karakter uit Meerdijk zal de uitzending niet overleven. Wie er met of zonder kleerscheuren vanaf komt of wie er straks niet meer terugkeert in Goede Tijden, Slechte Tijden is te zien op donderdag 1 oktober aanstaande.

  Haven
  - Seizoen 5B, die Haven een mooi einde moet gaan geven, krijgt er een bekende naam bij. William Shatner (Star Trek, Boston Legal) komt als terugkerend cruciaal karakter het probleemdorp Haven helpen, of juist niet. De rol van Shatner (foto) heeft in ieder geval een blijvende impact op het lot van het dorp. Seizoen 5B start met een dubbele aflevering op 8 oktober en de allerlaatste aflevering zal op 17 december 2015 worden uitgezonden.

  Limitless
  - Op 22 september gaat de serie Limitless, een adaptatie van de gelijknamige film uit 2011, officieel in première. Maar CBS heeft twee dagen voor de première de pilot (eerste aflevering) uitgebracht op het wereldwijde web. De volledige pilot is te zien op de CBS All Access App. Uiteraard hoopt CBS op een positieve mond op mond reclame en de serie daarmee een boost te kunnen geven voordat er ook maar één uitzending is geweest.

  New Girl
  - Megan Fox (The Help, Hope & Faith) krijgt een vaste rol in de komedieserie New Girl. Ze zal in de zesde aflevering van het vijfde seizoen, dat zal in januari 2016 zijn, haar intreden doen als Reagan. Reagan wordt de tijdelijke nieuwe huisgenoot van Jess (Zooey Deschanel) omdat ze een kamer onderhuurt bij haar. Vanaf die aflevering zal Megan Fox regelmatig terugkeren in de serie. Zooey zal echter sommige afleveringen afwezig zijn omdat ze zwanger is.

  Outlander
  - Voor alle fans van de tijdreis romantische dramaserie Outlander is er bijna goed nieuws. Er is een bijna releasedatum bekend gemaakt voor het tweede seizoen. Zie de tweet hieronder:

  Still Open All Hours
  - De BBC One komedie Still Open All Hours krijgt een tweede seizoen en dat tweede seizoen zal starten met een kerstspecial. Het filmen van het vervolg op Open All Hours zal deze week beginnen in Doncaster. Uitvoerend producent Gareth Edwards vertelde: “Het is geweldig om terug te keren, met onze fantastische cast, naar Granville. De gekke, warme en levens-bevestigende wereld, vol van het soort karakters en situaties die alleen afkomstig kunnen zijn uit de opmerkelijke geest van Roy Clarke {schrijver}.”

  Years of Living Dangerously
  - Even zag het er naar uit dat de Showtime documentaire Years of Living Dangerously niet zou terugkeren. Maar National Geographic Channel heeft de klimaatsverandering documentaire overgenomen en vernieuwd met een tweede seizoen. De Emmy winnaar Years of Living Dangerously zal exclusief op NGC te zien in 2016 in 171 landen en 45 talen. Beroemdheden die de wereld overgaan om te vertellen over de klimaatsveranderingen zijn: David Letterman, Arnold Schwarzenegger, Jack Black, Ty Burrell en regisseur James Cameron.

  Nieuwe Series
  American Crime Story
  - De rechtszaak van de eeuw zoals je hem nog nooit hebt gezien. American Crime Story: The People v. OJ Simpson met John Travolta, Cuba Gooding Jr. en Sarah Paulson in de hoofdrol. Première in februari 2016 bij FX.


  Code Black
  - Op 30 september 2015 begint de nieuwe ziekenhuisserie Code Black bij CBS. Maar dit najaar al zal de nieuwe serie over de mannen en vrouwen van de ER uit LA County Hospital ook te zien zijn bij NET5. Wanneer de serie precies in première gaat bij Net5 is nog niet bekend gemaakt. Uiteraard houdt MijnSerie je op de hoogte. (Tip: Inna1989)

  Lucifer
  - Je denkt iets te weten en dan blijkt het uiteindelijk toch niet goed te zijn. De schrijverskamer van de nieuwe Fox (US) serie Lucifer overkwam dat deze week. Heel blij kondigde zij aan dat Lucifer op 25 januari 2016 in première zou gaan, maar nog dezelfde dag moesten ze dat terugtrekken. Zie hieronder de betreffende tweets:
  JANUARY 25TH! https://t.co/qUsfOrlnNe
  Lucifer Writers Room (@LUCIFERwriters) September 15, 2015

  Taken
  - Taken, de driedelige filmreeks met Liam Neeson, Famke Janssen en Maggie Grace, krijgt een prequel. NBC heeft de Luc Besson reeks direct als serie besteld. Er wordt op dit moment gezocht naar schrijver/showrunner die de leiding kan nemen in deze adaptatieserie. In de prequel heeft Bryan Mills (in de film gespeeld door Neeson) nog geen vrouw en dochter. De serie zal een hommage worden aan de meest populaire citaten van de films. Een deel van Mills beroemde toespraak toen zijn dochter werd ontvoerd zal het uitgangspunt worden van de serie. “Wat ik heb zijn een zeer specifieke reeks van vaardigheden, vaardigheden die ik in een zeer lange carrière verworven heb; Vaardigheden dat mij een nachtmerrie maakt voor mensen zoals jij." De serie zal zich gaan richten op hoe Mills die vaardigheden heeft gekregen.

  Victoria
  - Jenna Coleman gaat stoppen met Doctor Who om in de huid te kruipen van Queen Victoria. Victoria, de nieuwe achtdelige dramserie bij ITV, zal gaan over het moment dat Victoria achttien jaar is en net gekroond wordt tot Koningin in 1837. Jenna laat weten: "Ze is een levendige, sterke en inspirerende vrouw uit de Britse geschiedenis en ik kan niet wachten om haar verhaal te vertellen." Jenna zal dus ergens tijdens het negende seizoen Doctor Who verlaten. Jenna: “Ik heb de TARDIS verlaten. Het is gebeurd. Ik heb mijn laatste scène gefilmd.” Victoria zal starten met een 90 minuten durende aflevering om daarna het verhaal te vertellen in de volgende zeven afleveringen.

  You, Me and the End of the World
  - De nieuwe komedieserie van NBC, You, Me and the End of the World (ook wel You, Me and the Apocalypse) met Rob Lowe in de hoofdrol, gaat op 30 september 2015 in première. Maak hieronder kennis met de cast:


  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  NBC
  - NBC (National Broadcasting Company) heeft één komedieserie gecanceld en één komedieserie vernieuwd. Lees hier over welke series we het hebben.

  Nominaties en Prijzen
  Amy Schumer
  - Amy Schumer krijgt op 30 oktober 2015 een BAFTA (The Britisch Academy of Film and Television Arts) voor haar prestaties op het gebied van komedie. De prijs die zij zal krijgen is de Charlie Chaplin Brittania Award. "In slechts een paar jaar tijd heeft Amy Schumer zichzelf neergezet als een artiest met veel moed en discipline", liet de organisatie weten volgens Variety. "Met Trainwreck en Inside Amy Schumer heeft ze haar collega's uitgedaagd de meest moeilijke onderwerpen aan te pakken op de meest slimme en vermakelijke manier."

  Creative Arts Emmys
  - De creatievelingen onder de seriemakers zijn ook beloond. De Creative Arts Emmys zijn uitgereikt en HBO heeft de hoofdprijs gewonnen. Ze gingen er met 29 beeldjes vandoor. Game of Thrones won er acht, Bessie vier, Going Clear drie en The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst en Olive Kitteridge behaalde er elk twee. De gehele lijst met winnaars is hier na te lezen en op 20 september te zien.

  Overzichten
  De Forbes Magazine lijst van best betaalde televisieactrices
  - Na de vijftien best betaalde acteurs op televisie, is het nu tijd voor de best betaalde actrices. En ook hier staat The Big Bang Theory op één dit keer met Kaley Cuoco-Sweeting, deze eerste plaats deelt zij samen met Modern Family actrice Sofía Vergara.

  Nieuwe series deze herfst
  - Seriefans zijn dol op lijstjes, dat weten we. Dus MijnSerie heeft ook dit jaar weer een lijst gemaakt met de nieuwe series die dit seizoen gaan uitkomen bij de grote vijf zenders en ander netwerken, kabelaars en streamingdiensten. Klik hier om de volledige lijst te kunnen bekijken.

  MijnSerie
  Kijkcijfers
  - Klik hier voor de kijkcijfers van week 37.

  Prijsvragen
  The Knick
  Maak tot 23 september kans op het eerste seizoen van The Knick. Klik hier om nog mee te doen.

  Zoals je hebt kunnen lezen hebben wij ook nu weer een aantal tips gekregen over verschillende series. MijnSerie is daar altijd heel erg blij mee, wij zien ook niet alles en zouden dan nieuws kunnen missen. Dankzij de tips van onder ander Inna1989 kunnen wij je het nieuws toch brengen. Dus heb je tips schroom niet een stuur een PB naar Roeman. Of word zelf nieuwsberichtschrijver, wie weet wat daar allemaal uit voort kan komen. Voor nu wens ik je een geweldige première- en startweek, er beginnen weer enorm veel series, tot volgende week.

  Met overzichtelijke seriegroet

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (7)

  avatar_Inna1989
  21 sep 2015 15:10 -
  Joa Mandy, zoals bijvoorbeeld toen je een bericht van Zwarte Tulp had geschreven wis je niet of er een tweede seizoen zal komen.
  En ik wis het wel omdat ik het zag op Facebook, joa dan kan je de tips goed gebruiken als je het zelf niet weet en ik of iemand anders het wel weet.
  Weet jij al wanneer er wordt gesproken over MijnSerie in Editie NL?
  En weer een goed geschreven weekoverzicht, met de tips van mij.
  Reageer
  avatar_Roeman
  21 sep 2015 15:37 -
  Helaas Daisy, nog geen bericht van EditieNL, misschien vandaag of morgen. We moeten het afwachten. Maar zodra ik het weet zal ik het berichten.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  21 sep 2015 15:46
  Ok goed dan hoor ik het wel.
  Reageer
  avatar_alexanderleveld
  21 sep 2015 18:25
  Over enkele ogenblikken!
  Reageer
  avatar_Roeman
  21 sep 2015 18:38
  Dat klopt het was vanavond, alleen we zijn niet van te voren gewaarschuwd, dus dit was voor mij ook een verrassing.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  21 sep 2015 18:40
  Ok ik kijk het programma bij RTL-XL terug.
  Reageer
  avatar_H3nDri3
  21 sep 2015 21:19 -
  TV-series op de commerciële zenders is echt een ramp. Nu weer het gedoe met Raamspoort. Ook series uit de VS worden soms gewoon midden in het seizoen stopgezet en dan is het afwachten of ze weer terug komen en als dat gebeurt of ze de goede volgorde wel aanhouden.
  Reageer

  Laatste nieuws

  Begin oktober zullen alle vijf seizoenen van de Amerikaanse dramaserie The Fosters (2013) te zien zijn bij Videoland.
  Vandaag, 12:00
  1
  Begin oktober zal het tweede seizoen van de Amerikaanse actieserie Warrior (2019) te zien zijn bij Ziggo Movies & Series. Dat is kort na de première bij CineMax.
  Gisteren, 11:00
  Eindelijk heeft ABC zijn herfstschema afgerond met wijzigingen en startdatums van de dramaseries.
  vrijdag, 15:00
  Marvel Studios heeft de hoofrolspeelster voor Marvel's She-Hulk mogelijk gevonden. Tatiana Maslany (Orphan Black) zal waarschijnlijk de titelrol van de serie vervullen.
  vrijdag, 14:00
  2
  De nieuwe serie Moonbase 8 van Showtime gaat begin november in première. Het netwerkt heeft ook een trailer uitgebracht van de Amerikaanse komedieserie.
  vrijdag, 13:00
  ABC heeft Stumptown gecanceld. Het netwerk werkt niet verder aan het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie, dat eerder dit jaar werd aangekondigd.
  vrijdag, 12:00
  1