Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 50

Weekoverzicht 50

Ook in de week van 7 december tot en met 13 december hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 50.
Serienieuws

Afleveringen


ABC bestelt zes extra afleveringen van Big Sky


ABC heeft hun eerste nabestelling van 2020 gedaan. Het netwerk heeft zes extra afleveringen van Big Sky van David E. Kelley (Big Little Lies) besteld.

Casting Nieuws


The Good Wife actrice voegt zich bij The Morning Show cast


Er verschijnt een nieuwe nieuwslezeres bij UBA News in het tweede seizoen van The Morning Show. De rol zal vervult worden door een The Good Wife actrice.

Terugkerende rol voor Chelsea Alden in elfde seizoen Shameless (US)


In het elfde, tevens laatste, seizoen van de Amerikaanse dramedyserie Shameless (US) is Chelsea Alden (13 Reasons Why) te zien als het karakter Tish.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 50 (7 - 13 december 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Clarice volgend jaar februari in première


Clarice, het serievervolg van de film The Silence of the Lambs, gaat volgend jaar februari in première bij CBS. De eerste beelden zijn al te bekijken.

Eerste Amazon Prime Video young adult serie is van start


The Wilds, de eerste young adult original van Amazon Prime Video is gisteren -11 december- in première gegaan bij de streamingdienst.

Gecancelde Series


HOOPS


Na slechts één seizoen is de animatieserie HOOPS door Netflix gecanceld. De serie ging in augustus in première bij de streamingdienst maar kreeg niet zulke goede recensies. De serie volgde een vuil gebekte temperamentvolle basketbal-coach van een middelbare school. Het eerste seizoen en tevens allerlaatste heeft tien afleveringen gehad.

Geen zevende seizoen voor Superstore


Er zal geen nieuw seizoen van Superstore verschijnen, NBC heeft de serie na zes seizoenen beëindigd. De laatste afleveringen verschijnen volgend jaar.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 49


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 30 november tot en met 6 december 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


No Stone Unturned serie in productie bij NBC


Drew Lindo en Martin Gero werken aan een nieuwe serie voor NBC. De serie is gebaseerd op de No Stone Unturned boek.

Veel nieuwe Marvel en Star Wars series aangekondigd door Disney+


Disney+ werkt aan veel nieuwe Marvel en Star Wars producties, onder andere een Marvel serie over War Machine en Nick Fury en een hoop nieuwe Star Wars series.

Trailers


Trailer voor derde seizoen American Gods


Amazon Prime Video lanceert een trailer voor het derde seizoen van de Amerikaanse fantasyserie American Gods.

Vernieuwde Series


Industry


HBO heeft de financiële dramaserie Industry vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen zal op 21 december worden afgerond bij HBO. Het tweede seizoen van de Britse serie zal naar alle waarschijnlijkheid ook acht afleveringen gaan krijgen en ergens in 2021 van start gaan.

Fear The Walking Dead krijgt een zevende seizoen.


AMC heeft de The Walking Dead spin-off Fear The Walking Dead vernieuwd met een zevende seizoen.

The Handmaid's Tale nu al zeker van een vijfde seizoen


Nog voor de première van het vierde seizoen verlengd Hulu de dramatische sciencefictionserie The Handmaid's Tale met een vijfde seizoen.

MijnSerie nieuws

Populairste series


Populairste series afgelopen week (50)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het derde seizoen van Westworld


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het derde seizoen van Westworld. We geven drie blue ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Prodigal Son


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Prodigal Son. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het tweede seizoen van Castle Rock


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Castle Rock. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Vikings; Wetenschappers hebben tal van theorieën wat en waar de naam Vikings vandaan komt en betekent. Maar wat betekent Vikings niet? was Thuisland. Weetje: Over de oorsprong van het woord Viking zijn tal van theorieën geponeerd door wetenschappers. Zo zou het woord afkomstig zijn van het woord víc, dat vertaald wordt als fjord, baai, rover of handelaar. Volgens sommige theorieën zou met Víc (Vík) specifiek het stuk zee tussen het zuiden van Noorwegen en het zuiden van Zweden, waarvan het grootste deel tot het huidige Skagerrak behoort, worden aangeduid. Ook wordt het woord in verband gebracht met West-Noorse termen die gebruikt werden tegen het einde van de Vikingperiode: vikingr en viking betekenen zoveel als 'iemand die op zee vecht', 'rover', of 'oorlog op zee'. Met de belofte van rijke buit ronselden krijgsheren een bemanning om de kusten af te stropen. Dit bedrijf werd in het Oudnoords met het woord víking aangeduid. Víkingar waren de mannen die víking bedreven, enkelvoud víkingr. Ook komt de term Viking voor in de vroege Britse literatuur van de uitdrukking "to go viking" wat "gaan plunderen" betekende. Een andere mogelijkheid is dat het om een afleiding van het Oudnoordse werkwoord víkva gaat, maar dan in de oorspronkelijke betekenis ‘wijken’, en dat de eerste wijkingen door mannen gebeurde die door omstandigheden gedwongen hun thuisland verlieten.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Update


MijnSerie update; content thetvdb, trakt en moviedb


Er is weer een grote update opkomst. Deze keer heeft het alles te maken met de veranderingen die op komst zijn bij TheTVDB.com en wat dat betekent voor MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december 2020 die in week 51 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 14 december


21.00 – Celebrity IOU – Seizoen 2 (HGTV)

-

Dinsdag 15 december


Song Exploder – Seizoen 2 (Netflix)

-

Woensdag 16 december


22.30 - Roommate: The Series (YouTube)

-

Donderdag 17 december


Max Verstappen - Whatever It Takes - Serie première (Ziggo Sport)

-

Vrijdag 18 december


Sweet Home – Serie première (Netflix)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten