Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Revival voor The Twilight Zone

Revival voor The Twilight Zone

De CBS-sciencefictionserie The Twilight Zone keert terug op televisie. Dit keer bij CBS All Access.

De deur staat wijd open voor een nieuwe reeks aan sciencefiction, horror en fantasieverhalen uit The Twilight Zone. In 1959 werd elke week een aflevering uitgezonden waarin de drie bovenstaande genres centraal stonden. De eerste reeks kwam op 19 juni 1964 tot een einde en werd in 1985 weer nieuw leven ingeblazen. Deze reeks werd ook door CBS uitgezonden en had drie seizoenen. In 2002 probeerde UPN de serie The Twilight Zone weer opnieuw naar de televisiekijker te brengen, dat duurde één seizoen van 44 afleveringen.

Elke aflevering van The Twilight Zone duurde 30 minuten en had een ander verhaal, thema en acteurs. De anthologie-serie kon eng zijn, maar ook komisch. Bijna elk verhaal had een onverwacht einde en een moreel lesje. Zo begon The Twilight Zone in het vierde seizoen (deze quote is ook te horen in The Tower of Terror in Disneyland Parijs): “You unlock this door with the key of imagination. Beyond it is another dimension; a dimension of sound, a dimension of sight, a dimension of mind. You're moving into a land of both shadow and substance, of things and ideas. You've just crossed over into...The Twilight Zone."
De intro van het allereerste seizoen zie je hieronder;
Video on youtube


Jordan Peele (Get Out), die dienst gaat doen als uitvoerend producent, vertelde: “Te veel momenten dit jaar had ik het idee dat we al leefden in The Twilight Zone en ik kan geen beter moment bedenken om de serie weer te herintroduceren aan de hedendaagse kijker.” Peele gaat samen met Simon Kinberg en Marco Ramirez uitvoerend produceren en Kinberg vulde aan: “The Twilight Zone is de toetssteen in mijn leven. De kans om deze nakomeling te mogen maken is een droom die uitkomt, en ik ben heel blij om dat te mogen gaan doen met Jordan, Marco en het team bij CBS All Acces.”

Ken jij The Twilight Zone? Denk je dat het weer een succes zou kunnen worden?


Embed from Getty Images
Jordan Peele
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten