Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, seizoen 2 - aflevering 32

"It's Showtime everybody. Showtime"

Star Trek: Discovery

Op 24 september 2017 ging na zestien jaar afwezigheid de serie Star Trek weer van start. Dit keer was het Discovery dat zich tien jaar voor het origineel uit 1966 zou afspelen. Het nummer van het schip is NCC-1031 en Star Trek: Discovery wordt niet alleen door CBS All Acces uitgezonden, maar wereldwijd is de nieuwste Star Trek-telg ook te zien via Netflix, die de serie 24 uur na CBS uitzendt.

Maar de première van de nieuwe Star Trek: Discovery is niet zonder slag of stoot verlopen. Maar wat is het uiteindelijke resultaat nu de eerste negen afleveringen zijn uitgezonden? Als Star Trek fan, nee ik ben zeker geen Trekkie, moet ik zeggen niet slecht maar… Wat is dan de maar, voornamelijk de techniek en het idee dat ik iets mis bij kapitein Gabriel Lorca. Het feit dat we nu eens niet een kapitein volgen is eigenlijk geen enkel probleem want Michael Burnham is een prima karakter en laat zien dat niet iedere Starfleet officier in het gareel hoeft te lopen.

Maar ik mis de luchtigheid, de zichzelf niet al te serieus nemende bemanningsleden, de humor. Ook loop ik tegen het feit aan dat het zich tien jaar vóór Star Trek de originele serie afspeelt maar dat het schip en de technologie eruit ziet alsof lichtjaren na de Voyager leven. Maar voor de gewone Star Trek fan zal Star Trek: Discovery toch als vanouds aanvoelen. Het schip, de ruimte, de Klingons, de buitenaardse Starfleet officieren, alles is aanwezig om er een lange succesvolle reeks van te maken, nu alleen de humor nog.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer, onder andere de Top 3 van november, hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Choir of Young Believers - Hollow Talk

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten