Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! The Crown

In december gaat het langverwachte tweede seizoen van The Crown bij Netflix van start. Het tweede seizoen laat de volgende tien jaar vanaf de Suez Crisis in 1956 zien.

The Crown is een Britse historische dramaserie dat het biografische verhaal vertelt van de regeerperiode van Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal begint in 1947, wanneer Elizabeth II gaat trouwen met Philip, de hertog van Edinburgh. Het eerste seizoen vertelt de eerste tien jaar van haar leven als vorstin. Claire Foy speelt in het eerste en tweede seizoen de rol van koningin Elizabeth II. Naast Foy speelt Matt Smith de rol van haar man Philip. In februari 2017 werd aangekondigd dat twee acteurs zijn toegevoegd aan de castinglijst.


Het eerste seizoen werd zeer positief ontvangen.Hhelaas geeft Netflix geen kijkcijfers prijs, maar het eerste seizoen kreeg van Rotten Tomatoes een 8.7/10 en Metacritic gaf de serie 81/100. Bij IMDb gaven 43.941 kijkers de serie een gemiddelde van 8,7/10 en 459 MijnSerie-lezers gaven de serie een 8,4 gemiddeld. Niet vreemd dus dat de serie The Crown, met in het eerste seizoen een fabelachtige John Lithgow als Winston Churchill, vele nominaties kreeg en ook vele prijzen in de wacht sleepte, zoals Golden Globes, Emmy Awards, BAFTA Awards, SAG Awards en Critics Choice Televisions Awards.

The Crown is bedacht en geschreven door Peter Morgan en het is de bedoeling dat de serie 60 afleveringen krijgt, verdeeld over zes seizoenen. Elke aflevering moet een uur duren en alle zes seizoenen moeten in feite het hele leven van Elizabeth laten zien, met elke twee seizoenen een ‘nieuwe’ koningin. In het derde seizoen zal de rol worden overgenomen door Olivia Colman.

Embed from Getty ImagesMatt Smith

Netflix heeft inmiddels de koninklijke serie vernieuwd met een derde seizoen, waarin Camilla Parker Bowles haar opwachting zal maken. Ook schijnt een vierde seizoen al klaar te liggen, maar dat nieuws is nog niet officieel gemaakt. In het tweede seizoen komt volgens Morgan de nadruk te liggen op Prins Philip: “Ik vind hem buitengewoon interessant – zijn jeugd nogmaals, dat kan je niet verzinnen. De ziel van het tweede seizoen gaat over zijn complexiteit.”

The Crown seizoen 2, gaat op 8 december 2017 van start bij Netflix.


Embed from Getty Images
Claire Foy en John Lithgow
Vorige aflevering
Mystery Man
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst