Nobel

7.9 / 10
45 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.9 / 10
1seizoenen/7afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkNRK1
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:45 min20162016 (Beëindigd)
Genres:ActieDrama
Netwerk:NRK1
Nobel is een Noorse actie-/dramaserie van de zender NRK1. De serie ging in première op 25 september 2016.

In Nobel komen twee verhalen samen als de Noorse luitenant en familieman Erling Riiser terugkeert na een missie in Afghanistan en een pion wordt in een internationaal politiek steekspel. Terwijl de inzet groeit, moet hij beslissen hoe ver hij wil gaan in de naam van vrede.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 7

Recensies (2)

Nobel - Seizoen 1

8

Nobel - Eerste seizoen

8.5

Nieuws (5)

Dinsdag betekent weer een nieuw overzicht van startende series op de Vlaamse zenders. Vier startte gisteren zijn voorjaarsprogrammering en dat merk je direct in onderstaand overzicht. Hopelijk zitten er in onderstaand...
7 feb 2017
Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben...
9 jan 2017
Weekoverzicht van 19 december tot en met 24 december In verband met de kerstdagen komt het weekoverzicht 51 eerder uit. Het nieuws dat tijdens de kerstdagen uit kan komen wordt gepubliceerd in het laatste...
24 dec 2016
3

Populaire reacties (4)

8.9
18 dec 2016
Erlig Riiser is een luitenant bij de Noorse Special Forces gelegerd in Afghanistan.
Zijn bataljon ziet op haar vredesmissie voornamelijk toe op de algemene veiligheid in de regio.
Dat houdt echter ook in dat hij en zijn collega's bij momenten in enkele seconden een moeilijke beslissing moeten nemen wanneer ze denken dat er gevaar dreigt.

Nadat er een tip binnenkomt dat er een bomaanslag gepleegd zal worden op de plaatselijke markt nemen Erlig en zijn makkers positie in op strategische plaatsen op de daken rond de markt.
Wanneer hij meent de dader van de zelfmoordaanslag te zien haalt Erlig de trekker over en schiet hem dood.
Tijdens het tumult en de paniek die daarop ontstaat houdt Erlig een vrouw tegen die vanuit de massa naar de zelfmoordenaar probeert toe te lopen.
Het blijkt de vrouw te zijn van een machtig man uit de streek, Sharif Samani, die tijdens haar worsteling met Erlig haar hoofddoek verliest en onder andere daardoor, volgens het plaatselijke geloof, haar man te schande heeft gemaakt.

Het is het begin van een reeks ontwikkelingen waarbij er meer dan eens een verrassing om de hoek komt kijken en waarbij al snel blijkt dat sommige betrokkenen meer dan één agenda hebben, al is het in het begin niet duidelijk wie dat zijn..

Een sterk verhaal, overtuigende acteurs, camerawerk dat gezien mag worden, soms harde beelden die zeer dicht tegen de realiteit aanleunen en één van de mooiste begingenerieken van dit jaar maken van deze serie er ééntje die je gezien moet hebben.
10
10 dec 2016
Wat een geweldige serie. Ik was al een fan van alles wat uit scandinavië komt maar dit is werkelijk een topper. De lage waardering kan ik werkelijk niet begrijpen. De serie is realistisch en acteerwerk van zeer hoog niveau. De serie geeft een hedendaagse kijk op de gang van zaken anno 2016 in tijd van oorlog (afganistan taliban IS). Als je een serie als deze vergelijkt met wat uit de VS komt is dit een juweeltje. Over de inhoud van de serie wil ik niets uit de doeken doen dat zou ten koste gaan van de spanning.
Ik ben diep onder de indruk geraakt van deze serie die me nog wel een paar dagen zal gaan bezig houden. Een "must see" wat mij betreft.

Vergelijkbare series

Fauda
2 stemmen
Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem