Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 49

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 4 tot en met 10 december voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes


  Luther


  Bedenker Neil Cross heeft bekendgemaakt dat het script is geschreven en dat de opnames van het vijfde seizoen van de kritisch toegejuichte serie Luther in januari 2018 van start zullen gaan. Zoals het er nu uitziet zal Luther, met Idris Elba, aan het eind van 2018 te zien zijn bij de BBC. Ook wordt er serieus nagedacht over een film met de fascinerende politiedetective Luther.  Algemeen Serienieuws


  House of Cards (2013)


  De fans zullen het moeten gaan doen met een korter allerlaatste zesde seizoen van House of Cards (2013); zonder Kevin Spacey.

  Datums Series


  Altered Carbon


  De nieuwe sciencefictionserie van Netflix, Altered Carbon (gebaseerd op het boek van Richard K. Morgan), heeft een premièredatum gekregen van de streamingdienst. In Altered Carbon volgen we Envoy-soldaat Takeshi Kovacs, die terug tot leven is gewekt eeuwen nadat hij de moord op Laurens Bancroft, de rijkste man op aarde, heeft onderzocht. Als het onderzoek vordert komt Kovacs erachter dat het verleden niet zo goed begraven is als hij dacht. Altered Carbon op 2 februari 2018 te streamen bij Netflix.
  Video on youtube


  Black Mirror


  Al een week lang heeft Netflix trailers vrijgegeven van de afleveringen die in het vierde seizoen van de Netflix-serie Black Mirror te zien zullen zijn. Nu heeft de streamingdienst een startdatum aan het vierde seizoen gegeven. Op 29 december 2017 zullen alle zes de afleveringen te streamen zijn bij Netflix wereldwijd.
  Video on youtube


  CBS


  Na NBC, FOX en The CW is CBS de volgende van de grote vijf zenders die zijn winterschema voor 2018 bekend heeft gemaakt.

  Friends


  Hoewel Netflix verleden week nog beweerde dat het om geruchten ging, kun je onderstaand Twitter-bericht toch niet meer als gerucht beschouwen. Op 1 januari 2018 is de komedieserie Friends te zien bij Netflix.

  Jessica Jones


  Netflix heeft officieel aangekondigd dat het tweede seizoen van Jessica Jones op 8 maart 2018 van start zal gaan. "Probeer niet in de weg te staan."

  Killing Fields


  Al eerder dit jaar werd de documentaireserie Killing Fields van Discovery Channel vernieuwd met een derde seizoen. Nu heeft Discovery er een startdatum avoor gegeven. Het derde seizoen van Killing Field zal op 4 januari 2018 van start gaan bij Discovery Channel.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Nieuwe Series


  The Twilight Zone


  De CBS sciencefictionserie The Twilight Zone keert terug op de televisie. Dit keer bij CBS All Access.

  Vernieuwde Series


  Berlin Station


  Op 3 december is de laatste aflevering uitgezonden van het tweede seizoen van de EPIX-misdaadserie Berlin Station. Het goede nieuws is dat het niet de allerlaatste aflevering is geworden. EPIX heeft de serie vernieuwd met een derde seizoen, dat laat in 2018 of begin 2019 van start zal gaan.

  Glitch


  Bronnen hebben verteld dat de serie Glitch is vernieuwd door de Australische zender ABC en Netflix. Het derde seizoen van de paranormale serie Glitch zal eind 2018 van start gaan bij ABC om begin 2019 wereldwijd uitgezonden te worden door Netflix. Het nieuws moet nog wel officieel worden aangekondigd door ABC en Netflix.

  I Am Jazz


  De TLC-realityserie I Am Jazz is vernieuwd met een vierde seizoen. Op 2 januari zal de serie over de reis die de transgender tiener Jazz Jennings aflegt, om 22.00 uur van start gaan, om op 23 januari te verhuizen naar 21.00 uur.

  Meisje van plezier


  Angela Schijf heeft bevestigd dat er een tweede seizoen komt van de Nederlandse dramaserie Meisje van plezier.

  Shooter (2016)


  Het zat er al wel een beetje in, een derde seizoen. En nu is het officieel gemaakt: USA Network heeft Shooter (2016) vernieuwd met een derde seizoen.

  Star


  Volgens verschillende bronnen heeft FOX de muzikale serie Star vernieuwd met een derde seizoen. FOX heeft het nieuws nog niet bevestigd of ontkend. Het wachten is dus op een officiële aankondiging van FOX. Als Star een derde seizoen heeft gekregen zal dat in 2018 van start gaan.

