Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
April 2021: MijnSerie in 500 woorden

April 2021: MijnSerie in 500 woorden

Kregen we op de valreep afgelopen maand nog goed nieuws, we mogen tussen 12.00 en 18.00 uur genieten op een terras. Maar dan moet het wel lekker weer zijn.
En de Weergoden waren ons en de horeca niet echt goed gestemd. Wellicht moeten we net als in de oudheid offers gaan brengen om de oude Goden gunstig te stemmen. Maar ook de nieuwe Goden lijken niet zeer gunstig onze kant op te kijken. De faillissementen, en duizenden werkelozen die daardoor ontstaan, staan op het punt aangekondigd te worden. Is het tij nog te keren? Kunnen we de Goden nog gunstig stemmen?



De versoepelingen roepen vele vraagtekens op. Is het wel goed om nu al te versoepelen of moeten we toch de derde golf uit laten razen. Niemand die het antwoord echt heeft. Ook de regering lijkt de weg een beetje kwijt te zijn. Ze hebben niet alleen te maken met de pandemie, maar ook de toeslagenaffaire lijkt nog lang niet over. Er zijn nog heel veel gezinnen die wachten op het verlossende woord.

Maar een demissionair kabinet kun je niet nog een keer wegsturen. Sommige partijen willen nieuwe verkiezingen, maar het lijkt erop dat zij roepende in de woestijn zijn. Want niemand in het huidige demissionair kabinet zit te wachten op een nieuwe verkiezingsronde. Dat zou namelijk wel eens anders kunnen uitpakken voor sommige partijen. En in een crisis zit niemand te wachten op nog een stemronde.



De demonstraties trekken veel meer mensen, maar in de media is hier nauwelijks meer aandacht voor. Op het Museumplein wordt bijna elke zondag vreedzaam gedemonstreerd tegen de corona-maatregelen en nee niet allemaal zijn ze Wappies. Maar de ME is daar steevast om ze weg te jagen behalve toen Ajax speelde. Toen was de ME bij het Johan Cruijff-stadion nodig. Maar de media berichten alleen als het fout gaat, niet als duizenden mensen rustig hun stem willen laten horen.

Of het in mei beter zal gaan en of we dan weer meer versoepelingen gaan krijgen is afwachten. Het zou zomaar kunnen dat alle voorgaande versoepelingen weer teruggedraaid gaan worden. Laten we hopen van niet en dat de vierde golf uit gaat blijven. Ook in serieland is niet alles koek en ei. Sommige serieproducties zijn weer stil gelegd en vele procedurele series komen nauwelijks aan het ‘normale’ aantal afleveringen.

Er worden wel veel nieuwe series besteld, het pilot-seizoen lijkt nauwelijks aanwezig en San Diego Comic Con zal weer een online event gaan worden. Het ziet er dus naar uit dat ook in 2021 het serie jaar er anders uit gaat zien dan normaal. En dan is de grote vraag wanneer gaat alles weer normaal worden. Niet alleen in serieland maar in de wereld. Grote landen als India en Brazilië lijken voorlopig nog een groot gezondheidsrisico te blijven.

Hoewel er vele nieuwe series zijn besteld is de vraag wanneer ze opgenomen kunnen worden en dus uitgezonden gaan worden. De corona-maatregelen worden zeer streng nageleefd op de sets van verschillende series en toch worden er nog steeds producties stil gelegd. Het Covid-19 virus zal dus voorlopig het nieuws en de series blijven beïnvloeden. We kunnen ook met zijn alle de Goden, oude en/of nieuwe, gaan verzoeken om betere tijden, maar of deze zullen luisteren…?

Met vriendelijke voorjaarsgroet,
Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Inter
Inter 1 mei 2021, 14:30
Mooi geschreven.
Mandy1966
Mandy1966 1 mei 2021, 15:10
Dank je wel.
Log in om een reactie achter te laten