Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

De Forbes lijst van best betaalde tv-actrices, de nummers één verdienen samen $57 miljoen

Iets later dan beloofd maar hier is hij dan: de Forbes Magazine lijst van de vijftien best betaalde actrices in 2015 (gemeten van 1 juni 2014 tot 1 juni 2015).

Vrouwen in televisieseries doen het niet veel slechter dan de mannen, althans de nummers één niet. De actrice(s) die op één staan verdienen ‘slechts’ een half miljoen dollar minder dan de acteur die op één staat. Maar het gat tussen de nummers één en de nummer drie is meer dan het dubbele en dat is best wel veel. Zeker als je ziet dat de nummer drie bij de mannen bijna het dubbele verdient als de nummer drie bij de vrouwen. Hebben de dames in Hollywood dan toch een punt als ze zeggen dat mannen veel meer verdienen voor het zelfde werk? Lees en oordeel zelf.

Hieronder zie je de volledige lijst zoals Forbes Magazine die heeft uitgebracht:

1) Kaley Cuoco-Sweeting - $28,5 miljoen
- Kaley Cuoco-Sweeting (29) is beter bekend als Penny, de blonde overbuurvrouw van Sheldon en Leonard in The Big Bang Theory. Als Penny heeft ze in 2013 een Critics Choice Television Awards en in 2015 heeft ze een People's Choice Awards gewonnen. Ook staat sinds 2014 haar ster in de Walk of Fame op Hollywood Boulevard. Kaley is goed voor 28,5 miljoen dollar en staat op een gedeelde eerste plaats.

1) Sofía Vergara - $28,5 miljoen
- De 43-jarige Sofía Vergara, die Gloria Delgado-Pritchett speelt in Modern Family, staat op een gedeelde eerste plaats met een inkomen van 28,5 miljoen dollar. De megadeal die Sofía heeft gemaakt met Modern Family heeft haar duidelijk geen windeieren gelegd. En al vier jaar op een rij staat zij in de lijst van best betaalde actrice.

3) Julie Bowen - $12 miljoen
- Nieuw in de lijst met 12 miljoen dollar is Julie Bowen (45). Hoewel ze zeker niet slecht verdient staat het in schril contrast met de twee dames op nummer één. Julie speelt ook in Modern Family daar is ze Claire Dunphy, maar het grootste gedeelte van haar miljoenen komt door het contract met Bridgestone. Julie is ook bekend door haar rollen in Boston Legal en Ed.

4) Ellen Pompeo- $11,5 miljoen
- Hoofdrolspeelsters Ellen Pompeo (45) uit de immens populaire ziekenhuis dramaserie Grey’s Anatomy staat op een vierde plaats met een inkomen van 11,5 miljoen dollar. Ellen speelt al sinds 2005 (dat zijn 245 afleveringen) de rol van Dr. Meredith Grey. Ze verdient een half miljoen minder dan Dr. McDreamy (Patrick Dempsey). Donderdag 24 september begint het twaalfde seizoen van Grey’s Anatomy bij ABC.

5) Mariska Hargitay- $11 miljoen
- Als je denkt dat 245 afleveringen veel is, kijk dan maar eens naar de nummer vijf van de lijst. Mariska Hargitay heeft een inkomen van $11 miljoen. De 51-jarige actrice heeft 369 afleveringen gespeeld als Olivia Benson in Law & Order: Special Victims Unit. Sinds 1999 loopt de politieserie Law & Order: Special Victims Unit al en het einde is nog niet in zicht, het zeventiende seizoen start op 23 september 2015.

6) Juliana Margulies- $10,5 miljoen
- De nummer zes in de lijst is Juliana Margulies. Ze speelde 135 afleveringen in ER als Nurse Carol Hathaway en ze heeft al 135 aflevering de goede vrouw Alicia Florrick gespeeld in de dramaserie The Good Wife. De 49-jarige actrice heeft een Emmy gewonnen met ER en The Good Wife en in 2010 won ze een Golden Globe met The Good Wife. Het zevende seizoen van The Good Wife begint op 4 oktober.

6) Amy Poehler- $10,5 miljoen
- Op een gedeelde zesde plaats, met eveneens 10,5 miljoen dollar aan inkomsten, staat de 44-jarige comédienne Amy Poehler. Die inkomsten verdiende zij onder andere aan het laatste seizoen van Parks and Recreation, de rol in de Netflix komedie Wet Hot American Summer: First Day of Camp en haar best-selling boek Yes Please.

8) Mindy Kaling- $9 miljoen
- Dat sommige projecten je geen windeieren leggen bewijst Mindy Kaling wel. Met 9 miljoen staat zij op de achtste plaats van best betaalde actrices. De 36-jarige uit The Mindy Project, die gecanceld werd door Fox maar weer nieuw leven kreeg bij Hulu, heeft ook een boek geschreven, genaamd Why Not Me?, die op 15 september 2015 is verschenen in de boekhandels.

9) Kerry Washington- $7 miljoen
- Het scheelt $5 miljoen met de nummer negen bij de mannen maar Scandal actrice Kerry Washington (38) mag niet klagen met $7 miljoen van 1 juni 2014 tot 1 juni 2015. Zij is samen met Kaling en Vergara de derde minderheid actrice in de lijst. Volgens het UCLA’s jaarlijkse diversiteitrapport is één op zeven te weinig om de minderheid te vertegenwoordigen. Maar met series als Empire, Black-ish, Devious Maids en Jane the Virgin is de verwachting dat er in de komende jaren meer minderheid actrices op de lijst zullen komen te staan.

9) Patricia Heaton- $7 miljoen
- Dankzij haar rol in de komedieserie The Middle staat Patricia Heaton weer in de lijst op een gedeelde negende plaats met $7 miljoen. De 57-jarige actrice is waarschijnlijk het meest bekend om haar rol in de komedieserie Everybody Loves Raymond die in 2005 zijn laatste seizoen beleefde. In 2007 speelde Patricia Heaton in de komedie Back to You, die slechts één seizoen heeft gehad. En sinds 2009 speelt zij Frankie Heck in The Middle.

11) Tina Fey- $6,5 miljoen
- Net als Heaton is Tina Fey weer terug in de lijst, op de elfde plaats met $6,5 miljoen, dankzij de Netflix hitserie Unbreakable Kimmy Schmidt. Fey schrijft en produceert de populaire komedieserie. Maar Tina Fey (45) werd het meest bekend als Liz Lemon in de komedie 30 Rock die na zeven seizoen in 2013 stopte en de sketchshow Saturday Night Live.

11) Emily Deschanel- $6,5 miljoen
- De tweede nieuwe binnenkomer in de lijst is Emily Deschanel. Met $6,5 miljoen staat zij op een gedeelde elfde plaats. De 38-jarige Emily Deschanel speelt al sinds 2005 de rol van Dr. Temperance “Bones” Brennan in de crime serie Bones bij Fox. Hoewel al een aantal keren te zijn genomineerd voor diverse prijzen heeft Emily Deschanel nog geen prijs mee naar huis mogen nemen. Het elfde seizoen van Bones gaat op 1 oktober weer van start.

13) Pauley Perrette - $6 miljoen
- Veruit de populairste rol uit NCIS (Abigail “Abby” Sciuto) wordt gespeeld door de derde nieuwe binnenkomer en de nummer dertien op de lijst, Pauley Perrette (46). Pauley Perrette verdient $6 miljoen met haar rol als de briljante forensische wetenschapper met een twist. Al 281 afleveringen speelt zij in NCIS en de volgende 24 afleveringen (seizoen 13) staan al weer klaar om op 22 september uitgezonden te worden.

14) Robin Wright - $5,5 miljoen
- De vierde en laatste nieuwe binnenkomer is de beeldschone House of Cards (2013) actrice Robin Wright. Haar inkomsten staat in schril contrast met haar tegenspeler Kevin Spacey die $4 miljoen meer verdient. Maar $5,5 miljoen per jaar is zeker niet slecht. Robin Wright (49) speelt de bevallige en intelligente vrouw van Frank Underwood (Kevin Spacey) in de alom geprezen Netflix serie House of Cards (2013). Ze won in 2014 een Golden Globe voor haar rol, nu de Emmy nog.

15) Zooey Deschanel - $5 miljoen
- En de hekkensluiter is de 35-jarige New Girl actrice Zooey Deschanel. Met $5 miljoen staat zij op de vijftiende plaats van de Forbes Magazine lijst van best betaald televisie actrices. Ter vergelijking, bij de mannen staat Kevin Spacey op nummer vijftien met een inkomen van $9,5 miljoen. Al sinds 2011 speelt zij de rol van Jessica Day in de komedieserie van Fox New Girl. Maar naast haar acteerwerk schrijft en zingt Zooey Deschanel ook nog. Tevens speelt zij keyboard, percussie, banjo en ukelele.

Als je ook de lijst van de acteurs nog wil nalezen, klik hier.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_CC11
17 sep 2015 14:10 -
Het is de dames van harte gegund maar vind het een beetje jammer aan dit lijstje dat andere inkomsten dan die van de serie waar ze in spelen zijn inbegrepen in het totaal.
Tenminste, dat is toch wat ik er van begrijp :-)
Reageer
avatar_Mandy1966
17 sep 2015 14:27
Helaas wel. Maar aangezien alleen Forbes inzage heeft en MijnSerie niet, zullen we het net als bij de acteurs met deze lijst moeten doen. Wat ik wel weet is dat Kaley 1 miljoen dollar per aflevering incasseert.
Reageer