Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 17

Weekoverzicht 17

Ook in de week van 26 april tot en met 2 mei hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 17 van 2021.
Serienieuws

Datums


Premièredatum zevende seizoen Good Witch


Volgende maand gaat het zevende seizoen van Good Witch in première bij Hallmark Channel. Het netwerk heeft ook een treaser gedeeld.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 17 (26 april tot en met 2 mei 2021)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Volgende maand verschijnen Small Axe en ZeroZeroZero bij Ziggo


De Britse miniserie Small Axe en de Italiaanse miniserie ZeroZeroZero verschijnen begin volgende maand bij Ziggo Movies & Series.

Derde seizoen Master of None eind mei in première


Netflix heeft de premièredatum van het derde seizoen van Master of None bekend gemaakt. Daarnaast zijn de eerste beelden van het nieuwe seizoen uitgebracht.

Alle seizoenen New Girl binnenkort op Disney+


In mei verschijnen alle seizoenen van de Amerikaanse komedieserie New Girl bij Dinsey+. De serie is oorspronkelijk afkomstig van FOX en was al eens te zien bij Netflix.

Start- en premièredatums mei 2021


Ook voor de maand mei 2021 hebben we alles* op een rijtje gezet. Wanneer welke serie begint, welk seizoen of première en welke zender.

Power Book III: Raising Kanan aankomende zomer in première


Power Book III: Raising Kanan, een prequel serie van Power, gaat in juli in première bij Starz. Er is ook een teaser uitgebracht.

Premièredatum voor Fantasy Island reboot bij FOX


FOX heeft bekend gemaakt wanneer de reboot van Fantasy Island in première zal gaan. Daarnaast is er bekend gemaakt wie de hoofdrol gaat vervullen.

Halston van Ryan Murphy binnenkort in première bij Netflix


Halston, de nieuwe Netflix serie van Ryan Murphy (American Horror Story), gaat over een paar weken in première bij het streamingsplatform.

Premièredatum voor AMC's Kevin Can F*** Himself


AMC heeft de premièredatum aangekondigd voor de metakomedie Kevin Can F*** Himself met Annie Murphy.

Gecancelde Series


Geen zesde seizoen voor The Last Kingdom


Er komt geen zesde seizoen van The Last Kingdom. Netflix heeft aangekondigd de serie na het aankomende vijfde seizoen te beëindigen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 16


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 19 tot en met 25 april 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


Overzicht nieuwe series in mei 2021


In mei 2021 staan er veel nieuwe series/programma’s op het programma. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Spin-off


Pilotaflevering Tom Swift verschijnt volgende maand


De pilotaflevering van Tom Swift, de spin-off van Nancy Drew (2019), wordt volgende maand uitgezonden als een aflevering van het tweede seizoen van Nancy Drew (2019).

Trailers


De eerste beelden van de terugkeer van Dexter


Aankomende herfst gaat het langverwachte vervolg van Dexter van start. Showtime heeft alvast de eerste beelden gedeeld.

Eerste beelden van Lucifer seizoen vijf deel twee


Eind deze maand gaat het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer van start bij Netflix. De streamingdienst heeft nu de eerste beelden uitgebracht.

Vernieuwde Series


CBS vernieuwt NCIS: Los Angeles en bestelt NCIS: Hawaii


NCIS: Los Angeles is vernieuwd met een dertiende seizoen door CBS. Daarnaast heeft het netwerk de spin-off NCIS: Hawaii besteld.

Algemeen nieuws

Nominaties en Prijzen


Nominaties BAFTA Television Awards 2021


De nominaties zijn bekend gemaakt en op zondag 6 juni zullen we weten wie er met de BATFA’s voor televisie vandoor zijn gegaan.

MijnSerie nieuws

Column


April 2021: MijnSerie in 500 woorden


Kregen we op de valreep afgelopen maand nog goed nieuws, we mogen tussen 12.00 en 18.00 uur genieten op een terras. Maar dan moet het wel lekker weer zijn.

Poll


Serie van het jaar verkiezing 2021; poll april 2021


Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (17)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het tweede seizoen van The Mallorca Files


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van The Mallorca Files. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de documentaire A Perfect Planet


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de documentaire A Perfect Planet. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Lyckoviken; Lyckoviken is gebaseerd op een boek van Camilla Läckberg. Welke serie is nog meer gebaseerd op een boek van Läckberg? was Fjällbackamorden. Weetje: Vier boeken van Läckberg zijn verfilmd: IJsprinses (2007), Predikant (2007), Steenhouwer (2009) en Zusje (2009). In 2013 volgde de vijfdelige serie de Fjällbacka Murders, die gebaseerd zijn op de personages uit de boeken van Läckberg en zich ook afspelen in het plaatsje Fjällbacka.

- Het antwoord op de prijsvraag van Huss; Huss is een spin-off van de serie Irene Huss. En Irene Huss is gebaseerd op de boeken van welke schrijfster? was Helene Tursten. Weetje: Helene Tursten (Göteborg, 17 februari 1954) is een Zweeds schrijfster van misdaadverhalen. De hoofdpersoon in haar verhalen is detective-inspecteur Irene Huss. Voordat Tursten schrijfster werd, werkte ze als verpleegster en als tandarts, maar door ziekte was ze gedwongen om die baan op te geven. Tijdens haar ziekte hield ze zich bezig met het vertalen van medische artikelen. Haar boeken zijn inmiddels vertaald in het Engels, het Duits en het Noors.

- Het antwoord op de prijsvraag van We Are Who We Are; We Are Who We Are speelt zich af op een fictionele militaire basis. Maar waar bevindt deze militaire basis zich?, was Chioggia. Weetje: We Are Who We Are richt zich op twee Amerikaanse kinderen die in 2016 op een fictieve Amerikaanse militaire basis in Chioggia, Italië wonen. Chioggia is een kustplaats en gemeente van de metropool Venetië in de regio Veneto in Noord-Italië.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei 2021 die in week 18 van start of in première zullen gaan.-

Maandag 3 mei


18.00 – Skam (FR) – Seizoen 8 (Slash)

-

Donderdag 6 mei


22.00 – Million Dollar Listing New York – Seizoen 9 (Bravo)

-

Zondag 9 mei


21.00 – SAS: Who Dares Wins – Seizoen 6 (Channel 4)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten