Jordskott

7.3 / 10
58 min
Drama, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.3 / 10
2seizoenen/18afleveringen/2015 - 2017 
NetwerkSVT1
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:58 min20152017 (Beëindigd)
Genres:DramaThriller
Netwerk:SVT1
Jordskott is een Zweedse dramaserie van de zender SVT1. De serie ging in première op 16 februari 2015.

In Jordskott gaat politiecommissaris Eva Thörnblads opzoek naar haar dochter die 10 jaar geleden verdween.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 8
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Jordskott.

Populaire reacties (2)

avatar gumstarr
8
29 apr 2015
Wie hier af en toe komt koekeloeren weet dat ik bijzonder goed ga op Scandinavisch kijkvoer. Waarschijnlijk is dat zaadje gepland toen ik als klein jochie op zondagochtend met opgetrokken knieën en een bakje cornflakes op schoot op de bank zat te smullen van De Gebroeders Leeuwenhart, Ronja de Roversdochter en Pippi Langkous. Ja, dat was begin jaren ’80 en een beetje rekenwerk wijst inderdaad uit dat ik een ouwe zak aan het worden ben, maar daar gaat het nu even niet over. Of er nou een sociaal gehandicapte Zweedse rechercheurin een gruwelijke moord moet oplossen, Denemarken zich op moet maken voor haar eerste vrouwelijke premier of er een ouwe maffiabaas in één of andere Noorse uithoek komt wonen, ik vind het allemaal geweldig. Zélfs als het zo completely out there is als het toch wel enigszins bizarre Jordskott.

De vader van Eva gaat de pijp uit. Super vervelend voor Eva natuurlijk. Niet alleen vanwege deze droevige gebeurtenis, maar ook omdat ze daarom terug moet naar het dorp wat ze jaren geleden ontvluchtte. In een onachtzaam moment verdween daar namelijk haar dochtertje en de enige manier om de pijn van dat verlies een beetje te verzachten was verhuizen naar far far away en nooit meer omkijken. De plakken cake na haar vaders begrafenis zijn nog niet neergezet op de wiebelige afgerokte statafels of Eva wordt wéér opgeschrikt door de verdwijning van een kind uit de gemeenschap. Is dit toeval of is er meer aan de hand? Eva besluit haar politieskills in te zetten (Luister, het is natuurlijk geen Scandinavische serie als er niet iemand de sterke arm der wet vertegenwoordigt) en gaat met Göran – de lokale Sherlock Holmes – op onderzoek uit.

Zo op het eerste gezicht lijkt het bovenstaande een crimi te zijn in lijn met smullers als The Bridge, The Killing en Annika Bengtzon, maar niets is minder waar. Langzaam groeit Jordskott namelijk totaal onverwacht uit tot een ietwat grimmig modern sprookje. Misschien is fabel wel een betere omschrijving, want het heeft er alle schijn van dat de makers ons met de vertelling ook nog een wijze les trachten te lezen over onze omgang met Moeder Aarde. Als het inzetten van je fantasie niet één van je favoriete bezigheden is, dan is deze misschien iets minder voor jou. De plotontwikkeling is hier en daar een beetje houtje touwtje. Je kunt je daar aan irriteren, maar je kan het ook accepteren voor wat het is: een sympathieke serie, die je – ondanks haar beperkingen – toch in één zucht uitkijkt.
avatar jan56
8
24 dec 2017
Wederom een goede Scandinavische serie waarbij het 2e seizoen goed aansluit

Vergelijkbare series

Bron/Broen
8 stemmen
Forbrydelsen
6 stemmen
Homeland
5 stemmen
Broadchurch
4 stemmen
The Blacklist
3 stemmen
Jordskott