  Casting Nieuws


  American Gods


  Schrijver Neil Gaiman zal niet de gaan optreden als nieuwe showrunner van de door hem geschreven serie American Gods. Bedenkers Bryan Fuller en Michael Green zullen niet terugkeren in het tweede seizoen van de fantasy-serie, volgens geruchten vanwege onenigheid over budget en de creatieve richting van de serie. Of de serie American Gods wel een tweede seizoen gaat krijgen was Gaiman op Twitter, naast het feit dat hij geen showrunner gaat worden bij American Gods, ook heel duidelijk over.


  Nashville


  Op 4 januari gaat het allerlaatste zesde seizoen van Nashville van start bij CMT. Het allerlaatste seizoen wordt voor de Nederlandse fans net even wat specialer. Ilse DeLange gaat in vier afleveringen een rol spelen en ook zal ze gaan zingen. DeLange (foto) is niet de eerste Nederlandse in Nashville, Michiel Huisman was al eerder te zien in de muzikale dramaserie.
  Embed from Getty Images

  The Ranch


  Netflix heeft besloten om Danny Masterson uit de komedie The Ranch te schrijven. Masterson, die Jameson ‘Rooster’ Bennett speelt, zal niet terugkeren in het derde seizoen. Netflix heeft geen exacte reden gegeven voor deze beslissing. Mastersons wordt door vier vrouwen beschuldigd van verkrachting. In een verklaring van Netflix staat: “Als gevolg van voortdurende discussies, hebben Netflix en de producers Danny Masterson uit The Ranch geschreven. Gisteren had hij zijn laatste opnames en de opnames hervatten we begin volgend jaar zonder hem.” Masterson vertelde in een reactie op het ontslag: “Ik ben uiteraard erg ontgoocheld door de beslissing om mijn personage uit The Ranch te schrijven. Ik heb de aantijgingen tegen mij altijd ontkend. Mij is nooit een misdrijf ten laste gelegd, laat staan dat ik ben veroordeeld. In dit land ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar in het huidige politieke klimaat lijk je schuldig zodra je wordt aangeklaagd. Ik kijk ernaar uit mijn naam voor eens en voor altijd te zuiveren.”

  Transparent


  Op 22 november 2017 berichtte MijnSerie dat Jeffrey Tambor een terugkeer naar Transparent niet zag zitten. De Amazon-serie bevindt zich op dit moment in zwaar weer en de toekomst is onzeker, maar Tambor is teruggekomen op zijn woorden en heeft zichzelf weer teruggezet in het vijfde seizoen van Transparent. Tambor vertelde dat hij niet van plan is om op te stappen of ontslag te nemen. Wat er nu gaat gebeuren met de al vernieuwde serie is volledig onduidelijk.

  MijnSerie nieuws


  Column


  Showtime, seizoen 2 aflevering 32
  Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Star Trek: Discovery.  Kijkcijfers: Week 48


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 27 november tot en met 3 december in Amerika.

  Kijktip: The Crown


  Kijktip van de week is The Crown. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.  Populairste series


  Op vrijdag heeft MijnSerie bekeken wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.  Prijsvraag antwoorden


  - Het antwoord op de prijsvraag van The Powerpuff Girls (2016); Welke van onderstaande bestanddelen is niet verantwoordelijk voor de creatie van de Powerpuff Girls? , was Chemical Z.

  - Het antwoord op de prijsvraag van Designated Survivor; Welke positie had Tom Kirkman voordat hij president werd?, was Secretary of Housing and Urban Development.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.

  Maandag 11 december


  22.00 – Better Late Than Never – Seizoen 2 (NBC)

  Vrijdag 15 december


  00.00 – Wolf Creek – Seizoen 2 (Stan)

  Wist je Dat?


  Doctor Who


  Op de vraag waarom er niet eerder een vrouwelijke Doctor Who is geweest, gaf de vertrekkende showrunner Steven Moffat (foto L) het volgende antwoord: “We hadden Matt Smith kunnen vervangen met een vrouw, aangezien die van hem sekslozer en minder mannelijk was, maar toen raakte ik geobsedeerd met het idee dat Peter in de TARDIS zou zitten. Dit is niet een serie die exclusief voor liberalen gemaakt wordt; dit is ook voor iedereen die voor de Brexit gestemd heeft. Dus we blijven ver van dat soort politiek vandaan - we moeten iedereen aan boord houden. Moffat, die dit jaar na acht jaar dienst vertrekt bij Doctor Who, wordt vervangen door Chris Chibnall. Peter Capaldi (foto R), de huidige Doctor Who, wordt vervangen door Jodie Whittaker tijdens de speciale kerstaflevering op 25 december 2017.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Embed from Getty Images
  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst